Zadovoljna.si
Januarja 1994 se je za Ylenio izgubila vsaka sled.

Novice

Zvezdnikova hči je izginila neznano kam

Z. T.
2011-06-09 14:17
1

Januarja 1994 se je družini priljubljenega italijanskega zvezdnika Al Bana Carrisija podrl svet – 23-letna hči Ylenia je v New Orleansu izginila neznano kam. Ylenie še danes, 17 let po izginotju, niso našli, a sedaj se je pojavila nova sled, po kateri naj bi se danes 40-letnica skrivala v nekem samostanu.

Ni se več oglasila

1. januarja 1994 je na domu Carrisijevih zazvonil telefon, bila je njihova 23-letna hči Ylenia, ki je staršem zaželela srečno novo leto ter jih pomirila, da je z njo vse v redu: ''Sem v New Orleansu, začasno v nekem hotelu. Se še oglasim.'' A se ni in 25. januarja postane uradno – Ylenia je izginila. Novica obkroži svet, saj gre za hčer priljubljenega italijanskega zvezdnika, ki je znan tudi po svetu, pevca Al Bana Carrisija in njegove žene Romine Power, slednja je hči ameriškega igralca Tyrona Powerja.

Se je vrgla v reko?

Policija iz Louisiane ugotovi, da so Ylenio nazadnje videli 6. januarja v hotelu Le Dale, tam je bivala skupaj z glasbenikom, nekaj manj kot 60 let starim saksofonistom Alexandrom Masakelo. Lastnica hotela je dejala, da je Ylenia zapustila hotel 'sama, umirjena in popolnoma prisebna'. Masakelo aretirajo, v njegovih žepih najdejo potovalne čeke in Ylenijin potni list, a zatrjuje, da ne ve, kaj se je zgodilo dekletu, zato ga izpustijo. Medtem Anthony Cordova, varuh mestnega akvarija v New Orleansu, zatrdi, da je 6. januarja zvečer videl dekle, ki je bilo zelo podobno Carrisijevi, kako se je vrglo v reko Mississippi in ob tem zavpilo 'Pripadam vodam!' Helikopterji obalne straže na podlagi te izjave preiščejo 145 kilometrov reke, a zaman.

Marsikdo jo je 'videl' in 've'

Carrisijeva prispeta v ZDA in se aktivno vključita v iskalno akcijo, medtem policija ponovno aretira Masakelo, a ga kmalu izpusti. Zgodba dobiva vse več vidikov, govori se, da naj bi bil Al Bano celo v stiku z lokalno mafijo, v preiskovanje izginotja Ylenie se vključi tudi FBI. Nato si sledijo različna 'videnja' Ylenie, nekdo trdi, da jo je opazil v Santa Domingu, nek zasebni italijanski detektiv celo trdi, da se 23-letnica nahaja tam, a da ne želi imeti več stikov s starši. Neki italijanski režiser zatrjuje, da ve, zakaj je Ylenia izginila, ter kje je, izjavi tudi, da je noseča v Švici. Neki domnevni očividec pa je bil odločen, da je Ylenio videl kar pred hišo njenih staršev, popolnoma izmučeno, da se je komaj držala na nogah, ko ga je opazila, se je vrnila v hišo. V neki reviji zapišejo, da naj bi bila ubita v nekem ritualu. Skratka, različnih posameznikov, ki so željni pozornosti, ne manjka in tako tudi ne, kot se je izkazalo, lažnih pričevanj.

Pot v brezno zaradi drog

12 let po izginotju Ylenie, leta 2006, po dolgih letih molka, spregovori njen oče Al Bano. Prepričan je, da so Ylenio vzele droge. ''Že enkrat pred njenim izginotjem je pod vplivom mamil stopila v Mississippi in tvegala življenje. Dolgo sem upal, a danes vem, da je odšla v vodah te reke,'' je v avtobiografiji zapisal Carrisi. Izginotje hčere je imelo uničujoč vpliv tudi na zakon z Romino, saj sta se leta 1999 ločila. Romina je namreč še vedno prepričana, da je njena hči živa, medtem ko je Al Bano sprejel pričevanje moškega, ki je Ylenio videl vreči se v Mississippi. V svoji knjigi je zapisal, da se je pot njune hčere v brezno začela z drogami.

'Ylenia je živa v samostanu'

17 let po njenem izginotju pa prihajajo na dan nova pričevanja, po katerih naj bi bila Ylenia še živa, skrivala naj bi se v nekem samostanu. O tem je prepričan 53-letni novinar Roberto Fiasconaro, ki je o zadevi napisal tri knjige, isto pa trdi tudi nemški časnik Freizeit Revue. Slednji je objavil intervju z vodjo policije v New Orleansu Warrenom J. Rileyjem, ki trdi, da je Ylenia v samostanu Sant' Anthony grške ortodoksne cerkve v Phoenixu v Arizoni. To novo sled je potrdila tudi detektivka Gwen Guggenheim iz skupine za umore policije v New Orleansu: ''Imamo nove indice glede tega, kje naj bi bila Ylenia,'' je povedala za nemški časopis. Preiskovalce naj bi v omenjeni samostan napotila jasnovidka iz Hamburga Casia Chayenne. Toda policija ima zvezane roke, saj proti Ylenii ne poteka noben kazenski postopek, tako da jim predstavniki samostana niso dolžni posredovati identitete gostov, ki so popolnoma zaščiteni.

Ženska je že zbežala

Sume, da naj bi bila Ylenia dejansko v omenjenem samostanu, je podkrepil oče Samuel, ki je v samostanu zadolžen za telefonsko centralo. Novinarju nemškega časopisa je dejal, da je le ''dva dneva po klicu policije ženska, ki je bila zadolžena za opravila na vrtu, na hitro zapustila samostan. Zdelo se je, kot da jo je nekaj prizadelo.'' Poleg tega naj bi neznanka dejala, da želi oditi v Azijo.

Al Bano je zgrožen

''Gre za sramotne špekulacije, same neumnosti, v katerih ni niti kančka resnice,'' se je na pisanje odzval Ylenijin oče Al Bano, ki ni skrival zgroženosti. ''Nemški časniki so najslabši; da bi prodali čim več izvodov, so pripravljeni prodati tudi svojo dušo hudiču.''


 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 141