Zadovoljna.si
Ob smrti kralja popa je jokal ves svet.

Novice

Zvezde, ki so nas za vedno zapustile ...

A.Ž.
11. 01. 2010 12.00
2

Preteklo leto ni minilo le v znamenju škandalov, spletk in ljubezenskih avantur, zaznamovale so ga tudi tragične izgube velikih hollywoodskih zvezd, njihove smrti pa so marsikoga pretresle in šokirale.

Ob smrti kralja popa je jokal ves svet.
Ob smrti kralja popa je jokal ves svet.FOTO: Reuters
Michael Jackson (29. 8. 1958–25. 6. 2009)

Smrt kralja popa, ki še vedno živi v srcih oboževalcev, je močno zaznamovala letošnje poletje. 25. junija je Michaelu zaradi predoziranja z zdravili odpovedalo srce. Jacksonova smrt sicer še vedno ni dokončno pojasnjena in policijska preiskava se je osredotočila na osebnega zdravnika Conrada Murraya, ki mu je pred smrtjo predpisal številna pomirjevala in uspavalna sredstva. Eno od teh sredstev, propofol oziroma diprivan, ki ga je dobil intravenozno, pa naj bi bilo tudi razlog za njegovo smrt. Kralja popa so v ožjem krogu družine in prijateljev pokopali na pokopališču Forest Lawn pri Los Angelesu. V njegovo čast so se poklonili mnogi zvezdniki, ki so prepoznavne bele rokavice, Michaelove hite in plesne gibe uporabljali tudi na svojih nastopih.

Decembra se je ustavilo srce mlade igralke Brittany Murphy.
Decembra se je ustavilo srce mlade igralke Brittany Murphy. FOTO: Reuters


Brittany Murphy (10. 11. 1977–20. 12. 2009)

20. decembra zjutraj je Hollywood presenetila tragična izguba komaj 32-letne igralke, ki je umrla med prhanjem zaradi zastoja srca. V kopalnici jo je našla njena mati, zvezdnica številnih filmskih uspešnic, kot so 8 mile, Clueless, Don't Say a Word, Just married, Little black book, pa je bila pokopana ob mraku na božični večer. V krogu družine in prijateljev so jo k večnemu počitku pospremili na pokopališču Forest Lawn Memorial Park v Hollywood Hillsu. Obred, ki so se ga lahko udeležili le povabljenci, sta vodila pastor in rabin, ob njenem grobu pa so žalujoči zapeli pesem Amazing Grace. Njen soprog Simon Monjack je ob tragični izgubi pomislil tudi na samomor.

Farrah Fawcett (2. 2. 1947–25. 6. 2009)


Igralki so leta 2006 na debelem črevesju odkrili tumor, ki se je po odstranitvi čez leto dni spet vrnil in spremenil njeno življenje. Pozneje se je rak razširil na ledvice in Farrah privezal na smrtno posteljo.

Od svojega življenja se je poslovila na isti dan kot kralj popa, 25. junija, k večnemu počitku pa jo je pospremil tudi 90-letni oče. Umrla je v losangeleški bolnišnici, ljubezensko srečo pa je do zadnjega diha delila z dolgoletnim spremljevalcem Ryanom O'Nealom. Večkratna nominiranka za zlati globus in emmy je svetovno slavo dosegla z vlogo v televizijski nadaljevanki Čarlijevi angelčki. Igrala je v velikih filmskih uspešnicah, bila izjemno zaželena v visokih filmskih krogih in postala celo seks simbol sedemdesetih let.

Življenje Farrah Fawcett je bilo zaznamovano s hudimi boleznimi, ki so krojile njeno usodo.
Življenje Farrah Fawcett je bilo zaznamovano s hudimi boleznimi, ki so krojile njeno usodo.FOTO: Reuters
Patrick Swayze (18. 8. 1952–14. 9. 2009)

V 58. letu je 14. septembra svoj boj z boleznijo izgubil tudi Patrick Swayze, ki se je dve leti boril z rakom na trebušni slinavki. Svojo slavo je doživel z vlogo učitelja plesa v filmu Umazani ples iz leta 1987. Njegova zadnja filmska vloga je bila v televizijski seriji The Beast januarja 2009, ki pa so jo poleti nehali predvajati, saj Swayze zaradi bolezni ni mogel pomagati pri promociji. Do konca življenja je ostal pozitiven in vedno nasmejan, njegova soproga Lisa Niemi pa je v njegov spomin ustanovila društvo, ki pomaga pri zdravljenju in borbi proti raku.
Boj z rakom je izgubil tudi zvezdnik filma Umazani ples Patrick Swayze.
Boj z rakom je izgubil tudi zvezdnik filma Umazani ples Patrick Swayze.FOTO: Reuters

