Zadovoljna.si
Mefedron

Novice

Varuška drogirala 6-letno deklico

Z.N.
11. 02. 2012 13.21
3

17-letna varuška Chelsea Taylor je, medtem ko naj bi pazila 6-letno deklico, priredila zabavo za manjšo družbo, na kateri so uživali drogo mefedron, poznano tudi kot meow meow. Ne samo da ni opravljala svoje dolžnosti, varuška je drogo nanesla celo na ustnice 6-letnice.

Kokain
Kokain FOTO:

Varuška Chelsea Taylor je priznala, da je ogrožala življenje oziroma zdravje 6-letne deklice, na katero je pazila. Zaveda se tudi, da je za tovrstno ravnanje zagrožena zaporna kazen. 17-letnica naj bi pazila deklico, namesto da bi prevzela odgovornost, pa je skupaj s prijatelji uživala mefedron. Potem ko je zaužila drogo, je prst povaljala v prahu in ga nanesla na zgornjo ustnico 6-letne deklice. Chelsea je policistom razložila, da je bila omamljena in da je bila prepričana, da drogo nanaša na ustnice 19-letne prijateljice, a se je zmotila.

Mefedron
MefedronFOTO:
Priče o dogodku obvestile dekličino mamo

Deklica je bila tedaj, ko je bila zaupana v varstvo 17-letnice, stara 6 let. Priče, sicer prijatelj obtožene ter še dva njegova prijatelja, so bile prisotne ob dogodku. "Tistega večera je obtožena skupaj s prijatelji zlorabljala prepovedano drogo. Razdirali so kapsule mefedrona, na ovitkih DVD-jev oblikovali črtice in nato snov zaužili," je povedala priča. "Vsi prisotni so videli, da je Taylor deklici na ustnice nanesla drogo. Prst je pomočila v prah in nato s prstom drgnila po ustih 6-letnice." Ena izmed prič je o dogodku obvestila mater deklice, ta pa je nato poklicala policijo. Odvetnik Jim Laverty je dogodek komentiral: "Na srečo je otroka le ogrozila in ni bilo tragičnih posledic, do katerih bi lahko prišlo. Ne gre skrivati dejstva, da gre za resno zadevo." "Sicer ni bilo resnih posledic, a več kot očitno je, da je obstajala možnost, da bi do teh prišlo," je pojasnil šerif John Mundy in dodal, da so sojenje preložili, saj morajo opraviti poročilo in oceno sposobnosti presoje Taylorjeve v času dogodka. Kot alternativo zaporni kazni predlagajo opravljanje javnih del.

Povzroči lahko tudi srčni zastoj

Mefedron velja za precej priljubljeno drogo, ki je lahko dostopna, na britanskem trgu pa jo je mogoče kupiti za 20 do 25 funtov na gram. Mefedron ima sicer podobne učinke kot ekstazi ali kokain, razširjen pa je tudi pri nas. Povzroči lahko močno zasvojenost. Njegov učinek se kaže v močnih občutkih evforije brez halucinacij, povzroča pa tudi paranoičnost in anksioznost, močno obremenjuje srce in živčni sistem, kar lahko povzroči krče in celo srčni zastoj. Od decembra 2010 je prepovedan v vseh državah EU. V državah članicah so poročali o dveh smrtnih primerih, v Veliki Britaniji in na Irskem pa so mefedron našli pri obdukcijah 37 smrtnih žrtev. V VB se mefedron na internetu prodaja kot rastlinsko živilo, najpogosteje ga prodajajo kot prah, dobi pa se ga tudi v kapsulah ali tabletah.

Mefedron
MefedronFOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368