Zadovoljna.si
Meryl Streep, Don Gummer in hči Louisa

Novice

ZVEZDNIŠKE LJUBEZNI: Mamma mia Meryl ljubi Dona

J.G.
28. 10. 2008 18.45
0

Mnogi menijo, da je njun zakon eden najbolj uspešnih v Hollywoodu, saj ni videti, da bi se ljubezen med Meryl Streep in Donom Gummerjem kaj kmalu ohladila.

V Hollywoodu je kar nekaj uspešnih in manj uspešnih zakonov. Uspešna igralka Meryl Streep je v svojem možu, slikarju Donu Gummerju našla tisto, kar verjetno iščemo vsi. Pravi, da ne ve, kaj bi brez njega. „Če ga ne bi poznala, bi vsaj čustveno bila mrtva. Zame je on najboljši.“

Srečna zakonca Meryl Streep in Don Gummer
Srečna zakonca Meryl Streep in Don GummerFOTO: Reuters

Meryl in Don se verjetno ne bi poznala, če ne bi bilo njenega brata Harryja. Ta je bil dolgo dober Donov prijatelj, nato pa je svojega prijatelja predstavil še sestri. Nato sta se 15. septembra 1978 Meryl in Don poročila na domu njenih staršev v Connecticutu. Leto kasneje pa sta svoj skok v zakonski jarem proslavila še s prijatelji.

Štirje otroci in omara

Meryl in Don imata kar štiri otroke. Leta 1979 se jima je rodil sin Henry W. Gummer, ki je postal igralec, filmski producent in član rock skupine. Štiri leta kasneje je na svet prijokala Mary (Mamie) Willa Gummer, ki je kot mama in brat zašla v igralske vode. Kot tretja je na svet pokukala Grace Jane Gummer leta 1986 in se vrgla po očetu – postala je študentka umetnosti. Zadnja pa se je družini pridružila še Luisa Jacobson Gummer, ki je sedaj stara 17 let.

Meryl Streep s hčerko Grace
Meryl Streep s hčerko GraceFOTO: Reuters

Otroci in mož imajo svojo Meryl zelo radi, a ko je vadila pesmi za svojo vlogo v muzikalu Mamma Mia, je niso želeli poslušati. Pesmi slavne skupine ABBA naj bi mama štirih otrok zapela vsaj 70.000-krat, vsaj tako pravi ona, prepevati pa jih je morala v zvočno izolirani omari. A nič ne de, pravi, da se jih kljub temu ni naveličala prepevati, saj so ji tako zelo všeč.

Tudi utihniti moraš znati

Meryl pravi, da je skrivnost uspešnega zakona dobrohotnost in to, da si se pripravljen prilagajati. Poleg tega pa moraš znati kdaj tudi utihniti. In skrivnost vzgoje otrok? Skrivnosti ni, pravi Meryl, so le pogajanja, pogajanja in še enkrat ... pogajanja. Ker meni, da mora stalno nekaj početi in iz okolice prejemati obilo ljubezni, dela ne bi mogla zamenjati z ljubeznijo in obratno.

Don razume njeno potrebo po ustvarjanju. Nekdo z običajno službo morda ne bi znal razumeti njenih umetniških teženj in potrebe po uresničevanju le-teh. V življenju pa moramo ob sebi imeti nekoga, ki z nami deli tisto, kar nam je pomembno.

Srečna, da sta se našla

Meryl Streep, Don Gummer in hči Louisa
Meryl Streep, Don Gummer in hči LouisaFOTO: Reuters

Meryl in Don menita, da za uspešen zakon ni tako pomembno sprejemanje kompromisov, bolj pomembno je, da poskusimo ohraniti nekakšno ravnovesje. Oba se zavedata, da imata res veliko srečo, ker sta se spoznala. Preden sprejmeta kakšno odločitev, se posvetujeta o tem, kako bi to vplivalo na njun zakon in otroke. Pravita, da imata srečo, ker se lahko prilagajata, tako da lahko večinoma ustrežeta svojim  in  potrebam svojih štirih otrok.

In kaj je skrivnost uspešnega zakona? Meryl pravi, da je ključ do tega poslušanje. Če znamo poslušati, se lažje lotevamo novih stvari, lažje delamo, se spoprijemamo z vsakdanjim življenjem, vzgajamo otroke in tako naprej. Poslušanje je v življenju najbolj pomembno in je tudi najlažji način, da se česa naučimo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413