Zadovoljna.si
William danes in nekoč.

Novice

Zaradi tablet za rast las se je spremenil v žensko

Z.K.
23. 07. 2012 16.06
31

Američan William McKee je zaradi plešavosti začel jemati tablete, ki naj bi spodbujale rast las. Zdaj trdi, da so mu namesto las pognale prsi, njegovi boki pa so se razširili. Počasi se spreminja v žensko, razmišlja celo o spremembi spola, četudi nikoli v življenju ni imel tovrstnih želja in nagnenj.

William danes in nekoč.
William danes in nekoč.FOTO:

Počasi se je začel spreminjati v žensko ...

William McKee je začel izgubljati lase, zaradi česar je posegel po tabletah, ki naj bi spodbujale rast las. Nikoli pa si ni mislil, da bo namesto las dobil ženske telesne atribute. Po mesecu dni jemanja tablet propecia je bila razlika v gostoti las minimalna, ženski telesni atributi pa so postajali vse bolj izraziti. 38-letni Američan je tako v devetih mesecev jemanja tablet drastično spremenil hormonsko ravnovesje v svojem telesu. Zdaj razmišlja celo o spremembi spola. Zdravilo namreč prepreči proizvajanje moškega hormona testosterona, poveča pa se ženski hormon estrogen. "Moje možate prsi, ki so bile rezultat pogoste vadbe, so postajale mehka in očitne celo pod obleko,“ pove William. "Ramena so postajala vse bolj ženska, boki pa vedno širši,“ še pojasni.


Tablete, ki so Williamu spremenile življenje.
Tablete, ki so Williamu spremenile življenje. FOTO:

Razmišljal je tudi o samomoru

Nekaj mesecev po tem, ko je opazil spremembe na svojem telesu, se je začel oblačiti v žensko. Izbral si je tudi žensko ime Mandi, saj se je počutil kot ženska in ne kot moški. Zdaj nosi lasuljo, ličila in tesne obleke. Zaradi preoblačenja v žensko ga je po 10 letih zakona zapustila žena, on pa razmišlja o povečanju prsi in morda celo o spremembi spola. "Sem transseksualec, četudi nisem tako čutil od nekdaj. Sem na poti do spremembe, saj nameravam živeti kot ženska," je na svojem blogu zapisal William. Tablete, ki jih je jemal, veljajo za ene izmed najbolj priljubljenih pri moških, ki si želijo spremeniti spol. "Gre za sestavino finasterid, ki jo moji transseksualni prijatelji jemljejo še danes. Pri nekaterih moških so posledice nespremenljive. Stvar je v tem, da tega nisem jemal v želji, da bi postal ženska, temveč da bi obnovil svoje izpadajoče lase," je še zapisal. Priznal je tudi, da je v fazi spreminjanja v žensko razmišljal tudi o samomoru. "Poročen sem bil z izjemno žensko, ki je izgubila svojega moža. Prav tako sem oče 5-letnemu dečku, ki je ostal brez očeta," še doda.

Ne gre za osamljen primer!

Tablete propecia so na voljo že vrsto let in od leta 1990 jih je jemalo že na milijone moških. Mnogi so kot stranske učinke navedli težave s spolnostjo, na primer izgubo libida, zmanjšanje penisa in impotenco. Tožbo proti podjetju, ki proizvaja zdravilo proti plešavosti, je vložilo kar 27 moških. Zastopnik podjetja trdi, zdravilo nima stranskih učinkov, ki bi vplivali na spolnost.

WIlliam preoblečen v žensko
WIlliam preoblečen v ženskoFOTO: Facebook

KOMENTARJI (31)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368