Zadovoljna.si
Privoščite si sladoled in pokurite ga z 'oralcem'.

Osebna rast in odnosi

Z 'oralcem' pokurite 120 kalorij!

Z.K.
28. 02. 2010 22.00
0

Znano je, da s seksom lahko nadomestite obiske v telovadnici, pri tem pa še uživate. Ste vedele, da se lahko tistih nadležnih maščobnih blazinic znebite celo z oralnim seksom? Preberite podrobnosti!

Seks je najboljša rekreacija.
Seks je najboljša rekreacija.FOTO: iStockphoto

Prijetno s koristnim

Vsaka, ki se je že odločila, da bo začela delati v dobrobit svojega telesa s telovadbo, dobro ve, da je veliko lažje reči kot storiti. Včasih je v hitri tempo, ki ga narekuje življenje, izjemno težko vključiti še obiskovanje telovadnice. Vseeno pa obstaja oblika telovadbe, za katero si zagotovo vsaka vzame čas. Najbolje od vsega pa je, da pri tem ne pokurite le ogromno kalorij, temveč tudi uživate. Z malo energije ter domišljije lahko s seksom povsem nadomestite obiske fitnesa.

Gola resnica

V pol ure seksa lahko porabite največ 150 kalorij, kar se lahko primerja s polurno hitro hojo. Vseeno pa je veliko bolje kot ura joge, kjer porabite največ 115 kalorij. Tudi če ste utrujene in se s partnerjem ne odločita ravno za divji živalski seks, lahko porabite od 60 do 90 kalorij v enakem časovnem obdobju, z energičnim oralnim seksom pa lahko dodate še 120 kalorij. Raziskovalci so ugotovili, da povprečen človek s seksom izgubi okoli dva kilograma na leto. Tisti, ki žalostno ugotavljate, da premalo seksate, se lahko potolažite, da tudi z 'živahno' masturbacijo pokurite približno enako število kalorij.
Prednost seksualne aktivnosti pa ni le izguba kalorij, temveč tudi ta, da poveča pretok krvi do organov, kar celice in mišice osrkbi s svežim kisikom ter hormoni. Endorfini, ki se sproščajo ob seksualnih užitkih, nas osvobodijo stresa, lajšajo bolečine in izboljšajo imunski sistem. Nekateri trdijo celo, da pomaga pri zniževanju holesterola.

Privoščite si sladoled in pokurite ga z 'oralcem'.
Privoščite si sladoled in pokurite ga z 'oralcem'. FOTO:
Bodite aktivne!

Da bi iz seksa potegnili čim več koristi, boste morale storiti kaj več kot le to, da se uležete na hrbet. Kar 22 odstotkov parov je priznalo, da se seksualnim užitkom predajo le v misijonarskem položaju. Toda za kar najbolj učinkovito telovadbo potrebujete malce več domišljije. Kot prvo, bodite aktivne in položaje menjavajte pogosto, da boste neprestano v gibanju. Več kot se gibate, več kalorij boste porabile. Najboljši položaji, ki nadomestijo telovadbo, so zagotovo tisti, kjer imate nazdor ve. 

Utrdite svoje telo!

Vsaka ima na telesu problematičen predel, ki bi ga rada utrdila. Verjetno ste lahko že same ugotovile, v katerem položaju določen del telesa najbolj uporabljate. Kadar ste na vrhu, je precej očitno, da najbolj delajo stegna. Za močnejši učinek uporabite svojo težo in se uprite na noge, namesto na kolena. Sunke obvladajte z mišicami v stegnih ter zadnjici na ta način, da se nagnete nazaj na roke, saj s tem utrjujete tudi mišice v rokah. Bistvo je, da vedno skušate uporabljati čim več delov telesa. Hrbtenico upognite nazaj, nikakor pa ne pozabite migati z boki. Vaše telo in partner vam bosta hvaležna!

 

Le kaj se dogaja tam spodaj?
Le kaj se dogaja tam spodaj?FOTO: iStockphoto

Bolj za šalo kot zares

Vaš dragi bo porabil še dodatne kalorije, če bo sodeloval pri vašem slačenju. Če vam bo z obema rokama odpel nedrček, bo porabil 8 kalorij. Če bo to storil enoročno, jih bo pokuril 22, brez rok oziroma z zobmi pa bo porabil 85 kalorij. Nekaj energije bo moral vložiti tudi v nameščanje kondoma, in sicer bo z natikanjem na penis v erekciji porabil 6 kalorij, v mlahavem stanju pa kar 315.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493