Zadovoljna.si
Vlada spodbuja samozadovoljevanje pri najstnikih.

Osebna rast in odnosi

Dejstva o masturbiranju, ki jih morda ne poznate

Z.K.
18. 05. 2012 15.09
0

Z masturbacijo je povezanih kar nekaj stereotipov in predsodkov, kot je na primer, da masturbirajo le čudaki, ki niso sposobni imeti razmerja, ali tudi, da je masturbacija nekaj sramotnega in prepovedanega, še posebej, če se samozadovoljujejo ženske. Moškim se pri tem še nekako pogleda skozi prste, pri ženskah pa je obsojanje že nekoliko močnejše in glasnejše. Preberite nekaj dejstev, povezanih z masturbacijo, ki jih morda še ne poznate ...

Masturbacija je pogojena s seksom.
Masturbacija je pogojena s seksom.FOTO: iStockphoto

Tisti, ki redno seksajo, tudi več masturbirajo

Morda zveni nenavadno, vendar tisti, ki redno seksajo, tudi več masturbirajo. To velja predvsem zato, ker so običajno bolj seksualno odprti. Tisti, ki vedo, kako se zadovoljiti sami, to lahko prenesejo tudi na svojega partnerja in v seksu še bolj uživajo.

Ženske nerade priznajo, da se samozadovoljujejo.
Ženske nerade priznajo, da se samozadovoljujejo. FOTO:

Ženske masturbirajo bolj pogosto, kot priznajo

Dejstvo, da ženske masturbirajo pogosteje, kot pravijo, pravzaprav ni tako nenavadno, saj nekaterim to še vedno predstavlja tabu temo. Ankete so pokazale, da najstniki tovrstne veščine dodobra obvladajo. 80 odstotkov moških in 59 odstotkov žensk je do 18. leta že masturbiralo. Rezultati anket, ki vključujejo ljudi nad 18 let, pa kažejo zelo različne rezultate. V nekaterih raziskavah masturbira okoli 92 odstotkov žensk, v nekaterih pa med 50 in 70 odstotki.

Tudi starejše ženske masturbirajo

Seksualni nagon v poznejših letih življenja znova zaživi. V neki raziskavi so ugotovili, da je kar 30 odstotkov žensk, ki so v razmerju in štejejo od 60 do 69 let, nedavno obudilo navado masturbiranja. Prav tako naj bi masturbirala vsaj polovica samskih žensk nad 70 let, poročenih pa le 12,2 odstotka.

Nekatere države spodbujajo masturbacijo

Britanska vlada se je leta 2009 pridružila ostalim evropskim narodom in začela s spodbujanjem najstnikov k masturbaciji vsaj enkrat dnevno. Ne le da so masturbiranje označili kot nekaj pravilnega, kar bi moral početi vsak, temveč so prepričani, da bi s tem zmanjšali število najstniških nosečnosti ter spolno prenosljivih bolezni.

Vlada spodbuja samozadovoljevanje pri najstnikih.
Vlada spodbuja samozadovoljevanje pri najstnikih.FOTO:

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 404