Zadovoljna.si
Življenje je v tvojih rokah! Denar pa v Katarininih!

Novice

Znana manekenka poneverila 475.000 evrov

Z.V.
08. 04. 2010 18.57
0

Srbska policija je aretirala Katarino Rebrača, saj je osumljena, da je poneverila denar iz Fundacije za boj proti raku dojke. Namesto za preventivo in zdravljenje raka naj bi Katarina denar porabila zase.

Življenje je v tvojih rokah! Denar pa v Katarininih!
Življenje je v tvojih rokah! Denar pa v Katarininih!FOTO:

Znano manekenko Katarino Rebrača so aretirali v sredo popoldne, saj je osumljena, da je 475 tisoč evrov sredstev donatorjev porabila za svoje potrebe. Policija je zaslišala njo in še tri njene sodelovke iz fundacije, nato pa odredila dvodnevno pridržanje. Po preteku 48 ur, bo manekenka stopila pred preiskovalnega sodnika, ki bo odločil, ali naj se sproži sodni postopek. Kot poročajo srbski mediji, je poslovanje fundacije, ki jo je ustanovila manekenka sama, policija začela preiskovati po tem, ko je Onkološki inštitut Srbije podal Ministrstvu za zdravje prijavo. Direktor Inštituta dr. Nenad Borojević je medijem povedal, da je sicer vedel, da policija preiskuje poslovanje fundacije, vendar ga aretacija slavne manekenke preseneča.

Le kdo se lahko okorišča na tak način

"Ne morem verjeti, da bi se lahko kdo okoriščal na tak način, verjemite, da so moji občutki zelo mešani. To je burleska. Dejstvo, da bi se nekdo lahko okoriščal s humanitarnim denarjem, me zelo skrbi. Sicer sem sumil, da se nekaj dogaja in sem zato sodelovanje s fundacijo Katarine Rebrača prekinil, o čemer sem obvestil Ministrstvo za zdravje," je pojasnil dr. Borojević. Dodal je še, da je onkološki inštitut pogodbo s fundacijo prekinil na začetku letošnjega leta, saj zadnja tri leta ni dobil od njih niti evra.

Pozivi na srečanje

Ko je izvedel, da fundacija dobiva denar za borbo proti raku, inštitut pa ne prejme niti centa, je dr. Borojevič kar nekajkrat poskušal govoriti s Katarino. "Ker ni bilo nobenega odziva, sem se odločil prekiniti pogodbo. Ne vem za koliko je inštitut oškodovan zaradi fundacije Katarine Rebrača, saj so podjetja in posamezniki denar, ki je bil namenjen nam, nakazovali fundaciji."

Katarina je ena najbolj slavnih srbskih manekenk.
Katarina je ena najbolj slavnih srbskih manekenk.FOTO:

Katarina: 'Krivi so zdravniki in B92'

Katarina Rebrača naj bi na policijskem zaslišanju izjavila, da je afera konstrukt, za katerim stojita onkološki inštitut in televizija B92. Policiji naj bi povedala, da se je preiskava začela po prispevku na B92, v katerem so govorili o porabi denarja fundacije. Minister za zdravje Tomica Milosavljević kljub pozivom novinarjev aretacije ni želel komentirati.

Kdo je Katarina Rebrača?

38-letna manekenka se je rodila v New Yorku hokejistu Nikoli Rebrači in umetnici Sandrine Vagner. Tam je živela do svojega petega leta, nato pa se je preselila v Beograd. Šest let kasneje sta se z materjo odselili v Los Angeles, nato pa v New York, kjer je Katarina začela manekensko kariero. V Beograd se je vrnila leta 2000 in osnovala modno agencijo 'K models' ter Fundacijo za borbo proti raku na dojki. Preizkusila se je tudi kot televizijska voditeljica in igralka pod taktirko slavnih režiserjev Roberta Duvala in Briana de Palme. V zvezi z Igorjem Djuričem se ji je rodila hčerkica, ki je danes stara šest let.

Vrednost denarja

Katarina je več let sodelovala z znanim italijanskim oblikovalcem Giorgiom Armanijem. Kot je povedala v nekem intervjuju, je bila stilistka mnogim slavnim osebnostim. "Na svetu obstaja jet-set, glavna kriterija pa sta kvaliteta opravljenega dela in količina denarja, ki se v poslu obrača. Naše znane osebnosti bi težko klasificirali kot jet-set, saj se naši ljudje ne po kvaliteti ne po količini denarja ne morejo primerjati s pripadniki svetovnega jet-seta. Tisti, ki si zaslužijo biti v tej skupini izbrancev, v mislih imam igralce, so pri nas preslabo plačani, da bi lahko izstopali." 

Očitno se je Katarina dobro zavedala vrednosti denarja in njegovega pomena za uspeh, žal pa je izbrala napačen vir, ki jo je namesto na vrh odpeljal za zapahe.

Katarina s svojo šestletno hčerkico.
Katarina s svojo šestletno hčerkico.FOTO:

 

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478