Zadovoljna.si
Napoleon Bonaparte - mali (1,51 m) velikan, ki je osvojil svet.

Novice

FOTO: Visok meter in 'čevap'

Vesna Pfeifer
2008-08-02 08:12
5

Ste vedele, da nizki moški nekatere ženske zelo privlačijo. Psihologi to dejstvo razlagajo s tem, da zaradi manjkajočih centimetrov moški nižje rasti bolj razvijejo svoje verbalne sposobnosti in tako pritegnejo pozornost ženskega spola.

Kadar predstavnice nežnejšega spola opisujejo idealnega moškega, najpogosteje navajajo vrline kot so šarm in smisel za humor. S svojo osebnostjo, ambicijami in pametjo poskušajo uresničiti velike projekte in so v pravem pomenu besede umetniki pri kompenziranju pomanjkljivosti.

Centimetri niso pomembni

Fizični izgled naj ne bi bil odločilen. To dokazujejo tudi številni znani pari, pri katerih je moški znatno nižje rasti od svoje boljše polovice. Najnovejši primer sta nedvomno francoski predsednik Nicolas Sarkozy in njegova ljubka soproga Carla Bruni. Hollywoodski zvezdnik Tom Cruise praviloma izbira višje ženske, taka je tudi njegova aktualna soproga Katie Holmes. Par, ki še posebej potrjuje navedeno, pa sta Bernie in Slavica Ecclestone. Strokovnjaki tudi trdijo, da imajo nizki moški kar nekaj prednosti. Veliko bolj so pozorni do svojih partnerk, znajo sprejemati kritiko in veliko več truda vložijo v to, da so uspešni.

Nizki moški so bolj ljubosumni

Da so moški nižje rasti bolj ljubosumni od visokih, trdijo izsledki španskih in nizozemskih raziskav. Anketirali so 500 oseb, cilj raziskave pa je bil izvedeti, kaj pravzaprav povzroča ljubosumje. Zanimivo je, da se moški počutijo varni, kadar so njihovi tekmeci bogati in privlačni. Veliko bolj samozavestni, predvsem kadar gre za ljubosumje, so moški visoke rasti. Raziskovalci to dejstvo razlagajo s tem, da sta višina in privlačnost tesno povezani, korenine pa je moč iskati v zgodnjih evolucijskih časih, ko so bili višji moški bolj dominantni.

Napoleonov kompleks

Napoleon Bonaparte je bil visok le 1,51 m. Pa vendar ga je prav njegova megalomanija popeljala do slave. Samooklicani francoski cesar je izredno sovražil ljudi, ki so omenjali njegovo pomanjkljivo višino. Ko je nekoč povzpet na prste skušal izvleči neko knjigo s police svoje knjižnice, mu je eden od njegovih najožjih sodelavcev pritekel na pomoč. „Gospod, dovolite mi, da vam pomagam, saj sem večji," je nepremišljeno izdavil. Napoleon mu ni ostal dolžan: “Vi niste večji, le daljši ste!“

Zvezdniki in centimetri

Pravijo, da se Rambo oziroma Silvester Stallone zelo vznemiri, kadar beseda nanese na njegovo višino. Bog ne daj, da bi kateri od novinarjev zapisal, da je nižji od 1,72 m. In ni edini. Eden najbolj znanih in tudi najbolj šarmantnih lažnivcev je bil danes že pokojni Humphrey Bogart (1,65 m). Da bi prikril svoje manjkajoče centimetre, je v znamenitem filmu Casablanca med snemanjem prizora, ko je poljubil soigralko Ingrid Bergman, stopil na stopničko. Sicer bi poljub namesto na njenih ustnicah pristal na njenem dekolteju. Še večje težave je ekipi povzročilo snemanja kadra, ko sta hodila drug ob drugem. Skopati so morali jarek, po katerem je hodila Bergmanova. V kadru seveda ni smelo biti njunih nog, saj bi publika hitro ugotovila prevaro.

Različni triki slavnih

Najrazličnejših trikov se poslužujejo tudi današnji hollywoodski zvezdniki. Jack Nickolson, ki pa ni edini, je v svoji biografiji dodobra popravil osebne podatke, vsaj kar zadeva njegovo višino in zrasel za sedem cm. Dustin Hofman ( 1,63 m) je že v šolskih klopeh bil najmanjši, se spominja njegova mati. Da bi preusmeril pozornost nase, je postal klovn in zabaval vse. Bil je nesramen, duhovit in zelo priljubljen. Še kot najstnik se je odločil, da bo postal svetovno znan zvezdnik in govoril: “Takrat mi bodo vse ženske ležale ob nogah“. Med vsemi ameriškimi superzvezdniki je najnižje rasti Danny DeVito. Pri trinajstih letih se je zaustavil pri današnjih 1,52 m. Sprijaznil se je s svojo višino in izbral kar 12 centrimetriv višjo soprogo.

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 135