Zadovoljna.si
BBK - 4

Osebna rast in odnosi

Brane o popolnih prsih ali sprednji ritki

Brane Kastelic
24. 10. 2011 07.41
7

Vsakdo nekaj išče. In kdor išče, ta najde. Tudi Patrick Mallucci je iskal. Tri mesece je iskal popolne ženske prsi, da bi jih priporočal svojim strankam, ki jih je iz leta v leto več, ker tudi ženske iščejo popolne prsi. Patrick je eden izmed vodilnih londonskih "plastičarjev" – lepotnih kirurgov. Patrick je našel, kar je iskal, vendar je veliko vprašanje, ali s(m)o z najdenim zadovoljni. Čeprav sem osebna iskanja te vrste veliko bolj kot prsim posvečal ritkam, sem bil vedno in sem še, kot bi temu dejal prijateljček, ki je z njimi obseden, tudi velik "joškoljub". Kateri moški pa ni!

BBK - 4
BBK - 4 FOTO: Aljoša Kravanja
Ne bi mogel biti ženska, ker …

Moški in joški! Morda najboljša misel o navezanosti moških na ženske prsi je znamenita velikokrat netočno navajana misel hollywoodskega komika Steva Martina, ki je ni izrekel "privatno", ampak v filmu LA Story iz leta 1991.
"Nikoli ne bi mogel biti ženska. Ostajal bi doma in se ves ljubi dan igral s prsmi!"
To za mnoge moške ni tako daleč od resnice, vsaj v "naši" zahodni kulturi, v kateri smo obsedeni z njimi. Ne samo moški. V številnih drugih kulturah nimajo nobene seksualne vloge.

Moški kot dojenčki

Spominjam se antropologinje, ki je delala v Maliju in je lokalne ženske z dojenčki, ki so vedno zgoraj brez, da se lahko njihovi dojenčki dojijo po svoji mili volji, spraševala, ali vedo, da so moški na Zahodu obsedeni z ženskimi prsmi. Vprašane so izbruhnile v smeh, ki se zlepa ni polegel in je znova izbruhnil, ko je ena izmed njih dejala: "Hočete reči, da se moški vedejo kot dojenčki?" Strinjam pa se z britanskim zoologom Desmondom Morrisom, ki je v knjigi Gola opica (o ljudeh) napisal, da "sta razvoj in dizajn ženskih prsih služila predvsem seksualnosti, manj pa materinstvu". Hvala bogu, da je bilo tako.

Svet brez dojk bi bil slabši

A si lahko predstavljate svet brez seksualne vloge ženskih prsi, rdeče preproge brez dekoltejev, revije za moške brez razgaljenih prsi, žensko, ki te jezdi in te njene prsi pustijo ravnodušnega? Grozno. Kar zmrazi me misel na to, da bi bile ženske zgoraj brez ploske kot … moški in kot so pogosto na modnih pistah, kjer jih takšne "forsirajo" homoseksualni modni kreatorji, ki jih uporabljajo za žive obešalnike in se razmeroma pogosto z oblačili in šovi norčujejo iz žensk. Gotovo so vsi iz sebe, odkar so odkrili avstralsko manekenko srbskega porekla in moškega spola Dejana Pejica in ga na veliko uporabljajo za promocijo ženske visoke mode, kar se mi zdi ultimativna žalitev žensk, pa o tem kdaj drugič.

Naslov nosilke najbolj znanih in najbolj priljubljenih umetnih melon ima Katie Price, bolj znana kot Jordan.
Naslov nosilke najbolj znanih in najbolj priljubljenih umetnih melon ima Katie Price, bolj znana kot Jordan.FOTO: Reuters
Sprednja ritka

Morris mislim, da je bil tudi prvi, ki je trdil, da so se prsi razvile v sprednjo rito, da bi seksualno privlačile moške, ko so se ljudje postavili na noge in prenehali seksati samo od zadaj. Večje kot so, bolj spominjajo na rito.
Med tistimi, med katerimi je Patrick Mallucci iskal popolne prsi, je bilo kar nekaj takih, katerih prsi niso bile veliko manjše od njihovih ritnic. Poznate Samantho Fox, ki je svoji, kot so jima rekli, naravni meloni prvič razgalila pri šestnajstih, z njima v petih letih zaslužila pet milijonov funtov in povzročala mokre sanje veliko Britancev, dokler ni razkrila, da je lezbijka.

