Zadovoljna.si
Italijanska televizijska zvezdnica Alessia Marcuzzi ujeta v "pravem trenutku" ...

Novice

Stare so trideset let – vsi jih obožujejo!

Ni.J.
05. 07. 2011 14.34
14

Kdo ne pozna reka, da "če je bilo včasih treba odmakniti hlačke, da si videl zadnjico, je zdaj treba razmakniti ritnici, da vidiš hlačke"? In te hlačke, ki so tako popularne tako med zvezdnicami kot med "običajnimi" ženskami in ki moškim burijo domišljijo, praznujejo že 30. rojstni dan. Torej: Vse najboljše, tangice!

Italijanska televizijska zvezdnica Alessia Marcuzzi ujeta v "pravem trenutku" ...
Italijanska televizijska zvezdnica Alessia Marcuzzi ujeta v "pravem trenutku" ...FOTO: panorama.it
Skoraj vsaka ženska ima vsaj ene tangice v omari.
Skoraj vsaka ženska ima vsaj ene tangice v omari. FOTO:

Pisalo se je leto 1981, ko je Frederick Mellinger, ustanovitelj kalifornijske znamke Frederick's of Hollywood, po vzoru v Braziliji že popularnih kopalk – brazilk – oblikoval prve spodnje hlačke, ki zadnjice niso zakrivale, temveč jo odkrivale, takrat pa so jih imenovali "scanty panties". Mellinger je tako kot prvi začel masovno proizvodnjo tangic in niti sanjalo se mu ni, da bodo ti mini kosi oblačil, ki so sicer obstajali že mnoga leta prej, postali tako velik hit. "Nisem si mislil, da bodo tangice postale tak fenomen, da se bodo tako dobro prodajale," je kreator povedal v nekem intervjuju leta kasneje. Čeprav so tangice sprva nosile le manekenke, striptizete in brazilske plesalke, so postale kmalu močno popularne predvsem v svetu estrade. Čeprav je Mellinger prvi začel masovno proizvodnjo tangic, so te luč sveta ugledale že leta 1972, ko je brazilska manekenka italijanskih korenin Rose Di Primo "preoblikovala" že tako ne ravno velike hlačke v še bolj minimalne in z njimi nastopila na tekmovanju v Ipanemi. Rose, znana kot "dekle iz Ipaneme", je s svojimi hlačkami vzbudila veliko pozornosti in tako naj bi se rodile seksi hlačke, svetu danes poznane kot tangice. V želji pokazati svoje obline so Rose začela oponašati tudi druga dekleta in tangice so postale med zvezdnicami vse bolj popularne. Te se še vedno rade v njih izpostavljajo tako na plaži kot tudi na različnih nastopih, zaradi česar so prava atrakcija predvsem za paparace, ki jih skušajo ujeti v čim bolj seksi opravi. Modo zvezdnic, ki so vzornice mnogim ženskam, so začele posnemati še ženske po svetu, tako so tangice postale obvezen kos ženske garderobe. Mnoge si tako danes skoraj ne predstavljajo več življenja brez tangic.

Tangice skoraj povzročile polom v Beli hiši

Belo hišo je pred leti zaznamovala afera med takratnim predsednikom ZDA Billom Clintonom in tajnico Monico Lewinsky. A kdo bi si mislil – vse se je začelo ravno zaradi tangic. "Spogledovanje med Clintonom in Lewinskyjevo se je začelo, ko je Monica privzdignila svojo jakno in Clintonu pokazala 'štrikca', ki sta gledala izpod njenih hlač," je povedal Kenneth Starr, sicer ameriški pravnik, ki je najbolj zaslovel s preiskavami med Clintonovim predsedovanjem.

