Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Novice

Začenja se leto zmaja

M.K.
23. 01. 2012 11.33
0

Kitajci novo leto praznujejo nekoliko pozneje kot mi, imajo pa tudi lastna astrološka znamenja, ki imajo obliko živali in se menjujejo letno. Letos bo svetu po njihovem koledarju kraljeval zmaj, ki naj bi prinesel uspeh, izboljšave na materialnem področju in nove možnosti. Kitajska znamenja se sicer pojavljajo skupaj z elementarnimi in tako nam bo letos kraljeval vodni zmaj. Voda naj bi blažila zmajevo ognjevitost, da ta ne bi bila preveč dominantna.

Kitajci so že včeraj z bučnimi zabavami proslavili vstop v novo leto, ki bo tokrat v znamenju zmaja in bo trajalo vse do 9. februarja 2013. Zmaj je sicer peti od dvanajstih kitajskih živalskih znamenj in edini, ki ni realen, ustvarili pa so ga miti in legende. V antični Kitajski naj bi predstavljal cesarstvo in moč, danes pa velja za simbol uspeha in veselja. Ravno zaradi tega naj bi bilo letošnje leto (tudi poslovno) veliko uspešnejše, kot je bilo lansko. V času dinastije Sung, ki je Kitajski vladala od 960 do 1279 p. n. š., je bil zmaj prikazan kot skupek številnih živali: imel je glavo vola, gobec osla, oči koze, rogove jelena, telo kače, ki je bilo prekrito z luskami ribe, in noge feniksa. Danes je ponavadi predstavljen kot simbol moči in nadnaravnih zmožnosti. V družbi groma in dežja naj bi se zmaji premikali kot strele in v smeri vrtinčastega vetra – v ospredju sta tako moč in popolna nepredvidljivost. A za to, da letošnje leto vseeno ne bo preveč ognjeno in prelomno, bo poskrbelo eno od elementarnih znamenj, ki spremljajo vsako kitajsko astrološko znamenje – voda. Leto 2012 bo torej uspešno, a vendarle manj, kot bi lahko bilo, saj bo ognjevitost sproti 'zalivala' voda.

Pravi čas za naraščaj

Leto 2012 bo zagotovo zelo ugodno predvsem za vse, ki so rojeni v znamenju zmaja. To so ljudje, ki so bili rojeni v letih 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988 in 2000. Posebne sreče naj bi bili
že ob rojstvu deležni tudi otroci, rojeni v tem znamenju, zatorej velja dobro premisliti, če bi se morda prav letos odločili za povečanje svoje družinice. V Aziji so oblasti pripravljene na velik 'baby boom', ki ga beležijo v vsakem zmajevem letu in morda je to pravi način, da boste tudi vi svojemu otroku uspeh položili v zibko – naslednja tovrstna priložnost se bo namreč znova ponudila šele čez dvanajst let in verjetno je to res malo predolga doba.

Zmaji so uspešni

Za ljudi, rojene v znamenju zmaja, je značilno, da so inovativni, domiselni, drzni, samozavestni, pogumni, strastni, domišljavi in zelo talentirani. Veljajo za najbolj svobodomiselne med vsemi znamenji kitajskega horoskopa, zato jim omejevanje svobode in duha predstavlja hude travme in ugaša ogenj njihovega življenja. Dobro je torej, da zmajem pustite svobodo in jih ne omejujete, saj lahko v nasprotnem primeru do izraza pride njihov ognjevit karakter, ki pa si ga verjetno noben ne želi občutiti. V njihovi bližini se boste zaradi pozitivne energije vedno počutili dobro, prav tako pa se vam bo ob njih veliko dogajalo, saj jim je monotono vsakdanje življenje izredno tuje. Veljajo za večne popotnike in avanturiste, ki se ne morejo ustaliti na točno določenem mestu in niti približno niso pripravljeni na prilagajanje komu drugemu. Ravno zaradi tega imajo lahko velike težave s svojimi nadrejenimi.

Borci in rojeni zmagovalci

Rojeni v znamenju zmaja so večni borci in zmagovalci. So pozitivisti, ki v vsaki stvari poskušajo najti nekaj dobrega. Radi tvegajo, saj živijo v veri, da se jim bo to nekoč obrestovalo. Vendarle pa niso popolnoma borbeno naravnani. Radi se namreč predajajo tudi radostim in lepotam narave in uživajo v raznih aktivnostih na prostem. Prava muka jim je biti doma, v stanovanju, saj jih to utesnjuje. Hrepenijo po velikih, veličastno opremljenih domovanjih, ki zagotavljajo prostor za njihov ognjen temperament in čustvene izbruhe, ki spremljajo njihov značaj. Čeprav veljajo za avanturiste, verjamejo v resnično in iskreno ljubezen, ki prihaja iz globin srca, in ko srečajo pravo ljubezen, se ji nikoli več ne odrečejo. Zanimivo je, da so nagnjeni k ljubezni na prvi pogled, saj naj bi v trenutku, ko osebo prvič zagledajo, točno vedeli, da je to tisti (a), s katerim(o) si želijo preživeti preostanek življenja.

Bo uspešno tudi za slovensko gospodarstvo?

V slogu zmaja bomo letos priča velikim preobratom. Zmaj je namreč znan po svojih velikih tveganjih, zato lahko pričakujemo, da se bodo na področju financ zgodile radikalne spremembe. Ker je pozitivno znamenje, je verjeti, da bodo take tudi spremembe in zato bi si naj gospodarstvo letos opomoglo. Seveda pa nič ne pride samo od sebe, zato je to dober namig za vse, ki kolebate pri odločitvi o novem poslu. Letos je tako pravo leto za nove stvari, ki se bodo sčasoma izkazale za poslovno izredno uspešne. Če ne boste tvegali, ne boste uspešni in zapomnite si, da zmaj v vsaki stvari najde nekaj pozitivnega, zato boste v primeru, da se vaša odločitev ne bo izkazala za najbolj podjetno, vseeno dobili nekaj dobrega – na kratko: imeli boste srečo v nesreči. Letos je pravo leto za napredovanje v službi, če pa te nimate, je pravi čas, da začnete pisati prošnje, saj se vam zelo verjetno utegne nasmehniti sreča. Obrat na bolje pa se že nakazuje tudi v politiki. Očitno je vendarle dobro verjeti v zmaja in njegov uspeh, saj bo z začetkom njegovega leta Slovenija očitno končno dobila tudi novo vlado. Upajmo le, da bo ta, v slogu zmaja, tudi primerno uspešna.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375