Zadovoljna.si
Kaj se bo dogajalo z našo kožo po dopustu, je velikokrat odvisno od tega, kako se zaščitimo pred in med sončenjem.

Novice

VIZITA: Zagoreli in lepi tudi po dopustu

Karmelina Husejnovič / Mojca Koprivnikar
26. 08. 2008 20.40
0

Ker sončenje kožo obremeni in poškoduje, morate po dopustu za njo dobro poskrbeti. To lahko storite z redno nego doma ali v lepotnem salonu. UV žarki, sol in klor pa ne poškodujejo le vaše kože, ampak tudi lase.

Kaj se bo dogajalo z našo kožo po dopustu, je velikokrat odvisno od tega, kako se zaščitimo pred in med sončenjem.
Kaj se bo dogajalo z našo kožo po dopustu, je velikokrat odvisno od tega, kako se zaščitimo pred in med sončenjem.FOTO: iStockphoto

Nega kože je po sončenju izredno pomembna, vendar je še bolj od tega pomembno, kako ravnate pred in med sončenjem, pravi lepotna strokovnjakinja Katja Fašink. Preden se izpostavite sončnim žarkom morate izbrati ustrezno in kvalitetno sredstvo za zaščito kože pred škodljivimi UV žarki. Med samim sončenjem pa si po tuširanju redno privoščiti temeljit piling kože.

Ko se vrnete s počitnic je priporočljivo poskrbeti za nego celotnega telesa. Koža je velikokrat posušena, pordela ali kako drugače poškodovana in zato tudi pripravljena na obnovo. Najboljše kar koži lahko ponudite v času regeneracije je nega s kvalitetnimi vlažilnimi sredstvi. Katja Fašink opozarja, da proizvodi, ki jih dobimo v trgovini zagotovo niso tako kvalitetni kot tisti, ki so namenjeni profesionalni negi. Zato svetuje, da se po mazila odpravite v lekarno ali ustrezen kozmetičen salon. Najbolj blagodejna in učinkovita sredstva so izdelana iz naravnih snovi, ki kožo vlažijo, sproščajo in pomirjajo. To je še posebno pomembno, če želite tudi po poletju čim dlje ohraniti lepo in zagorelo polt. Ob tem si lahko pomagate tudi s samoporjavitvenimi kremami.

Za nego kože izberite le najbolj kvalitetna sredstva.
Za nego kože izberite le najbolj kvalitetna sredstva.FOTO: iStockphoto

Regeneracija z laserjem

Kožo lahko obnovite tudi s pomočjo posebnega laserja, ki deluje na principu selektivne fototermolize. Laser v kožo spušča določene pulze, s katerimi pospeši, da se vse celice, ki so se čez poletje sploščile, zmanjšale ali izgubile svoj volumen, dvignejo in zopet napolnijo. Na takšen način nazaj vzpostavimo ravnotežje, poudarja Fašinkova.

Poškodovane kože ne depilirajte

Če je koža po dopustu še vedno rdeča ali opečena, potem se izogibajte kakršni koli depilaciji toliko časa dokler se koža ne pomiri. Ob lažjih opeklinah to običajno traja nekaj dni. Za pomiritev se lahko namažete z aloa vera gelom ali poskusite s kakšnim drugim domačim pripomočkom, kot je na primer jogurt.

Izdelki za nego las iz silikona niso kvalitetni


Velikokrat na lase pozabimo, vendar so po dopustu potrebni precejšnje nege in skrbi. Sonce in sol las poškodujeta do takšne mere, da izgubi skoraj vse vitamine, ki ohranjajo njegovo elastičnost. Izguba vitaminov povzroči izpadanje in lomljenje las. Pred sončenjem jih zato zaščitite z ustreznimi spreji, po sončenju pa s posebnimi izdelki za nego lasišča ter ampulami narejenimi na bazi eteričnih olj, ki lasišče stimulirajo in ga nahranijo z zdravilnimi snovmi.

Omeniti je treba, da velja zmotno prepričanje, da so zelo kvaliteti izdelki za zaščito las pred, med in po sončenju tisti, ki vsebujejo silikon. Silikon okoli lasu naredi film oziroma ovojnico, ki se na njem zatrdi. Las se zato še nekajkrat hitreje prelomi, poškoduje in izgubi elastičnost. Za odstranitev silikona z las potrebujemo zelo močne šampone, kar jih na koncu še bolj poškoduje.

Tudi naši lasje potrebujejo posebno nego, saj so običajno močno poškodovani od soli in sonca .
Tudi naši lasje potrebujejo posebno nego, saj so običajno močno poškodovani od soli in sonca .FOTO: iStockphoto


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 404