Zadovoljna.si
Le kako ga je ujela?

Novice

V stekleničko ujet vonj po ljubezni

K.B.
13. 01. 2010 18.56
0

Hollywoodska zvezda Sarah Jessica Parker pravi, da je v stekleničko ‘ujela’ vonj po seksu. Njen parfum še ni na voljo v trgovinah, zato se bomo za zdaj zadovoljili s tistim pravim erotičnim vonjem, ki ga začutimo med ljubljenjem s partnerjem.

Le kako ga je ujela?
Le kako ga je ujela? FOTO: Reuters

Tisti, ki so že imeli čast povonjati iznajdbo junakinje iz Seksa v mestu, pravijo, da je parfum prava poslastica za ljubitelje seksa. Posebnost dišave, ki bo prišla na trg leta 2010, je, da reproducira vonj dveh teles med seksom. Ni še znano, ali bodo dišavo prodajali v seks trgovinah ali v parfumerijah, podjetna Sarah Jessica Parker pa tudi imena nove dišave še ne želi razkriti. Prav tako ne pove, kako se je do vonja dokopala. "Potrebovala sem kar tri leta, da sem ga ustvarila. Zelo mi je všeč in mislim, da je zelo seksi," je medijem razkrila igralka. Dodajmo, da se bodo s seksi parfumom lahko špricale tako ženske kot moški. Dokler se novost ne pojavi na policah trgovin, pa lahko uporabljate staro, preverjeno metodo, veliko potnega seksa.

Poznate ta občutek?

Pojavi se iznenada, povsod je, v zraku, na koži, ovija nas in opaja. Je usodna privlačnost, sporočilo, ki ga pošiljata njegova in njena koža. Sporočilo, da je napočil čas za seks. Večkrat izrečena misel, da vonj pove več od besed, še kako drži. Vonj je namreč lahko razlog, zakaj nam je nekdo že ob prvem stiku všeč ali pa ne.

Vonj, ki obdaja in op(l)aja.
Vonj, ki obdaja in op(l)aja.FOTO: iStockphoto

Ženske bolj vonjajo znoj

Raziskave so pokazale, da ženske močneje občutijo vonj znoja. Občutljivost lahko povežemo z večjo nagnjenostjo žensk, da bolj prisluhnejo svojemu instinktu. Lahko bi rekli, da nam pri iskanju pravega lahko nabolj pomaga nos. Če že med prvim srečanjem začutite 'nekaj več', vas je najverjetneje očaral vonj njegovega telesa. Da ne gre le za pesniške trditve, potrujejo raziskave, ki ugotavljajo, da vonj označuje človekovo genetsko identiteto in je neke vrste osebna izkaznica. Vsakemu se je zagotovo že zgodilo, da je bil dovolj že samo vonj partnerja, da se je prebudila želja po seksu. Vonj gole kože včasih deluje kot najmočnejši afrodiziak, vendar vsi moški feromoni niso enako privlačni. Predstavniki močnešega spola, ki mislijo, da se njihovemu ‘moškemu’ znojnemu vonju ženske ne morejo upreti, živijo v zmoti.

Parfume kupujemo zaradi feromonov?

Statistika pravi, da 75 odstotkov žensk in le deset odstotkov manj moških vsaj enkrat letno kupi parfum. Strokovnaki menijo, da gre razlog iskati v feromonih, ki med drugim spodbujajo spolno slo pri nasprotnem spolu. Uporaba prijetne dišave naj bi namreč učinkovala na podoben način. V zvezi s povezavo med telesno privlačnostjo in privlačnostjo telesnega vonja so bile opavljene številne raziskave. V eni je moralo 22 moških oceniti, kako privlačen je obraz 17 žensk. Nato so morali oceniti še privlačnost vonja majic, v katerih so dame spale tri noči. Rezultati so pokazali, da so imele ženske z najbolj privlačnimi obrazi tudi najbolj privlačne telesne vonje. Sledila je menava vlog, rezultati pa so presenetili: najbolj privlačni moški so imeli najmanj privlačen telesni vonj. Študija naj bi po mnenju raziskovalcev pokazala, da imata moški in ženska različno paritveno strategijo.

Kateri parfum uporabljaš?
Kateri parfum uporabljaš?FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 416