Zadovoljna.si
Večina Slovencev in Slovenk pravi, da je bila ob devištvo še pred 18. letom.

Novice

Znani Slovenci o izgubi nedolžnosti

T. G.
2010-05-27 14:57
2

Izguba nedolžnosti je dogodek, ki si ga večina zapomni do konca življenja. Nekateri svoj prvi spolni odnos skrbno načrtujejo, drugim se preprosto zgodi. V večini primerov pa je tisti veliki trenutek popolnoma drugačen od velikih pričakovanj.

Na našem spletnem portalu smo vas spraševali, kdaj ste izgubili nedolžnost. Odgovorov je bilo več kot 28 tisoč. Največ, kar 29 odstotkov, vas je odgovorilo, da ste imeli prvi spolni odnos med 16. in 18. letom. Na drugo mesto se je uvrstil odgovor, da ste izgubili nedolžnost med 18. in 20. letom, tako vas je odgovorila skoraj četrtina, 23 odstotkov. Petina vas je dejala, da ste prvič seksali med 14. in 16. letom. Pri vseh teh odgovorih ni veliko odstopanja med ženskami in moškimi. Devet odstotkov vas je nedolžnost izgubilo med 20. in 22. letom, pred 14. letom pa kar 5 . Štirje odstotki pravijo, da so prvi spolni odnos imeli po 24. letu, enak odstotek je tistih, ki so ga imeli med 22. in 24. letom. Zanimivo, le štiri odstotke vas meni, da ste nedolžnost izgubili veliko prepozno, odstotek pa, da veliko prezgodaj. Večina vas je tako odgovorila, da ste izgubili nedolžnost še pred polnoletnostjo, kar morda kaže, da se Slovenkam in Slovencem precej mudi s prvim spolnim odnosom.

Zvezdniki o izgubi nedolžnosti

Zanimalo nas je, kako so znani Slovenci in Slovenke doživeli ta veliki trenutek. Preberite, kako se spominjajo izgube nedolžnosti.

Boštjan Bračič
Postavni Štajerec, ki je navdušil s svojim nastopom v oddaji Slovenija ima talent in takoj postal ljubljenec ženskih src, je imel prvo dekle pri 18 letih, saj je bil precej sramežljiv najstnik. Prav zaradi sramežljivosti se s svojim prvim dekletom ni odločil za izgubo nedolžnosti. Za prvi spolni odnos se je odločil pozno, pravi sam, med 18. in 19. letom. ''Zgodilo se je v nekem starem stanovanju ob morju, v Piranu, imam zelo lepe spomine. Sem romantik po duši in dajem tem stvarem velik pomen, zato nisem hitel z vsem skupaj," pravi Boštjan.

Nina Pušlar
Prikupna in uspešna pevka je zaupala, da je izgubila nedolžnost z osebo, ki ji je takrat veliko pomenila. Prav zato, ker ni hitela, je bilo prvič zanjo tako, kot je pričakovala. ''Bilo je lepo," se spominja Nina. Prepričana je, da je najbolj pomembno to, da se za ta pomemben korak odločiš z osebo, ki jo imaš res rad.

Marijan Novina
Glasbenik in nekdanji udeleženec Kmetije slavnih se spominja, da je nedolžnost izgubil malo pred 17. letom. ''Zgodilo se je s punco, ki mi je bila takrat zelo simpatična in sva bila potem tudi nekaj časa par." Sicer pa pravi, da je bilo prvič simpatično, a problem je, ker si pod vtisom tega, kar vidiš v filmih in v medijih, resničnost pa je potem precej drugačna. Vsega skupaj ni posebej načrtoval. ''Ko sem bil jaz star sedemnajst let, je bilo vse drugače. Danes mi ni žal, da sem dokaj pozno izgubil nedolžnost. Ne zdi se mi prav, ko poslušam mladino, ko razlaga, da so prvič seksali že pri trinajstih letih." Marijan meni, da tako mladi ljudje pravzaprav še ne vedo, v kaj se spuščajo, ne zavedajo se, da obstajajo spolno prenosljive bolezni, na to niti ne pomislijo. ''Potrebno je nekaj zrelosti, da razumeš, kaj se greš."

Alya
Energična pevka meni, da ima vsakdo velika pričakovanja za prvič, skoraj nikoli pa ni tako filmsko, kot si predstavljamo. Resničnost nekako odstopa od slike, ki si jo ustvarimo. Pa ne gre za razočaranje, ampak bolj spoznanje, da morda ne gre verjeti filmskim uprizoritvam izgube nedolžnosti. Nedolžnost je izgubila, ko je že bila polnoletna. ''Vse skupaj je bilo spontano, nisem prej načrtovala, zgodilo pa se je z mojim takratnim fantom." Alya pravi, da je najboljši recept, da ne pričakuješ preveč. ''Tako kot glasba tudi ljubezen ni matematika."

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 141