Zadovoljna.si
Seks

Osebna rast in odnosi

Plačala sta mu 185 evrov, da ju je gledal med seksom

Z.K.
07. 12. 2012 09.00
10

V svetu različnih terapij, s katerimi ljudje zdravijo svoje težave, se vse več parov odloča za seksualno terapijo. Gre za tako imenovane seks seanse, s pomočjo katerih izboljšajo svoje spolno življenje. Zadeva ni ravno poceni. Najnovejši hit prihaja iz ZDA, kjer terapevt za 185 evrov par opazuje, nato pa svetuje, kako izpopolniti dogajanje med rjuhami. Na voljo pa so tudi druge metode. Poglejte podrobnosti.

Zakonca McGuiness trdita, da jima je terapija izboljšala seksualno življenje.
Zakonca McGuiness trdita, da jima je terapija izboljšala seksualno življenje.FOTO: iStockphoto

Nad terapijo sta navdušena

29-letna Aniela McGuinness in njen mož Jordan sta imela težave s spolnim življenjem. V želji, da bi to spremenila, sta se obrnila na ameriškega seks terapevta Erica Amarantha, svojo izkušnjo pa delila tudi z mediji. Kako do boljšega seksa, jima je svetoval kar s stola v hotelski sobi, medtem ko se je par predajal seksualnim užitkom. Terapija je vključevala tudi seksualne igračke ter nove položaje, ki so bile do takrat paru nepoznani. Aniela in Jordan sta povedala, da sta nad Ericom več kot navdušena, saj sta po njegovi zaslugi pri seksu bolj sproščena in samozavestna, seks pa je zanju postal nekaj najlepšega. "Sprva sem bila zelo živčna, saj nisem vedela, kako naj se sprostim ob prisotnosti še enega človeka," je priznala Aniela. "Kljub temu je bila to neverjetna izkušnja, doživela sem orgazme kot še nikoli, z njim v sobi," je še dodala. Za seanso, med katero ju je terapevt opazoval, sta odštela 240 dolarjev.

Pari si želijo bolj pestrega spolnega življenja.
Pari si želijo bolj pestrega spolnega življenja.FOTO:
Vse več si jih želi boljšega seksa

Po knjižni uspešnici '50 Odtenkov Sive' naj bi vse več parov, predvsem pa žensk menilo, da je z njimi nekaj narobe, če ne doživljajo 'norega' seksa. Mnogi se tako v želji po boljšem seksu obračajo na seks terapevte. Londonski seks terapevt Mike Lousada je ubral drugačno metodo za izboljšanje seksualnega življenja kot njegov ameriški kolega. Trdi, da lahko žensko spolnost prebudi s tantričnim seksom in notranjo vaginalno masažo. Tantrični seks temelji na večurni predigri, ta sprosti in poveže partnerja, ki nato z več prekinitvami spolnega odnosa prideta do orgazma, ki lahko traja tudi uro. Sicer pa bistvo tovrstnega seksa ni orgazem, saj je v tantri že sama pot njen cilj.

Lahko izbirate med dvema terapijama

36-letni Amaranth svoje terapije ne opisuje kot čustveno in psihološko zdravljenje, kot to počno tradicionalni terapevti, temveč za primerjavo navede kuharskega šefa, ki ljudi uči, kako pripraviti vrhunske jedi. Njegove stranke lahko izbirajo med preprostimi seansami, ki vključujejo pogovor preko spleta,

Eric Amaranth za terapijo računa od 175 do 240 dolarjev.
Eric Amaranth za terapijo računa od 175 do 240 dolarjev. FOTO:

denimo preko Skypa, za kar računa 175 dolarjev. Druga možnost so vodene seanse, med katerimi Eric opazuje par med seksom ali pa posameznika med samozadovoljevanjem in mu oziroma jima pri tem daje različne napotke in nasvete. S tovrstno dejavnostjo je začel dve leti nazaj, ko je končal 13-letno zvezo z Betty Dodson, ki je sicer ena izmed pionirk med seks terapevti v ZDA. Gospa je sicer od njega starejša kar 46 let, danes pri svojih 82 letih pa še vedno vodi seanse masturbiranja.

Šola za boljši orgazem

Dodsonova je bila Amaranthova mentorica in v tistem času je delal s kar 200 klienti po vsem svetu. Večina je bila mladih, v svojih 20 letih in je želela popestriti svoje spolno življenje. Amaranth pravi, da je večina parov, ki se odloči za terapijo, tik pred razhodom. Vzroki so največkrat povezani s seksom, sam meni, da gre za pomanjkanje izkušenosti, s katero bi lahko popestrili kakovost spolnega življenja. Parom da tudi različne domače naloge, pri katerih morajo uporabiti nove tehnike. Sicer pa pomoči ne iščejo le pari, kar 50 odstotkov strank naj bi bile samske ženske, ki želijo izboljšati svoje orgazme, ali pa samski moški, ki si želijo izboljšati svoj nastop v postelji.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413