Zadovoljna.si
Moške velike prsi ne motijo, ženske pa.

Novice

Zakaj imajo ženske večje prsi, stopala in širši pas

K.B.
24. 01. 2010 19.01
1

Pripadnikov moškega spola zagotovo ne moti, da je na ulicah vse več žensk, ki imajo velike prsi, in to ne silikonskih, temveč povsem naravne. Vas zanima, zakaj je tako?

Moške velike prsi ne motijo, ženske pa.
Moške velike prsi ne motijo, ženske pa.FOTO: iStockphoto

Idealne mere ženskega telesa 90-60-90 so dandanes prava redkost. Raziskave so pokazale, da se zaradi drugačnega načina življenja ženske redijo, rastejo jim prsi in stopala. Med drugim naj bi to slabo vplivalo na zdravje. Postavlja se vprašanje, kaj se je v teh letih tako spremenilo in zakaj imajo današnje ženske večje prsi od svojih predhodnic.

Višina
Povprečna višina pri ženskah pred 50 leti je bila 150 centimetrov. Danes so ženske v povprečju za 10 centimetrov višje. Strokovnjaki trdijo, da je to zelo dobro, saj naj bi višje ženske živele dlje časa. Glavni vzrok tovrstnih sprememb je način prehrane ter drugačne življenjske okoliščine in pogoji.

Teža
Ženske v povprečju zaužijejo približno enako število kalorij, kot so jih pred petdesetimi leti, le da so današnje pripadnice nežnejšega spola veliko bolj debele. To pravzaprav niti ni tako nenavadno, glede na to, da danes ženske pijejo veliko več alkohola in uživajo bolj mastno hrano. Raziskave so pokazale, da je eden od razlogov za večjo težo tudi ta, da se manj gibajo, saj so prevozna sredstva iz leta v leto bolj dostopna. Tak način življenja povečuje možnost bolezni srca in ožilja.

Ženske so danes višje in težje, tako vsaj pravijo strokovnjaki.
Ženske so danes višje in težje, tako vsaj pravijo strokovnjaki.FOTO: iStockphoto

Prsi
Moške prav gotovo nič ne moti, da je vedno več žensk z zelo velikimi prsmi. So posledica debelosti in hormonskih terapij v menopavzi. Pri mlajših ženskah pa veliko pripomorejo tudi hormoni v kotracepcijskih tabletkah. 

Stopala
Danes je najbolj pogosto številka čevljev, ki jih nosijo ženske, 39. Pol stoletja nazaj je skoraj vsaka pripadnica nežnejšega spola nosila tri števlike manj, torej 36. Strokovnjaki trdijo, da so se skupaj z višino in debelostjo sorazmerno povečala tudi stopala. Nekateri trdijo, da se maščoba skladišči tudi v stopalih, posledica tega pa je povečan krvni tlak. Vse več je tudi žensk, ki imajo probleme z ligamenti.

Življenjska doba
Vse te spremembe imajo tudi pozitivno plat. Nekoč so ženske živele v povprečju 70 let, danes pa se je ta meja povišala na 81 let in pol. Znanstveniki trdijo, da je k temu veliko pripomogel medicinski napredek in boljša higiena.

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493