Zadovoljna.si
Alkoholizem

Novice

Zaradi pijančevanja v mladosti je oslepela

Z.K.
30. 07. 2012 09.29
12

Piti je začela že pri rosnih 11 letih, do 14. leta starosti je lahko v eni noči spila zaboj piva in liter vodke. Danes je 23-letna Suzi Fox zaradi svojega pijančevanja slepa na eno oko in ima okvarjena jetra.

Alkoholizem
Alkoholizem FOTO:

Piti je začela že pri 11 letih

Britanka Suzi Fox je spregovorila o svoji izjemno nevarni navadi, s katero je začela že pri rosnih 11 letih. Dandanes se mlada dekleta pa tudi fantje začenjajo opijati z alkoholom že zelo zgodaj. Na prvi pogled morda neškodljiva navada in povsem običajna za mladino pa ni vedno tako nedolžna. Suzi je zaradi svojega početja danes slepa na eno oko, okvarjena ima tudi jetra. Že kot 11-letno dekle je začela piti ogromne količine alkohola. Izostajala je od pouka in čas raje preživljala v parku s pivom v roki. Pivo so kmalu zamenjale žgane pijače, kot sta vodka in rum. "Spila sem vse, kar mi je prišlo pod roke, v enem dnevu sem brez težav lahko spila 24 pločevink piva in steklenico vodke," pripoveduje Suzi.

Zbudila se je slepa na eno oko

Ko je dopolnila 18 let, je zaživela na svojem. Prirejala je divje zabave, vse do dne, ko se je po zabavi zgrudila na tla. "Kar naenkrat sem padla na tla in začela kričati. Zaradi neznosnih bolečin v trebuhu sem se onesvestila," pove. Ko je prišla k zdravniku, ji je ta povedal, da so njena jetra močno okvarjena, tako zelo, da bi njeno naslednje pijančevanje lahko bilo zadnje. Vendar to za Suzi ni bilo dovolj. Pijančevanje je nadaljevala, vse dokler se ni leto pozneje zbudila skoraj slepa na eno oko. "Komaj sem kaj videla, vse je bilo zamegljeno. Bila sem zelo prestrašena, saj nisem vedela, kaj se dogaja. Zdaj vidim le še svetlobo, včasih imam težave tudi z ravnotežjem," pojasni. Zaradi alkohola je tako skoraj povsem oslepela in ima trajno okvaro jeter.

Danes živi običajno življenje

Nekoč so jo hospitalizirali, ko je spila ogromno količino alkohola, ki bi se lahko primerjala s tremi velikimi steklenicami vodke. Danes ji pri pitju alkohola jetra tako zatečejo, da je videti, kot da bi bila noseča. Kljub vsemu je njena zgodba navdušujoča, saj je Suzi doživela ogromno spremembo in danes živi povsem običajno življenje matere enega otroka. Danes želi delati z mladimi in jih poučiti o destruktivnosti pijančevanja. Zdravniki se ji čudijo, da je sploh preživela, saj je spila količine alkohola, ki bi lahko ubile celo odraslega moškega. "Lahko sem srečna, da sem sploh še med živimi, saj bi lahko zaradi škodljivega načina življenja že zdavnaj umrla. Ne želim, da bi še kdo šel po moji poti," je povedala Suzi.

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368