Natasha je življenje izgubila na zasneženih strminah. Udarec v glavo je bil usoden.
Natasha je življenje izgubila na zasneženih strminah. Udarec v glavo je bil usoden. FOTO: Reuters
Natasha Richardson (11. 5. 1963–18. 3. 2009)

Britanska filmska in gledališka igralka je pri 45 letih umrla za posledicami poškodb glave, ki so se zgodile med smučanjem v Kanadi. Soproga igralca Liama Neesona je padla med učenjem smučanja, takoj po padcu pa ni kazala znakov poškodb. Šele po eni uri jo je nenadoma začela močno boleti glava, zato so jo hitro odpeljali v najbližjo bolnišnico, kjer je zaradi krvi, ki ji je zalila možgane, padla v globoko komo. Razglasili so jo za možgansko mrtvo in jo pred dokončnim izklopom z aparatur, ki so jo ohranjale pri življenju, odpeljali v New York, kjer so jo k večnemu počitku pospremili mož, otroka in njeni najbližji. Tudi na newyorškem Broadwayu so v čast igralki zatemnili luči in se ji poklonili.

Stephen Gately (17. 3. 1976–10. 10. 2009)

Komaj 33-letni Stephen je konec svojega življenja dočakal na Majorki, kjer je po maratonskem popivanju, ki je trajalo kar osem ur, bled in sklonjene glave izdihnil v sobi na kavču. Vzrok smrti so sprva pripisovali drogam in alkoholu, poznejša obdukcija pa je pokazala, da je umrl popolnoma naravne smrti, in sicer zaradi akutnega pljučnega edema. Pevcu priljubljene irske skupine Boyzone so se poklonili tudi preostali člani skupine, ki so si v njegovo čast dali narediti tudi tetovažo: črko S in števila 76 09, leti njegovega rojstva in smrti. Po njegovi smrti je javnost presenetila tudi novica o tretji osebi, ki naj bi bila prisotna ob njegovi smrti. Svoje ljubezni do moških Stephen ni nikoli skrival in tik pred svojo smrtjo naj bi se udeležil trojčka, v katerem je sodeloval tudi njegov partner in maneken, ki sta ga spoznala med počitnikovanjem v Španiji. Po vroči seansi se je Stephen odločil odpočiti in se je umaknil na kavč, medtem ko sta njegov partner Andy Cowles in bolgarski maneken Georg Docheva v spalnici nadaljevala.

Ko je Stephen umiral, je njegov partner nadaljeval vročo seanso z belgijskim manekenom.
Ko je Stephen umiral, je njegov partner nadaljeval vročo seanso z belgijskim manekenom.FOTO:
David Carradine (8. 12. 1936–3. 6. 2009)

Pri 72 letih je življenje končal zvezdnik filma Ubila bom Billa, ki so ga našli obešenega v svoji hotelski sobi v Bangkoku. Po prvih raziskavah naj bi si David sodil sam, medtem ko je druga obdukcija pokazala, da je smrt nastopila ob orgazmu, njegovo truplo pa sta z zanko okli vratu obesila dva tajska 'lady boya' oziroma transseksualne prostitutke, ki sta ga po ugotovitvi, da igralec ni le povprečen poslovnež, omamila in oropala. Obred je potekal v kapelici pokopališča Forest Lawn, kar nekaj je bilo tudi motoristov kluba Hell's Angels, ki so na motorjih spremljali sprevod bele krste, v katero so položili igralčevo truplo.
Davidova smrt je ujeta v tančico skrivnosti. Je bila smrt podtaknjena?
Davidova smrt je ujeta v tančico skrivnosti. Je bila smrt podtaknjena?FOTO: Reuters
Casey Johnson (24. 9. 1979–4. 1. 2010)

Zadnja zvezdniška smrt, ki je pretresla začetek letošnjega leta, je zahtevala življenje 30-letne dedinje podjetja Johnson & Johnson in zaročenke zaročenke razvpite Tile Tequile. Smrt Casey Johnson je še vedno zavita v tančico ugibanja. Ali so bila kriva zdravila, bodo pokazale preiskave, saj obdukcija zaenkrat še ni dala nobenih končnih rezultatov. Casey je bila vse od otroštva diabetik in je neprestano jemala inzulin, zato ugotavljajo, ali je njena smrt morda povezana s sladkorno boleznijo. Sicer pa svetlolaska ni živela prav idilično, čeprav bi bilo, glede na to, da je bila hči bogataša, to pričakovati. Ven je zahajala le s prijatelji iz srednje šole in bogato dedinjo Paris Hilton, našli pa so jo v hiši polni umazanije in podgan.
Zaročenka Tile Tequile in prijateljica Paris Hilton ni imela srečnega življenja.
Zaročenka Tile Tequile in prijateljica Paris Hilton ni imela srečnega življenja.FOTO: www.vanityfair.com

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493