Jordanizacija

Naslov nosilke najbolj znanih in najbolj priljubljenih umetnih melon, ki sta bili pred povečavo ravno prav veliki in popolnih oblik, je po Samanthi prevzela edinstvena Katie Price, bolj znana kot Jordan. Nobena ženska v zgodovini ni z razkazovanjem golih prsi in življenjepisi (napisala je že štiri, čeprav ima šele 33 let, in šest romanov, v katerih posredno "nastopa") o zgodovini spreminjanja svojih prsi, njenih razmerij, moških in njihovih moškostih in vsem drugim zaslužila toliko denarja kot Jordan (več kot dvajset milijonov funtov). Njene prsi so celo razglasili za enega narodnih zakladov, čeprav je bila z največjimi Jordan videti približno tako, kot bi bi bil videti ta mali fiat z mercedesovimi lučmi.

Iskanje med dekleti s tretje strani

Samantha in Katie sta nekdanji "page three girls", tretjestranski dekleti, ki se tako imenujejo, ker se že več kot štiri desetletja pojavljajo zgoraj brez na tretji strani najbolj priljubljenega britanskega tabloida Sun.
Ja, dr. Mallucci je "model" za popolne ženske prsi iskal med 100 dekleti s tretje strani. Nekdanjimi in sedanjimi. Mallucci je član britanskega združenja "plastičnih" kirurgov, ki iz leta v leto več Britankam povečajo prsi. Kot pričakujejo, jih bodo letos prvič povečali več kot 10.000 Otočankam (lani so jih 9.418, kar je bilo za deset odstotkov več kot leto prej). Veliko več Britank se odloča za veliko cenejšo povečavo v tujini. Z večjimi pridejo iz veliko držav, od Španije do Poljske.

Popravila "zafušanih"

Neverjetno je, da lepotni kirurgi niso nikoli spravili skupaj modela popolne velikosti in oblik prsi, čeprav jim prav povečevanje in/ali preoblikovanje prsi prinaša največ dela in denarja.
Zakaj se je Mallucci spravil na prsi, da bi odkril popolne? Zato ker ima vsak mesec opravka s približno petimi pacientkami drugih kirurgov, ki se pritožujejo, ker jim niso všeč velikost in/ali oblika. Veliko časa posveča prav popravilom "zafušanih": ena je večja od druge, ena je višje od druge, obe sta prenizko, nista enakih oblik, med njima je (pre)velik razmak in tako naprej.
Del problema, zatrjuje Mallucci, je, da veliko žensk ne zna zares povedati, kakšne bi rade imele. Ponavadi govorijo samo o velikosti in o tem, da si želijo, da bi bile lepo videti v dekoltirani obleki.

Na poti do popolnih

Letos je ta podjetni lepotni kirurg tri mesece študiral prsi – kdo jih ne bi? – da bi ugotovil, kaj jih "dela privlačne". "Analiziral" je prsi stotih deklet s tretje strani, pri katerih pa so – pred nekaj leti prepovedali nenaravne prsi. Njegov cilj je ambiciozen: umetno povečane, ki jih sam zelo hitro prepoznam že na videz, naj bi bile videti povsem naravne.
Pri študiji, pri kateri so mu pomagali računalniški strokovnjaki, so odkrili več ključnih "meritev": od vrha dojke do bradavice, od bradavice do spodnjega dela dojke, nagib spodnjega in zgornjega dela dojke in kot, pod katerim štrli bradavička.
Ugotovili so, da pri idealni – popolni – najbolj privlačni dojki njen zgornji del (nad bradavico) tvori 45 odstotkov dojke, spodnji pa 55. Nagib zgornjega dela je ali raven ali konkaven, spodnji del pa konveksen. Bradavica štrli pod kotom dvajset stopinj – navzgor.

Z večjimi do boljšega seksa?

Dr. Malucci je presrečen, ker lahko zdaj ženskam, ki si želijo večje, ponudi moškim najbolj privlačne. Razmerje med prostornino spodnjega in zgornjega dela, nagibi, kot bradavice so znani. Odločiti se morajo samo za velikost.
Ob tem glavno vprašanje: je velikost pomembna? Ali večje, velike in orjaške prsi, posebej umetne, njej ali/in njemu zagotavljajo dober/boljši seks? Eden izmed razlogov za to, da se tako številne Britanke odločajo za umetno povečavo, so trditve številnih med njimi, ki so si jih dale povečati, da se je njihovo seksualno življenje dramatično izboljšalo.

Oprsje - 2
Oprsje - 2 FOTO:

 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 404