Zadovoljna.si
Calvert

Novice

RESNIČNA ZGODBA: V krempljih računovodje

S. S.
03. 07. 2011 16.50
0

Liz in John Calvert sta živela življenje na veliki nogi. V Južni Karolini sta imela v lasti marino – Hilton Head Resort, v katero sta vložila veliko truda za njen turistični razcvet. Prosti čas sta namenjala prijateljem in uživala polno življenje. A kmalu za tem, ko je Liz pri pregledu poslovanja njunega podjetja odkrila, da ju je nekdo okradel, sta zakonca Calvert izginila.

9 dni po izginotju zakoncev Calvert si je Dennis sodil sam.
9 dni po izginotju zakoncev Calvert si je Dennis sodil sam.FOTO: YouTube

Finančne težave

Leta 2007 je Elizabeth Calvert pri pregledovanju financ odkrila, da se v podjetju, ki ga je vodila s svojim možem, pojavljajo velike nepravilnosti. Takrat je računovodske posle zanju opravljal 54-letni Dennis Gerwing, lastnik računovodskega podjetja The Club Group. Liz, kot so gospo Calvert klicali prijatelji in sorodniki, je sklenila, da zadevo razišče, zato je z januarjem 2008 sama prevzela nadzor nad financami. 'Računovodske napake', ki jih je odkrila ob prevzemu, je razkrila svojemu soprogu. Ker je slutila, da ne gre za nedolžne napake, ampak za zlonamerno krajo, sta se z Johnom odločila, da je sestanek z bivšim računovodjo nujen. Z Dennisom Gerwingom so se dobili 3. marca 2008 v centru Sea Pines. Naslednji dan zakonca Calvert nista prišla v službo. Ker so sodelavci in prijatelji vedeli za sestanek in finančne težave, so izginotje nemudoma prijavili na policiji.

Sumljivi računovodja

Po 36 urah, odkar sta se zakonca Calvert zadnjič oglasila sodelavcem in prijateljem, je policija na zaslišanje pripeljala Dennisa Gerwinga. Ugledni gospod je v Hilton Head Resortu živel že dvajset let in nikoli prej ni imel težav z zakonom. Policiji je povedal, da sta se zakonca Calvert tistega dne res oglasila pri njem, da so se pogovarjali o finančnem stanju. Tistega dne je policija na Dennisovi roki opazila precej veliko in svežo ureznino, za katero je Dennis trdil, da jo je dobil pri odpiranju steklenice. Pri pregledu njegovega vozila so ugotovili, da je bilo slednje popolnoma očiščeno, pri pregledu njegovega doma so odkrili pravkar uporabljeno lopato. Ker je bil njegov telefon sumljivo izključen kar 16 ur, policija ni mogla preveriti, kje se je Dennis nahajal, zato so jim ostale le njegove besede. Ker policija ni našla nobenega oprijemljivega dokaza, ki bi Gerwinga povezala z izginotjem zakoncev Calvert, ga niso ovadili. Ko so ga povabili, da pride opravit test s poligrafom, je Gerwingov odvetnik preprečil, da bi do tega kdaj prišlo.

Grozljivo dejanje Dennisa Gerwinga

Lokalna policija je takrat izvedla največjo iskalno akcijo v zgodovini. Štiri dni po izginotju je policija odkrila Johnov srebrni mercedes pred hotelom Palmetto Dunes, a forenzična ekipa ni odkrila nobenega dokaza o kriminalnem dejanju. Ker je zakonca Calvert zadnjič videl prav njun računovodja, so 10. marca 2008 na zaslišanje pripeljali tudi Gerwingovo asistentko, ki je bila zadnja, ki je na večer izginotja zakoncev Calvert govorila z Dennisom. Na zaslišanju je priznala, da jo je Dennis 3. marca 2008 prosil, naj ga pospremi na letališče, kjer bo pustil svoj avto, da je v trgovini kupil tri velike plastične vreče in da jo je tik preden sta se zakonca Calvert oglasila v njegovi pisarni, poslal predčasno domov. Kar koli je policija raziskala, jih je pripeljalo do enega in edinega Dennisa Gerwinga. 12. marca 2008, na dan, ko naj bi javno oznanili, da policija uglednega računovodjo sumi, da je povezan z izginotjem zakoncev Calvert, so ga našli mrtvega v njegovi kopalnici z urezninami po celem telesu, ki naj bi si jih zadal sam. Pustil je poslovilno pismo, v katerem je priznal, da je zakoncema ukradel večjo količino denarja. Kje sta John in Liz, ni izdal.

Trupli še iščejo

Tudi tretja forenzična raziskava Gerwingovega domovanja, avtomobila in pisarne ni razkrila nič o izginulemu paru, kar je, če je prišlo do kakršnega koli kriminalnega dejanja, skoraj nemogoče. Danes se pojavljajo številna ugibanja o tem, kaj se je pripetilo uspešnima zakoncema, a mnogi verjamejo, da ju je ubil prav Johnov dolgoletni prijatelj in poslovni partner Dennis Gerwing. 22. oktobra 2009 so zakonca Calvert uradno razglasili za mrtva, njuno podjetje je prevzel Lizin brat David. Primer zakoncev Calvert trenutno raziskuje ekipa posebej izurjenih profesionalcev.

Calvert
Calvert FOTO: YouTube

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413