Zadovoljna.si
Oče umorjene Joyce upa, da bodo najstniki za svoj zločin primerno kaznovani.

Novice

Zaradi spora na FB-ju sta prijatelja naročila njen umor

Z.M.
24. 08. 2012 07.00
3

Januarja se je na Nizozemskem zgodil grozljiv naročen umor najstnice, za katerega so bili odgovorni njeni prijatelji. Nedavno se je začelo sojenje krutemu najstniškemu paru, ki se je odločil, da se znebi 15-letne Joyce. Preberite kaj je botrovalo njuni odločitvi.

Joyce s Polly - ko sta bili še najboljši prijateljici.
Joyce s Polly - ko sta bili še najboljši prijateljici.FOTO: Facebook

Nizozemsko je januarja letos pretresel brutalen umor 15-letne Joyce Winsie Hau, ki je bila hladnokrvno zabodena v svojem domu. Osumljena tega krutega dejanja sta bila njena nekdanja najboljša prijateljica 16-letna Polly in njen fant.

Joyce Winsie Hau
Joyce Winsie Hau FOTO: Facebook

Joyce in Polly sta bili nerazdružljivi, dokler se 16-letnica ni zaljubila in se zapletla s 17-letnim Wesleyjem. Takrat je Joyce začela na svojem Facebook profilu objavljati grde stvari o svoji prijateljici. Polly se je zato z nekaj svojimi prijatelji odločila, da jo bo naučila lekcije.

Grozila sta tudi njemu

Z njenim fantom Wesleyjem sta 15-letnemu Jinhuaju plačala 100 evrov, da ubije Joyce. Najstnik se je najprej branil naloge, nato sta mu zagrozila, da bosta sicer ubila njega. Jinhua se je zato odpravil do doma nič hudega sluteče najstnice, pozvonil in njenega očeta prosil, če lahko vidi Joyce. V trenutku ko je 15-letnica prišla do vrat, jo je Jinhua hladnokrvno zabodel, oče ki je pritekel pomagat hčerki je bil v spopadu prav tako težje ranjen. Joyce je pet dni kasneje v bolnišnici podlegla poškodbam, najstnikom pa so nedavno začeli soditi za naklepni umor.

Jim bodo sodili kot odraslim?

Glede na to, da so vsi še mladoletni, se sodišče še odloča, ali jim bo sodilo kot odraslim. Oče umorjene najstnice upa, da bodo pošteno odslužili zločin, ki mu je uničil življenje. "Vsak dan se vprašam, kako so lahko ubili mojo hči, zaradi najstniškega prepira. Opazil sem, da so otroci danes vedno bolj agresivni in ne spoštujejo nobenega. Ne mislijo na druge, ampak samo nase," je užaloščeni starš napisal v pismu, ki ga je poslal sodniku. Če bodo Polly, Wesleyju in Jinhuaju sodili kot mladoletnikom, slednjega čaka le leto dni zapora, maščevalni par pa bo za zapahi verjetno moral preživeti več časa.

Oče umorjene Joyce upa, da bodo najstniki za svoj zločin primerno kaznovani.
Oče umorjene Joyce upa, da bodo najstniki za svoj zločin primerno kaznovani.FOTO: Facebook

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368