Zadovoljna.si
Kot Heidi...

Novice

ZLOBNICA: Patetične stare babe

Zlobnica
19. 04. 2010 18.45
13

Ivana Trump, Donatella Versace, Demi Moore in še marsikatera druga imajo nekaj skupnega. Vse nas na prav žalosten način poskušajo prepričati, da se ne obremenjujejo s staranjem, obnašajo pa se ravno nasprotno. Da ne bo pomote, tudi med Slovenkami sem našla take.

Kaj je želela Ivana Trump povedati s to svojo predstavo, mi še danes ni jasno.
Kaj je želela Ivana Trump povedati s to svojo predstavo, mi še danes ni jasno.FOTO: YouTube

Saj vem, kaj boste rekli. 'Spet tale Zlobnica pljuva vse povprek.' Ampak tole moram deliti z vami in mislim, da se boste strinjali z mano. Vsakič znova, ko zagledam katero od uglednih dam srednjih let, ki očitno ne more sprejeti dejstva, da se tudi ona stara. Lepotni popravki, liftingi, liposukcije, botoks, vsi ti poskusi, da bi prikrile svoja leta, so zame dokaz, da se bojijo staranja. Kar pa je najbolj smešno, tega ne priznavajo. Ravno nasprotno, vedno hitijo razlagat, kako zelo se sprejemajo in da se ne bojijo staranja.

Trumpova nekdanja gospa je neokusna

Ena takih je zagotovo bogata ločenka Ivana Trump, ki je pred časom skušala vse prepričati, da se zelo dobro počuti v svojem telesu, tako da se je pred kamerami britanskega resničnostnega šova slekla do spodnjega perila. Ob tem meni ni dala občutka, da se je sprijaznila s svojo starostjo, ampak da se skuša staranju upreti. Patetično, res. Tako se obnašajo dekleta, stara dvajset let, in ne spodobne dame, kakršna naj bi Ivana bila. Zanjo se spodobi, da v urejenem kostimčku daje intervjuje o tem, kako postati bogata ločenka. S tem svojim dejanjem pa se je v mojih očeh zgolj ponižala in pri marsikom požela val posmeha in muzanja ob pogledu na njene postarane obline.

Donatella je bila včasih čisto normalna gospa, danes pa je njen obraz bolj podoben grozljivi maski.
Donatella je bila včasih čisto normalna gospa, danes pa je njen obraz bolj podoben grozljivi maski.FOTO:

Je mogoče, da je to obraz?

Žalostna postanem tudi, ko gledam posnetke shirane in pretirano porjavele Donatelle Versace. Prav res, ne gre mi na smeh, ko jo vidim. Ne morem verjeti, da ob vsem denarju ne more dostojno poskrbeti zase. Včasih je bila pač gospa povprečnega videza, danes pa ... Ali naj sploh izgubljam besede? Skuša nas prepričati, da je stara ravno toliko kot njena hči, in gube prekriva s pretiranim sončenjem, ki pa zgolj poslabša stanje njene kože. Da si je z liftingi nemogoče razvlekla obraz in si pretirano napolnila ustnice, sploh ne gre izgubljati besed. Pred časom sem prebrala njeno izjavo, v kateri se sprašuje, kaj je sploh naravno, in ugotavlja, da ne vidi smisla v tem, da bi bila ženska popolnoma naravna. Ok, saj dandanes res že težko najdeš žensko, ki si še nikoli v življenju ni pobarvala las, a to, kar počne Donatella – mislim, da si tega nobena ne želi.

Si želi biti Demi mlajša od svoje hčere?
Si želi biti Demi mlajša od svoje hčere?FOTO: Reuters

Rada bi bila mlajša kot hči ...

Morda vas bo presenetilo, da bom zdaj omenila Demi Moore. Ona je res videti fenomenalno, ampak jaz bi rekla, da že preveč. Ja, saj vem, boste rekli, da sem nevoščljiva in da lahko samo sanjam, da bi bila kdaj videti tako dobro. Ampak ob njenem prepričevanju, kako dobro je imeti tako mladegha moža, me prešine dvom. Stalne liposukcije in popravki, nore diete, skakanje naokoli v mini mini minicah, hm, ne vem, če s tem ne kaže pošastnega strahu, da bi izgubila svojega moža prav zaradi razlike v letih. Mislim, da je tudi ona že patetična.

Seveda mi na misel pridejo še številne druge, Melanie Griffith, Courtney Love, Brigitte Nielsen, ampak ne ljubi se mi pisati o vsaki od njih ...

Vsaka gubica posebej je dostojanstvena.
Vsaka gubica posebej je dostojanstvena. FOTO: Reuters

Nekatere imajo dostojanstvo

Marsikatera bi se lahko zgledovala po prelepi Sharon Stone. Svojih 52 let nosi s takšnim dostojanstvom, da bi ji težko kar koli očitali. Ne vem, morda je tudi ona že podlegla skušnjavi po kakšnem popravku, a tega se ne vidi, ker je preprosto lepa. Da o Meryl Streep ne govorim ...

Poze za dvajsetletnico

Sharon bi lahko bila inspiracija tudi kakšni domači gospe. Zadnjič sem zasledila fotografije legendarne Miše Molk, na katerih pozira s prikupnimi mladeniči. Pa niso me toliko zmotili mladeniči okoli nje, naj bodo, zakaj pa ne, če bi bila Miša na fotografiji oblečena in urejena svojim letom primerno. Razžalostil me je pogled na 'samostoječke' in razgaljene noge, takšne poze bi pričakovala od dvajsetletnice, ki se želi uveljavljati v svetu mode oziroma si še utira svojo pot. Miša sicer v komentarju na to fotografijo na Facebooku pravi, da se v tej vlogi ni najbolje počutila. Ali naj verjamem? Saj bi lahko fotografiranje odklonila, ali ne? Verjetno je bil njen namen, da bi bila 'frajerka', meni pa se ni zdelo tako.

Ne vem, ali naj verjamem Miši, da se v tej vlogi ni najbolje počutila...
Ne vem, ali naj verjamem Miši, da se v tej vlogi ni najbolje počutila...FOTO: Facebook

Kaj naj rečem o strokovnjakinji za resničnostne šove Suzani Jakšič? Vsakič znova, ko vidim kakšen članek o njej, ne morem verjeti svojim očem. Ženska dejansko postaja otročja. Že v Big Brotherju je njena hči delovala veliko bolj odraslo. Razumem mlada dekleta, ki si želijo uspeti in pograbijo vsako možnost nastopa v medijih, a ta gospa bi se lahko že umirila in ne iskala vsake priložnosti, da jo nekdo opazi. Potem pa pozira preoblečena v policistko, na bolniški postelji pa pri lepotnem kirurgu. Kaj vse si je dala popraviti, je uganka, priznava popravek nosu, a imam občutek, da je tudi kakšen botoks v igri. Glede prsi celo verjamem, da so njene. Zakaj pa ne bi bila bogato obdarjena?

Tako, zaupala sem vam še nekaj, kar me je težilo že nekaj časa. Priznam, da težko verjamem, da se bo kaj spremenilo. Verjetno bo vse skupaj le še slabše. Na vsakem koraku slavimo mladost, gledamo lepe mladenke, lepotni posegi so vse bolj dostopni. Upam, da se bom čez trideset let še spomnila tega svojega modrovanja ...

Kot Heidi...
Kot Heidi...FOTO: POP TV
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478