Zadovoljna.si
„Ne znam lagati, tega enostavno ne zmorem.“

Novice

Ali vici o blondinkah držijo?

Nuša Skala
07. 11. 2008 19.02
0

Legendarna Marilyn Monroe je kar nekaj mogočnih moških spravila na kolena. Zaradi svojih izjav je sicer poosebljala stereotip neumne blondinke. Pa je to res bila?

"Ženska sem in uživam v tem."
"Ženska sem in uživam v tem."FOTO:

"Pametno dekle zapusti, preden jo zapustijo," je eden od znamenitih stavkov platinaste zvezde 50. let Marilyn Monroe. Sloves neumne blondinke je bilo njeno največje breme, ki se ga je vso kariero skušala otresti. Nekoč je dejala: „Če bi upoštevala vsa pravila, ne bi prišla nikamor,“ in tako odprla svojo Pandorino skrinjico. Če je bila Marilyn ena prvih slavnih blondink, so ji kmalu sledile nove, ki pa veljajo vse prej kot za neumne.

Madonna, Pamela, Sharon

"Ljudje se bojijo povedati, kaj si želijo. Zato tega niti ne dobijo."
"Ljudje se bojijo povedati, kaj si želijo. Zato tega niti ne dobijo."FOTO: Reuters

„Znana sem in slavna. Imam prekrasnega moža in otroke. Lahko bi še nadaljevala z naštevanjem," je nekoč dejala pop ikona Madonna. Eno od svojih "trofej", na katero je bila tako ponosna, je pred kratkim izgubila. Svojega soproga namreč. A to je zagotovo ne bo ustavilo na poti do novih uspehov.

„Ljudje se bojijo povedati, kaj si želijo. Zato tega niti ne dobijo. Jaz sem ambiciozna in točno vem, kaj hočem. Če sem zaradi tega „kuzla“, potem je to OK,“ je dejala slavna zvezdnica, ki je znana po tem, da vedno dobi, kar hoče.

„Ne znam lagati, tega enostavno ne zmorem,“ iskreno zatrjuje zvezdnica Pamela Anderson. „Nisem igralka in niti ne mislim, da sem. Iz sebe sem naredila dober proizvod,“ je še dodala.

„Ne znam lagati, tega enostavno ne zmorem.“
„Ne znam lagati, tega enostavno ne zmorem.“FOTO: Reuters

„Na začetku sem bila navdušena nad slavo, potem pa sem ugotovila, da tako ne gre in sem postala plašna in klavstrofobična. Slava je čudna stvar,“ meni igralka Sharon Stone. Hollywoodska zvezda, ki je kar nekajkrat šla pod kirurški nož, da bi zadržala svoj mladostni videz, je prepričana, da je bila ameriška igralka Ava Gardner najlepša ženska na svetu ter da je to dosegla brez kakršnih koli posegov. „Proti staranju se je borila tako, da je dvignila brado in iskala pravi kot svetlobe. Videti je bila ženska, nikoli ni poskušala biti deklica,“ je o svoji "idolki" povedala Sharon.

Paris Hilton sama pravi, da je neumna

"Slava je čudna stvar.“
"Slava je čudna stvar.“FOTO: Reuters

Paris Hilton se je silno želela pridružiti blondinkam, ki so se s svojimi izjavami zapisale v zgodovino. In je izustila: "Bogate ženske ne smejo biti zlobne do nikogar. Razen do tistih, ki jim želijo ukrasti moškega."

"Bogate ženske ne smejo biti zlobne do nikogar. Razen do tistih, ki jim želijo ukrasti moškega."
"Bogate ženske ne smejo biti zlobne do nikogar. Razen do tistih, ki jim želijo ukrasti moškega."FOTO:

Hotelska dedinja je pred dvema letoma s poudarjanjem svoje omejene inteligence popolnoma zmedla policijo, ki jo je skušala zaslišati v zvezi z ropom hiše nekega producenta. Igralka in pevka je med zaslišanjem dejala, da ni ravno najbolj pametno dekle v Hollywoodu. Hiltonova je veljala za zanesljivo pričo, saj je prav ona producentu zagotovila, da je slišala nepridiprava, a med zaslišanjem je možem v modrem dejala, naj je ne jemljejo resno, ker ni prepričana, da si je pravilno zapomnila potek dogodkov. "Tako, no, ... ne spomnim se. Nisem prav pametna. Nenehno pozabljam stvari," je med zaslišanjem momljala 25-letna bogatašinja.

