Zadovoljna.si
Crystal Renn

Novice

'Plus size' manekenka šokirala s svojo novo podobo

Z.K.
10. 08. 2010 18.35
11

Crystal Renn, edina 'plus-size' manekenka, ki v svetu mode velja za supermodel, je na novih fotografijah za kampanijo 'Passion for fashion' vidno bolj suha. Sama je zagovornica polnega telesa in lepih oblin, pred kratkim pa je na to temo izdala tudi knjigo. Kaj se torej dogaja s postavno lepotico?

Nicholas Routzen je na svojem blogu objavil obdelane in neobdelane fotografije seksi Crystal.
Nicholas Routzen je na svojem blogu objavil obdelane in neobdelane fotografije seksi Crystal.FOTO:
Javnost šokirana!

Prijatelji Crystal Renn, ki je v najstniških letih, ko je začenjala svojo manekensko kariero, trpela za anoreksijo, so bili po objavi fotografij izjemno zaskrbljeni, saj so se bali, da je manekenka zopet padla v kremplje te smrtonosne bolezni. Pri 23 letih velja za eno izmed najbolj uspešnih 'plus-size' manekenk in si želi spremeniti videnje lepote. Kljub svojim kilogramov se je sprehodila za priznane modne oblikovalce, kot so Karl Lagerfeld, Gautier, Vena Cava in Heatherette. Pojavila se je v reklamah Dolce & Gabbana, njene fotografije pa so med drugim krasile strani revije Vouge. O svojih prehranjevalnih težavah na začetku kariere in o življenju kot 'plus-size' manekenka je večkrat odkrito spregovorila in strogo zagovarjala bolj polno telo. Napisala je tudi knjigo 'Hungry', kjer je želela svoji zgodbi dodati globino in s težavami, kot je nesprejemanje svojega telesa, seznaniti večji del ljudi. Zaradi njene močne zgodbe se ne gre čuditi, da je bila javnost ob novih fotografijah šokirana.

Da je Crystal videti veliko bolj vitka, naj bi bil v veliki meri odgovoren zorni kot fotografiranja.
Da je Crystal videti veliko bolj vitka, naj bi bil v veliki meri odgovoren zorni kot fotografiranja. FOTO:

Kriv je fotograf!

Krivec za nastalo zmedo je fotograf  Nicholas Routzen, ki je z računalniškim programom za obdelovanje fotografij lepotici odvzel nekaj centimetrov. "Naredil sem to, kar bi z vsako fotografijo. Izoblikoval sem njeno telo, saj sem plačan, da naredim iz ženske lepotico," se zagovarja Nicholas. Na svojem blogu je objavil fotografije pred retuširanjem in po njem in pojasnil, da je Crystal fotografiral z visokega zornega kota in široko lečo, kar močno vpliva na končno fotografijo.

'Moda ne bi smela biti obsedenost s številkami!'

Crystal Renn je vse skupaj zelo vznemirilo, saj je ponosna na svoje obline in zagovarja polno telo. "Ko sem videla fotografije, nisem mogla verjeti, da so to storili. Pet minut sem sedela v tišini in se le čudila," pove manekenka. "Ne razumite me narobe, nimam težav z retuširanjem, saj vem, da je to oblika umetnosti. Imam tudi nekaj celulita, ki ga je treba retuširati, toda moja konfekcijska številka je 42 in ne 36, zato je tovrstno obdelovanje fotografij zavajujoče. Bistvo mode bi morala biti lepa dekleta in oblačila, ne pa obsesija s številkami," še doda. Danes je edina 'plus-size' manekenka, ki je uvrščena med 50 najbolj uspešnih modelov na svetu. S pridobitvijo na teži se ni izboljšala le njena kariera. "Danes se moški veliko bolj zanimajo zame. Sama sem zdrava, samozavestna in srečna, kar ljudi privlači," pove Crystal.

Manekenka je zagovornica oblin in svoje telo razkazuje s ponosom.
Manekenka je zagovornica oblin in svoje telo razkazuje s ponosom.FOTO:


 

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471