Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Novice

Ženska z 'napako'

M.K.
14. 03. 2012 13.45
0

Simpatični maneken Andrej Pejić, ki se v svetu mode vedno bolj uveljavlja kot ženski model, je znova osupnil javnost. S svojim prijateljem Shaunom Rossom je posnel niz atraktivnih fotografij, na katerih za znamko Adeen pozirata kot zaljubljen gangsterski parček. Fotografije so provokativne, zlasti pa pritegneta Pejićeva izrazita prefinjenost in ženstvenost, ki prekaša marsikateri ženski model, in Rossova genetska bolezen – je namreč albin. To naj bi bil dokaz, da drugačnost v modi (tako kot v osebnem življenju) ni nikakšna ovira. Še več, je tisto nekaj, kar pritegne in dela svet bolj pisan, bolj zanimiv.

Oblečen v zapeljiv bikini in s svetlima kitkama je transseksualni model Andrej Pejić za blagovno znamko Adeen poziral kot gangsterska kraljica ameriškega geta in bil videti naravnost odlično – celo tako zelo, da človek lahko zelo hitro pozabi, da je v bistvu moški. A vprašanje spola zdaj sploh ni več pomembno, saj ga že tako ali tako večinoma najemajo kot ženski model.
Dodaten odtenek ženstvenosti na fotografijah morda malo sarkastično označuje tudi napis 'Cunt', ki ga ima Pejić napisanega na čepici in je ameriški (precej vulgarni) izraz za ženski spolni organ, ki pa je popolnoma v slogu njegove gangsterske oprave in njegovega spola. Tako vse deluje ironično smešno, a dejansko gre pri besedici 'Cunt' za prve črke besed, ki jih je želel oblikovalec kolekcije Rembrandt Duran izpostaviti: Charisma (karizma), Uniqueness (unikatnost), Nerve (drznost) in Talent. Za novo črno-belo linijo oblačil znamke Adeen je Duran Pejiću ob bok postavil še resnični moški model Shauna Rossa – belega črnca, ki s svojo genetsko boleznijo (Shaun je namreč albin) lepo dopolni oblikovalčevo sporočilo: Njihova moda je primerna za vse.

Opazili so ga za prodajnim pultom

Modo, modele in sporočila, ki jih želijo oblikovalci s svojimi potezami deliti z javnostjo, je kljub njihovi občasni humornosti treba jemati z vsem spoštovanjem. Tudi Andrej Pejić svoje delo jemlje smrtno resno in pravi, da nikoli ni pomislil, da bi bila katera ženska lahko užaljena, ker se po modnih brveh sprehaja oblečen v ženska oblačila. „Prenizek sem za moški model, kot ženska pa se odlično znajdem in ne vidim razloga, zakaj bi se zaradi svoje telesne višine moral odpovedati temu, v čem tako zelo uživam,“ pravi simpatični avstralski model bosanskih korenin.

Pejić je bil namreč rojen v Tuzli, med bosansko vojno pa je z mamo, bratom in staro mamo pobegnil v Srbijo. Ko se njegova mati tudi tam med Natovim bombardiranjem leta 1999 ni več počutila varno, se je odločila, da z otrokoma emigrira v Avstralijo. V Melbournu so Andreja pri rosnih 17 opazili modni agenti, ko je delal za pultom priljubljene restavracije s hitro prehrano. Od tu je šla njegova kariera samo še navzgor. Kot model za ženske je prvič nastopil pred enim letom na pariškem tednu mode za Jeana-Paula Gaultiera in požel številne pohvale. Od tedaj je skorajda več v vlogi ženskega modela in roko na srce je res čudovita manekenka.

Pridružite se nam na Facebooku, kliknite na

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368