Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Novice

Išče fanta! Bi se javili?

Z.M.
08. 05. 2012 12.56
27

Velikokrat slišimo, da ljubezen ne pozna meja in v to očitno verjamejo tudi idejni vodje spletnega portala, na katerem so objavljeni ženitni oglasi zapornic in zapornikov, ki se, kljub temu da zaradi različnih zločinov sedijo za rešetkami, ne želijo odpovedati osebni sreči. Ženske in moški, katerih gibanje je omejeno na prostore zapora, za objavo oglasa, ki lahko vsebuje največ 250 znakov, na spletnih zmenkarijah plačajo določeno vsoto denarja in upajo, da bodo našli dušo dvojčico na prostosti.

Večina išče nekoga, ki bo sposoben spregledati dejstvo, da so nekateri med njimi zaprti tudi zaradi hudih zločinov, kot so umori. Cilj projekta je, da se vzpostavi povezava med zaporniki in ljudmi, ki so na prostosti, ter želja, da bi posamezniki, ki so zaradi različnih razlogov obsojeni na življenje za zapahi, našli ljubezen. Ker smo, ko smo srečno zaljubljeni, menda bolj prijazni do okolja in se redkeje podamo nezakonitim dogodivščinam naproti. Ameriški zapori pokajo po šivih, njihovi prebivalci pa, tako kot večina ostalih ljudi, hrepenijo po ljubezni. Zato se je Jennifer Arlen iz Oregona odločila, da v koraku s časom začne s spletnimi zmenkarijami za zapornike!

Večina je zabavnih in ljubečih

Stran je poimenovala 'Meet an Inmate', kar bi po naše pomenilo 'Spoznaj zapornika', na njej pa so objavljeni kratki oglasi tistih zapornikov, ki želijo spoznati dušo dvojčico, pa čeprav le ta morda živi na prostosti. Preden začnete z brskanjem po 'zaporniški ženitni ponudbi', vas pozdravi stavek, ki zagotavlja, da je večina zapornikov zabavnih in ljubečih ter se ne razlikuje bistveno od ljudi, ki svojih dni ne preživljajo za rešetkami. Njihova glavna želja je, da bi našli sebi sorodno dušo, s katero bi, dokler ne odslužijo kazni, najprej komunicirali le preko pisem. "Večina med njimi ima pred sabo še veliko let služenja kazni, zato bi jim spodbudna pisma, iz katerih se morda nekoč lahko nekaj razvije, polepšala vsakdan,“ je prepričana idejna vodja portala, na katerem se trenutno predstavlja nekaj sto zapornikov iz ZDA.

Vsak si zasluži še eno priložnost za ljubezen

"Čeprav so to moški in ženske, med katerimi so nekateri zagrešili tudi hujše zločine, ne pomeni, da so slabi posamezniki. Večina je zanesljivih, privlačnih, pametnih in zabavnih,“ je povedala Arlenova. Nekateri odkrito govorijo o tem, da si trenutno ne želijo resnega razmerja, temveč predvsem nekoga, s katerim se lahko pogovarjajo. Pod kratkim opisom njihovih hobijev so tudi njihovi osnovni podatki, kot so starost, višina, poklic in poreklo, od ostalih spletnih strani za zmenke pa se razlikujejo predvsem po tem, da je pod njihovimi fotografijami naveden tudi datum, ko bodo spuščeni na prostost in razlog, zakaj so pristali za zapahi. "Z njimi se lahko pogovarjate o prav vseh stvareh, saj se tudi v zaporu ukvarjajo s športom, umetnostjo in ostalimi stvarmi, ki jih veselijo. Vseeno pa se morate zavedati, da so prestopniki, zato bodite v komunikaciji z njimi previdni,“ dodaja idejna vodja projekta, ki je prepričana, da si vsak zasluži še eno priložnost.

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368