Zadovoljna.si
Hej, dobro se počutim v svoji koži!

Novice

VIZITA: Hladilna maska za lepšo kožo

Alenka Oldroyd
24. 01. 2009 19.15
6

Estetski posegi z laserjem so vse bolj priljubljeni tako med ženskami kot med moškimi. In zimski čas je za takšne terapije najprimernejši.

Vse bolj priljubljeni so estetski posegi na obrazu.
Vse bolj priljubljeni so estetski posegi na obrazu. FOTO: iStockphoto

Se še spominjate časa naših babic, ko so za predele občutljive kože, s hladnimi obkladki, poskrbele za nas. Ja, tako je bilo včasih. Danes pa s pomočjo tehnologije in novih pripomočkov že lahko uporabljamo posebne hladilne maske, ki so dobrodošle tudi po laserskih posegih, ko je kožo treba hladiti.

O revolucionarni hladilni maski za obraz se je s specialistom dermatologom dr. Borutom Žgavcem pogovarjala novinarka Nataša Repovž.

Laserski estetski posegi so vedno bolj priljubljeni. Katero obdobje leta je za takšne terapije najprimernejše?

Prav gotovo je to zimski čas oziroma obdobje od septembra do maja ali junija. Pod vplivom laserskih žarkov se koža spremeni in postane bolj občutljiva na sonce. Tudi, če je človek že porjavel od sonca je terapija z laserjem ni najprimernejša.

Laserske terapije puščajo posledice na koži. Kako jih lahko po posegu omilimo?

Laserji, pilingi, mezoliftingi, kislinski pilingi, vsi povzročajo na koži spremembe, ki so posledica posegov. Lahko se kažejo kot rdečica, koža lahko malo peče, se nekoliko olušči in vse to je po terapiji neprijetno. Zato je treba kožo hladiti.

Hladilno masko, ki jo v zadnjem času uporabljamo po terapijah z medicinskim laserjem, apliciramo neposredno na obraz oziroma na področja, ki jih tretiramo. Takšna maska izjemno ugodno vpliva na zmanjševanje rdečice, na občutljivi del kože. Prednost je tudi v tem, da pacient lahko masko uporablja doma in s tem skrajšamo čas, da se koža po posegu popravi.

Če govoriva o medicinskih laserjih, kakšni so intervali med opravljanjem posameznih posegov?

Odvisno od postopka, a v povprečju enkrat mesečno. Večino pomlajevalnih postopkov ponavljamo enkrat na štiri tedne, idealno je ponoviti pet postopkov, priporočljivi pa so vsaj trije.

Ohranite zdravje in mladostni videz.
Ohranite zdravje in mladostni videz. FOTO:


Še enkrat bi rad poudaril, da je zimski čas najprimernejši za laserske posege. A estetke terapije so aktualne skozi vse leto in k sreči imamo precej različnih možnosti. Morda se odločimo za kislinske pilinge, uporabo botoksa ali polnil, ki jih uporabljamo ne glede na letni čas. Zanimive so tudi različne kombinacije postopkov.

Od česa je odvisna vaša odločitev? Katero terapijo priporočate posamezniku?

Ljudje, ki pridejo k nam imajo različne želje. Nekateri si zamislijo bolj agresivne postopke, ki dajo bolj drastične rezultate. Drugi bi radi kožo le malce osvežili, za bolj spočiti izgled, ali da se izboljša tekstura kože. Pomembno je, da znamo pri določenem pacientu izbrati pravo kombinacijo različnih postopkov. Ponavadi ena sama metoda ne pripelje do rezultatov, ki jih želimo.

Hladilna maska tudi za moške.
Hladilna maska tudi za moške. FOTO:

In kakšno je zanimanje za te posege v Sloveniji med moškimi?

Moram reči, da kar precejšnje. Seveda vodijo moški v Ameriki, v zadnjem času tudi v državah Evrope. Največ trenutno v Franciji, kjer je razmerje moški-ženska skoraj ene proti ena. Pri nas takšnih rezultatov še ne beležimo, je pa vedno več moških med pacienti. Lahko rečem, da jih je trenutno že tretjina.Še ena revolucionarna rešitev za pomlajevanje kože. Hladilna maska hladi kožo, stimulira kapilare in izboljša cirkulacijo. Primerna je za obnovo kože po sončenju ali če imamo občutek utrujene kože. Videz kože postane naraven, svež in mladosten.KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375