Zadovoljna.si
Mladi moški si pri seksu ne morejo pomagati - obsedeni so z ženskami.

Osebna rast in odnosi

Iz Branetove erotične delavnice: Gre moški res v posteljo z vsako žensko!?

Brane Kastelic
28. 02. 2012 12.08
0

Moški smo že dolgo obtoženi, da smo radodarni. Da gremo v posteljo z vsako žensko, ki je za ... stvar. Posebej v mladosti, ko smo tako zelo obsedeni s seksom, da gremo seksat z vsako, ki hoče seksati z nami ne oziraje se na njen videz. Ni malo raziskav, ki to bolj ali manj potrjujejo.

Mladi moški si pri seksu ne morejo pomagati - obsedeni so z ženskami.
Mladi moški si pri seksu ne morejo pomagati - obsedeni so z ženskami.FOTO:
Mlademu moškemu je vseeno, kakšna je ženska, če le želi seksati z njim.
Mlademu moškemu je vseeno, kakšna je ženska, če le želi seksati z njim. FOTO: iStockphoto

Moški, posebej mladi, si ne morejo pomagati. V ženski družbi jim v nekaj minutah poskoči raven moškega hormona testosterona ne oziraje se na to, ali ženske poznajo, in ne oziraje se celo na to, ali so jim privlačne ali ne. Spomnim se zabavne nizozemske raziskave, v kateri so sodelujočim mladim moškim, starim do 25 let, raziskovalci dejali, da jih zanima njihova hitrost reševanje sudoka, v resnici pa so spremljali njihove odzive, ko so se jim pri reševanju sudoka pridružile ženske in ko so se jim pridružili moški.

Moški kot gorile

Čeprav so bili poskusni zajci, opis njihovega odziva, ko so bile v sobi ženske, spominja na gorilje samce. Napeli so prsi, dvignili ramena, bolj krilili z rokami, celo nosnice so se jim razširile ... Najbolj opazno so se odzvali moški, o katerih so raziskovalci ocenili, da so 'dominantni in agresivni'. Raziskovalci so sklepali, da je moškemu, vsaj mlademu, vseeno, kakšna je ženska, ki je pripravljena seksati z njim. In veliko več od tega: to naj bi pomenilo, da seks, ko gre za moške, nima nobene zveze s tem, ali ga ženska privlači s svojo zunanjostjo (kje je šele notranjost, na primer inteligenca, razgledanost, zabavnost, duhovitost in tako naprej), ker ga hoče nabrekli … recimo, da, testosteron.

Nezvesti testosteron

Ta naj bi bil tudi glavni povzročitelj nezvestobe in naj bi pojasnjeval, zakaj so moški lepim in pametnim ženskam nezvesti tudi z nelepimi in nepametnimi ženskami. Kaj pa vse lepe in pametne ženske, ki jih videvamo z moškimi, o katerih nimamo kdo ve kako visokega mnenja, pa naj gre za videz ali pamet.
Ne pozabimo na preprosto resnico, da sta za seks potrebni dve osebi (no, najmanj dve) in ja, dva nagona. Z drugimi besedami: ta s testosteronom prepojeni moški, ki se mu seksa s 'kakršno koli žensko', mora srečati eno izmed njih, da bi seksal, ali ne? Kaj to pomeni? Da se seksa tudi njej.

Menda obstaja 715 razlogov za seks.
Menda obstaja 715 razlogov za seks.FOTO:

715 razlogov za seks

V veliko bolj poglobljeni večletni raziskavi so ugotovili celo 715 različnih razlogov, zaradi katerih so se moški in ženske odločali za seks. Tudi potem, ko so jih spravili na skupne imenovalce, jih je bilo še vedno 237. Dovolj povedanega o omejenem učinkovanju testosterona? Tudi sam včasih pomislim, da nekateri moški že od pojava neandertalcev niso kdo ve kako napredovali, ko gre za odnos do seksa, do žensk in do žensk, ki rade seksajo, vendar vseeno ... protestiram! Večinoma nismo gorilji samci, ki jim je vseeno, katero samico pograbijo. Poleg tega imamo veliko večje, kot jih imajo gorilji samci.

On je frajer, če jih veliko pobrusi, ona pa pujsa, če se pusti brusit številnim!
On je frajer, če jih veliko pobrusi, ona pa pujsa, če se pusti brusit številnim! FOTO:

'Moške' teorije o moških

Velika večina moških ima rada lepe in seksi ženske in še daleč ne seksa z vsako žensko, ki je 'za stvar'. Res je, da kriteriji padajo premosorazmerno s potrebnostjo, vendar to ne velja samo za moške. Res je tudi, da imajo mlajši neizkušeni moški precej nižje kriterije, kot jih imajo izkušeni in starejši moški, in res je, da hitreje dajo kot njihove vrstnice ... vendar ne zato, ker bi imeli močnejši spolni nagon, kot ga imajo vrstnice, ali zato, ker bi imeli nezvestobo v genih, ali ker bi bili evolucijsko programirani za to, da zaplodijo čim več žensk. Razlagalci teh treh teorij me že zelo dolgočasijo. Celo jezijo. Ne gre za nič od tega, ampak posledice starih, pokvarjenih, skozi stoletja ženskam vsiljenih dvojnih meril gre. On je frajer, če jih veliko pobrusi, ona pa pujsa, če se da številnim brusiti.

O 'zamortizirani kobili'
Včasih me še vedno šokirajo primitivci, kot je tip, ki se je pred časom na moje pisanje o živahnem ljubezenskem življenju britanske manekenke – veteranke Naomi Campbell – odzval z ugotovitvijo, da je 'zamortizirana kobila'. Mislim ... In potem naj bi ženske sproščeno uživale pri seksu s toliko moškimi, kot si želijo!?! Moški niso programirani za nezvestobo kot ženske niso programirane za monogamijo, smo pa oboji, če smo programirani, programirani proti monotoniji.

Ženske so vroče

Po vseh možnih merilih imam močan in hitro vnetljiv libido. Precej močnejši je od libida veliko moških, ki jih dobro poznam, pa nič močnejši od libida veliko žensk, ki jih dobro poznam.
Z drugimi besedami – prej ko si bomo (moški) izbili iz glave prepričanje, da moški težje prenašamo monogamijo, kot jo ženske, in prepričanje, da je naš spolni nagon močnejši od ženskega, in prej, ko bomo ukinili dvojna merila, prej se bomo vsi skupaj bolje imeli. Ne samo v postelji.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368