Pred nekaj leti so napovedovali vzpon short hlačk, a je prodaja tangic vseeno še vedno največja.
Pred nekaj leti so napovedovali vzpon short hlačk, a je prodaja tangic vseeno še vedno največja. FOTO: iStockphoto

Prodaja tangic vse večja

Čeprav so tangice izjemno seksi, se jih nekatere ženske nikakor ne morejo navaditi. Nekaterim so všeč, ker se pri nošenju tangic ne vidi "problematičnih" črt, ki se vidijo skozi obleke pri nošenju običajnih hlačk, drugim pa v tangicah preprosto ni udobno, saj jih moti ozek trakec, ki jih menda "tišči med ritnicama". Kljub vsemu se je od leta 1997 prodaja tangic več kot podvojila, medtem ko je prodaja običajnih hlačk narasla za le 10 odstotkov. V 80. letih so tangice pri Frederick's predstavljale le kakih pet odstotkov prodaje, dve desetletji kasneje okoli 90 odstotkov, zdaj pa je prodaja še dodatno narasla. "Ženska, ki stopi v našo trgovino, kupi, recimo, en korzet, poleg pa ne kupi le enih tangic, temveč šest, sedem, celo osem," je povedala manekenka in predstavnica Frederick's of Hollywood 28-letna Lee Ann Tweeden, ki za Frederick's dela že mnogo let. "Zase vam lahko povem, da se sploh ne spomnim, kdaj sem nazadnje nosila navadne spodnje hlačke, in prepričana sem, da je veliko žensk, ki bi povedale podobno," je še povedala in dodala: "Nošenje tangic je bilo včasih škandalozno, danes pa je skoraj nujno. Vsaka lahko najde tangice, v katerih se bo počutila udobno, poleg tega pa tangice nikjer ne stisnejo zadnjice in tako ni nobenih neprijetnih črt, ki bi jih bilo videti skozi obleke in zaradi katerih bi nam lahko bilo neprijetno."

Zvezdnica Coco s poziranjem v tangicah poskuša ohranjati svojo slavo ...
Zvezdnica Coco s poziranjem v tangicah poskuša ohranjati svojo slavo ...FOTO: Twitter

Tangice za pogumne?

V zadnjih 30 letih so kreatorji oblikovali tangice nešteto različnih barv in oblik, s čipko ali brez in iz različnih materialov, od tistih z nizkim pasom do tistih z visokim. "Tangice niso seksi le na izjemno vitkih dekletih. Seksi so na ženskah vseh velikosti, na vitkih in močnejših," so prepričani proizvajalci tangic, ki še pravijo, da so kopalke s tangicami za vse tiste ženske, ki rade pritegnejo pozornost svojega partnerja in poglede drugih moških.

Tangice naj bodo udobne ...
Tangice naj bodo udobne ... FOTO: iStockphoto

Negativna plat tangic

Tangice so sicer seksi, a pogosto neudobne in predvsem idealne za širjenje infekcij. Če so pretesne, lahko povzročijo tudi poškodbe kože, te pa še olajšajo širjenje bakterij. Posledica so glivične okužbe. Strokovnjaki zato svetujejo nošenje tangic iz naravnih materialov, ki naj bodo dovolj velike, in ne premajhne. Tudi na splošno je spodnje perilo, ki ni naravno in koži "ne pusti dihati", škodljivo, predvsem pod ozkimi kavbojkami pa lahko še hitreje izzove glivično okužbo. Tudi raziskave potrjujejo, da je med ženskami, ki nosijo tangice, občutno več tistih, ki imajo vnetje spolovila.

Tangice le za posebne priložnosti?

Kot pravi dr. Thomas Gent iz združenja ginekologov v Hamburgu, vnetja povzroča predvsem vrvica na zadnjem delu. Enako velja tudi za tangice kopalke. V ozkem delu tangic se namreč zadržuje ogromno bakterij, ki nastajajo okoli rektuma, zaradi vrvice pa te lahko precej hitro preidejo tudi do vagine. Za doma je zato bolj priporočljivo nošenje navadnih udobnih hlačk, nošenju tangic pa se je bolje izogibati ponoči in med rekreacijo, saj se bakterije najraje zadržujejo tam, kjer je toplo in vlažno, med rekreacijo pa se običajno potimo, kar za širjenje bakterij predstavlja idealne razmere.
 

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413