Tina Semolič je hidrante.
Tina Semolič je hidrante.FOTO: Kanal A

Slovenske blondinke

Tudi nekatere slovenske blondinke ne skoparijo z modrimi izjavami. Nekdanja stanovalka Big Brotherja Tina Semolič je povedala, da mora jesti samo hidrante, da se bo lahko zredila. Čeprav študira turizem, je prepričana, da je Zagreb v Srbiji, Paragvaj glavno mesto Južnoafriške republike, Kreta pa prestolnica Grčije.

Miss neumnih blondink

V Ameriki so lani okronali najneumnejšo blondinko, ki je s svojo izjavo izzvala posmeh po vsej državi. Plavolasa Lauren Caitlin Upton se je kot miss Južne Karoline udeležila izbora za najstniško miss ZDA, namesto tega pa ji je pripadel manj laskavi naziv. Sicer je postala tretja spremljevalka Miss Teen USA, vendar si jo bodo ljudje zapomnili po nadvse zanimivi izjavi. Na vprašanje žirije, kako komentira dejstvo, da kar petina Američanov ne zna poiskati ZDA na zemljevidu sveta, je plavolasi biser odgovoril takole: "Osebno verjamem, da Američani tega ne morejo, ker nekateri ljudje nimajo zemljevida. Mislim, da šolanje v južni Afriki in Iraku ... mislim, da bi jim naše šolstvo moralo pomagati, tako da bomo lahko zgradili svojo prihodnost." Laurenin odgovor brez repa in glave je pošteno nasmejal Američane in plavolasa lepotička si je tako čez noč prislužila naziv "najbolj neumna ameriška blondinka".

Lepa ali grda kot barbika

Moškim so všeč plavolase seks bombe in ženske si želijo, da bi jim bile podobne. Ne gre za stereotipe, gre za znanstveno utemeljeno resnico, razlagata evolucijska psihologa Allan S. Miller in Satoshi Kanazawa.

Ženska želja biti kot barbika (mladosten videz, ozek pas, velike prsi, dolgi svetli lasje in modre oči) je neposredna in razumljiva reakcija na moško željo po parjenju z ženskami takšnega videza. To ni diktat kozmetičnih multinacionalk, marveč evolucijska logika. Moškim je prirojeno, da se odzivajo na mlade ženske, ker so bolj zdrave od starejših.

Moškim so všeč barbike.
Moškim so všeč barbike.FOTO: iStockphoto

Vice o blondinkah pišejo blondinke

Teorije zarote učijo, da niso naivne blondinke, marveč tisti, ki ne verjamejo, da si vice o blondinkah izmišljajo same. Šlo naj bi za njihovo premišljeno multimedijsko kampanjo, s katero naj bi nas utrdile v veri, da so blondinke neumne, hkrati pa naj bi pod to stigmo nemoteno delovale v svojo korist in dosegale maksimalne cilje z minimumom vloženega dela in sredstev.

So blondinke res bolj uspešne pri moških?

Kot je povedal znani seksolog Max Modic, blondinke v resnici sploh niso neumne, le ves svet jim je uspelo prepričati, da so take. "Blond lasje so postali znamenje praznoglavosti. Zato blondinke načelno ne potrebujejo odvečnih besed. Izražajo se s svojo pojavo, govorijo z barvo svojih las. Na drugi strani je ponavadi moški, ki si pod vplivom medijev reče, ah, ta je blondinka, neumna kot noč, z njo bo lahko. Blondinka je s tem že na pol poti do zmage. Za blondinke se pregovorno ne pričakuje, da bi karkoli znale ali vedele, zato se jim na vseh področjih prizanaša in vsak njihov uspeh predstavlja presenečenje epskih razsežnosti. S to strategijo blondinke prihajajo do sanjskih porok in zavidljivih karier. Z eno besedo, blondinke so naše največje bogastvo." In če to pravi Max Modic, bo že držalo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 404