Zadovoljna.si

Novice

Zadnji veliki playboy: Porfirio Rubirosa

T. G.
2010-02-14 18:55
0

O Porfiriu Rubirosi se je veliko napisalo, špekuliralo in govorilo. Bil je mednarodni playboy, kralj svetovnega 'jet seta' in zajemal življenje z veliko žlico. Kaj je res in kaj ne, konec koncev niti ni pomembno, pomembno je, da legenda o velikem diplomatu, športniku in ženskarju živi naprej.

Dominikanski diplomat, igralec pola in avtomobilski dirkač Porfirio Rubirosa Ariza je bil medanrodni playboy, obvladoval je svetovni jet set in bil veliki osvajalec ženskih src. Leta 1909 rojen Rubirosa je bil sin generala, odraščal je v Parizu. Kaj kmalu je bilo jasno, da je fant nemirnega duha, saj kot mladenič ni zamudil priložnosti, da ne bi obiskal katerega od nočnih klubov na Montmartru. "Knjige me niso zanimale. Živel sem za šport, dekleta, dogodivščine in slavne ljudi, skratka zanimalo me je življenje." Toda tak način življenja ni zastonj, za svoje podvige je potreboval veliko finančne podpore. A mladi Porfirio tega denarja ni imel. Imel je pa nezaustavljiv šarm in obvladal manire. Sekira mu je padla v med, ko je spoznal diktatorja Dominikanske republike Rafaela Trujilla, ki je v mladeniču videl zaveznika. V naslednjih 30 letih je Rubirosa dobro izkoristil to prijateljstvo.

Pet žena in nešteto ljubic

Njegova prva pogumna poteza je bila, da se je poročil s Trujillovo hčerjo Flor de Oro, kar bi ga takrat lahko stalo tako kariere kot življenja, saj je z njo pobegnil. Medtem ko je delal kot diplomat v Parizu, je vrgel oči na Danielle Darrieux, največjo francosko filmsko zvezdo, ki je septembra 1942 postala njegova druga žena. Po vojni je zakonca intervjujala Doris Duke, dedinja tobačnega mogotca in ena od najbogatejših žensk na svetu. Rubirosa je vrgel oči na Američanko in leta 1947 postala je njegova tretja žena. Ločitev je kmalu sledila. Dukova mu je podarila 500 tisoč dolarjev, konjušnico, več športnih avtomobilov in bombnik B-25. Po ločitvi je dobil še hišo iz 17. stoletja v Parizu. Četrta žena, Američanka Barbara Hutton, je bila tudi bogata dedinja. V zakon sta stopila leta 1953 in se ločila le 75 dni kasneje. Huttonova mu je kupila plantažo kavovcev v Dominkanski republiki in še en B-25. Po ločitvi mu je izplačala kar 3,5 milijona dolarjev. Zadnjič se je poročil, ko je bil star 47 let, njegova nevesta je bila takrat 19-letna francoska igralka Odile Rodin. A Rubi, kot so mu rekle njegove ženske, ni bil nikoli zvest. "Zanj ena ženska ni dovolj, moški, kot je on, potrebuje cel harem," je povedal Darrieuxova.

Zvestobe ni poznal ...

Vseh njegovih žensk ni mogoče našteti, a med Rubijeve ljubeznimi so zagotovo bile Dolores del Rio, Eartha Kitt, Marilyn Monroe, Ava Gardner, Rita Hayworth, Soraya Esfandiary, Peggy Hopkins Joyce, Joan Crawford, Veronica Lake, Kim Novak, Judy Garland in Eva Peron. Bil je poročen, a nikoli zvest. Medtem ko je bil poročen z Dukovo, se je še vedno dobival s svojo nekdanjo ženo Flor de Oro, ljubimkal z Zsa Zsa Gabor, medtem ko je bil v zakonu z Barbaro Hutton. Bil naj bil krievc za razpad vsaj dveh zakonov, vsaj tako so trdili prevarani možje.

Neustavljiva privlačnost

Za ženske je bil neustavljivo privlačen. Tudi tiste, ki so se zaprisegle, da se bodo uprle njegovemu šarmu in so bile celo opozorjene, so podlegle. Ko je Rubirosa uporabil vse svoje osvajalsko orožje, se nobena ni mogla upreti. Podlegla je celo Zsa Zsa Gabor, ki je na nek način igrala Rubirosovo igro. Njuna romanca je bila krasen vir za tračarske časopise. Zsa Zsa se ni želela ločiti od svojega moža, zaradi tega jo je Rubi udaril. Sklicala je tiskovno konferenco, na kateri je pokazala podpluto oko. "V španščini Rubirosa pomen rdečo vrtnico, a zame je to plavo oko."

Sanjsko življenje

Toda kaj je bilo tisto, kar je bilo tako 'pogubno' za ženske. Rubirosa je imel rad dinamično življnenje, dolgčasa ni prenesel. Njegovo življenje je bilo vznemirjujoče. Tudi umrl je tako, kot je živel, v velikem stilu. Julija 1965, pri 56 letih, je s svojim ferrarijem zletel s ceste in se zaletel v drevo. Vračal se je z velike celonočne zabave v Parizu, na kateri so počastili zmago na francoskem polo prvenstvu. Njegova zadnja, peta žena, je takrat dejala, da bi Rubi želel umreti na tak način. Pripisujejo mu kombinacijo šarma in skrivnostne mističnosti. Govoril je pet jezikov, tri tekoče. Oblačil in obnašal se je brezhibno, imel je dodelan stil.

Velikost njegove moškosti – resnica ali legenda?

In menda je bil zelo dobro obdarjen. Menda ni naključje, da danes v francoskih bistrojih zelo dolgim mlinčkom za poper rečejo 'Rubirosas'. Govorice o velikosti njegove moškosti niso nikoli potihnile, Truman Capote je v Answered Prayers zapisal, da je njegov penis meril kar 30 centimetrov. Njegova tretja žena Doris je opisala takole moževo orodje: "V obsegu meri 15 centimetrov, kot debelejši konec bejzbolskega kija."

Ljubil je vse ženske, najraje pa je imel bogate

Oboževal je vse ženske, raznolikost njegovih seksualnih partneric bi lahko le redkokdo prekašal. Čeprav so mu nekateri očitali, da so ga zanimale bogate dedinje, ker si je na ta način pridobil bogastvo. Rubirosi priznavajo, da je brezčasna legenda prav zato, ker le cenil vse vrste lepote in osebnosti, ljubil je ženske kot take. Najsi je bila preprosta garderoberka, natakarica ali pa poceni prostitutka.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 133