Zadovoljna.si
Sandi, ki je tudi osebni trener, vsem odsvetuje tako drastično hujšanje.

Novice

Zagrebčan v enem dnevu shujšal 10 kilogramov

Z.C.
13. 06. 2012 15.06
9

Hrvaški prvak v bodybuildingu Sandi Imerović se je zaradi svetovnega prvenstva odločil za drastično dieto. 29-letni Zagrebčan je po teži nihal med težko in klasično kategorijo, a ko je dojel, da v težji nima možnosti za uspeh, se je odločil shujšati. V prvih nekaj dneh diete je izgubil tri kilograme, potem pa je v samo enem dnevu shujšal preostalih 10 kilogramov. Preberite, kako ...

V 24 urah izgubil več kot 10 kilogramov.
V 24 urah izgubil več kot 10 kilogramov.FOTO: Facebook
Tehtnica
Tehtnica FOTO: iStockphoto
Zagrebški bodybuilder Sandi Imerović se je odločil shujšati tik pred svetovnim prvenstvom. Imel pa je zelo malo časa, da odpravi odvečne kilograme, ki so ga ločili od kategorije, v kateri je želel nastopiti. Nekaj dni pred finalom je shujšal tri kilograme, preostalih 10 kilogramov pa je izgubil v zgolj 24 urah, poročajo hrvaški mediji in s 101 kilograma pristal na 90. Zaradi svetovnega prvenstva v bodybuildingu je bil Sandi na zelo strogi dieti. "Za deset dni sem s svojega jedilnika izločil ogljikove hidrate, sol pa sem zmanjšal na minimum. Zadnjih nekaj dni pred tekmovanjem sem pil po 5 litrov zelenega čaja na dan, saj je naravni diuretik. Zelo sem povečal tudi fizično aktivnost. Po Maksimirju sem hodil pet ur, nato pa sem štiri ure prebil še v fitnesu," je opisal prve dni strogega shujševalnega režima.

Naj ga nihče ne posnema

Sandi je ob tem odločno opozoril, naj ga nikar nihče ne posnema, saj lahko kaj hitro konča v bolnišnici. "Dvakrat na dan po dve uri hoje, rolanja ali vožnje s kolesom je povsem dovolj," je še dejal. Sam se seveda tega ni držal. V prvih dneh hujšanja je izgubil tri kilograme, nato pa je nastopil težko pričakovani finalni dan, ko je moral, da bi uresničil zastavljeni cilj, shujšati še 10 kilogramov. "Zadnji dan sem spil malo vode in treniral, treniral, treniral," je pojasnil Sandi. Dosegel je cilj, saj je tehtnica pokazala manj kot 90 kilogramov. Uspel se je uvrstiti v kategorijo klasik in na svetovnem prvenstvu konec lanskega leta osvojil šesto mesto. "Naslednje jutro sem spet imel 103 ali 104 kilograme. To pomeni, da nisem trajno izgubil teže," je pojasnil Zagrebčan in dodal, da je bil v svoji 'vitki' fazi, ki je trajala vsega 30 ur, videti zelo slabo. "Bil sem zelo dehidriran. Še v petek zjutraj je tehtnica pokazala 99 kilogramov, v soboto ob 11. uri, ko je bilo na vrsti uradno tehtanje, pa bi jih moral imeti 10 manj."  In čeprav je slišati nemogoče, mu je uspelo.

Sandi, ki je tudi osebni trener, vsem odsvetuje tako drastično hujšanje.
Sandi, ki je tudi osebni trener, vsem odsvetuje tako drastično hujšanje.FOTO: Facebook

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 404