Zadovoljna.si
Za vse je kriv testosteron.

Novice

Ženske, poiščite si moškega z daljšim prstancem

Z.C.
11. 09. 2011 15.00
0

Otroci, ki so bili v maternici izpostavljeni večji količini moškega spolnega hormona testosterona, so se rodili z daljšimi prstanci. Gre za prvo tovrstno študijo, ki pojasnjuje, zakaj je prstanec pri moškem pogosto daljši od kazalca, medtem ko je pri ženskah ravno nasprotno.

Za vse je kriv testosteron.
Za vse je kriv testosteron.FOTO:
Zagotovo imate že dovolj različnih teorij o tem, da je velikost pomembna ali pa nepomembna, ter nasvetov, na katere 'preverjene' načine lahko zanesljivo ugotovite, kako obdarjen je vaš bodoči partner, ne da bi slekel hlače. Po drugi strani pa, čeprav so vse teorije o povezanosti velikosti stopal, prstov ali nosu z velikostjo moškega spolnega organa že večkrat ovrgli, so znanstveniki zdaj dokazali, da je dolžina prstanca morda vendarle povezana z moškim libidom. V raziskavi so namreč odkrili, da je dolžina prstanca odvisna od ravni moških in ženskih hormonov v maternici. Otroci, ki so bili v maternici izpostavljeni večji količini testosterona, so se rodili z daljšimi prstanci. Študija je obenem tudi pokazala, zakaj so prstanci pri moških daljši kot pri ženskah.

Kako izbrati bodočega moža? Poglejte njegov prstanec ...
Kako izbrati bodočega moža? Poglejte njegov prstanec ...FOTO:
Prstanec je pomemben

Doslej so dolžino prstanca sicer povezovali že z različnimi zadevami: količino spermijev, agresivnim obnašanjem, spolno orientacijo, nagnjenostjo k športu. Antropolog John Manning je pred več kot desetimi leti odkril, da je proizvajanje spermijev proporcionalno z dolžino prsta. Med številnimi raziskavami velja omeniti tudi tisto, ki so jo opravili v Cambridgeu in je pokazala, da so moški z daljšim prstancem dolgoročno poslovno bolj uspešni, prav tako beležijo velike uspehe tudi v športu. Če pa ima moški prstanec in kazalec enake dolžine, naj bi to pomenilo, da gre za prijazno osebo, medtem ko krajši prstanec pomeni, da je možakar zloben.

Dolžina prstanca je odvisna od ravni moških in ženskih hormonov v maternici.
Dolžina prstanca je odvisna od ravni moških in ženskih hormonov v maternici.FOTO:
Ženske imajo raje moške z daljšim prstancem

Moški, ki imajo prstanec daljši od kazalca, so ženskam bolj všeč. Izpostavljenost testosteronu v maternici namreč ne vpliva le na dolžino prstov, temveč tudi na videz moškega. V raziskavi, ki je prišla do teh zaključkov, so sodelovali francoski in švicarski strokovnjaki. Fotografirali so 49 mladih moških in izmerili dolžino njihovih kazalcev ter prstancev. Posneli so tudi njihov glas ter izmerili njihov telesni vonj. Nato so njihove fotografije pokazali skupini žensk in jih prosili, da jih ocenijo. Ženskam so bili najbolj všeč moški z daljšimi prstanci od kazalcev in so priznale, da bi z njimi imele avanturo ali celo daljšo zvezo. Raven testosterona, ki mu je otrok izpostavljen v maternici, naj bi tako bila 'odgovorna' tudi za obrazne poteze moškega kot tudi za dolžino prstov. Dolg prstanec torej kaže na to, da je moški boljši partner, in to v vseh pogledih.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413