Zadovoljna.si
Umazanija je prisotna v marsikaterem ljubljanskem taksiju.

Novice

ZLOBNICA: Svinjarija v ljubljanskih taksijih je obupna!

Zlobnica
21. 10. 2009 18.56
1

Slabe izkušnje z ljubljanskimi taksisti se vrstijo iz dneva v dan. Nekateri so neprijazni in osorni, drugi pa preprosto smrdijo in so nerazumljivo umazani. Obstajajo pa tudi takšni, ki vas prevažajo v polulanih avtomobilih!

Umazanija je prisotna v marsikaterem ljubljanskem taksiju.
Umazanija je prisotna v marsikaterem ljubljanskem taksiju.FOTO: Reuters


V življenju sem se znašla že v številnih neprijetnih situacijah, a to kar se mi dogaja v zadnjem času, je krepko preseglo mojo visoko tolerančno mejo. Že skoraj 10 let se vozim z ljubljanskimi taksisti, ki so bili včasih bistveno bolj organizirani, prijazni in predvsem čisti. Zavedam se, da delam krivico tistim, ki še vedno premorejo naštete lastnosti, vendar se morajo svojim kolegom zahvaliti, da padejo v isti koš. Ko omenjam umazane taksiste, imam v mislih vse moške osebke, ki so zaposleni pri različnih podjetjih in so učno uro o osebni higieni "prešpricali" že v osnovni šoli. Naravnost žalostno je, da se v 21. stoletju, ko je voda na vsakem ovinku, milo pa se dobi že za slab evro, še vedno pojavljajo ljudje, ki smrdijo po umazaniji. Za povrhu vsega ti posamezniki opravljajo poklic, pri katerem so v tesnem stiku z ljudmi. Po tolikšnih letih redne uporabe taksija se mi zgodi, da že vnaprej prepoznam, ali je za volanom urejen ali zanemarjen šofer. Slednjih je vedno več, nekateri so celo tako predrzni, da v svojem avtu celo kadijo in jim je figo mar, ali se bodo stranke ob cigaretnem dimu pritoževale in zgražale. Pri nekaterih se mi celo zgodi, da moram pred vstopom v avto krepko zajeti sapo in dihati na »škrge«, da preživim. Njihova aroganca, neprijaznost in nesramnost presegajo vse meje zdravega okusa. Po želji za čim večjim zaslužkom pogosto kršijo osnovna pravila, ki naj bi veljala za vse, in sicer ti kljub temu, da si jih poklical, zaračunajo prevoz po dražji tarifi. Zato morate biti še posebej pozorni na taksimeter, ki pa ga določeni brezbrižno skrijejo v predal z izgovorom, da nimajo primernega prostora zanj.

Salome je bila nad urinom v taksiju šokirana!
Salome je bila nad urinom v taksiju šokirana! FOTO: Maja Slavec
Usedla sem se v urin!

Slabe izkušnje s taksisti pa imajo tudi nekatere znane osebe. Med njimi je tudi zloglasna Salome, ki ima prav posebno zgodbo, ki jo je delila z nami. "Ker še nimam vozniškega izpita, sem prisiljena uporabljati taksi. V večini primerov so fantje prijazni in uvidevni, a velikokrat sem doživela pravi šok. Najbolj sem bila pretresena, ko sem se na zadnjem sedežu zaprašene škode usedla naravnost v "scalnico". Ja, prav ste slišali, in to je prebilo dno slabim izkušnjam. Naravnost smrdljivi taksisti so postali že vsakdanje zlo in nikakor se jim nisem mogla izogniti. Potem pa sem enostavno zavrtela številko taksi službe in zahtevala šefa. Čeprav se je na začetku izmikal, se je le javil in opravičil. A kaj, ko je bilo to le formalno opravičilo, brez konkretnih posledic. Umazani in zanemarjeni taksisti so še naprej ponosno smradili naokoli in vsak dan znova poskrbeli, da so se stranke odločale za druge ponudnike," je razburjena Salome, ki je zamenjala že kar nekaj taksi služb.

Kaj storiti?
Očitno je nekaterim figo mar za vzdrževanje reda in čistoče, ki ga potrošniki še kako drago plačamo. Na srce vam polagam, da bodite pozorni na prevare in neurejenost taksijev, ki jih lahko brez slabe vesti prijavite najprej podjetju, s katerim ste se vozili, potem pa še različnim inšpekcijskim službam. Dejstvo je, da so prevozi s taksiji luksuz, česar pa se lastniki in šoferji ne zavedajo. Vi ste tisti, ki poskrbite, da bodo lahko omenjeni plačevali svoje položnice, in ta denar si morajo zaslužiti tako kot vsak izmed nas. Ne pustite se izkoriščati in se brez slabe vesti zavzemite za svoje pravice!
Nekateri taksiji so tako umazani, da bi bili bolj primerni za prevoz živine in ne ljudi!
Nekateri taksiji so tako umazani, da bi bili bolj primerni za prevoz živine in ne ljudi!FOTO:


 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493