Zadovoljna.si
Par v postelji - 3

Seks

Kaj vam sporočajo erotične sanje?

Z.C.
22. 04. 2020 15.16
5

Erotične sanje, sploh kadar so take vrste, da so vanje vključene osebe, s katerimi se ne bi nikoli spustili v spolne odnose, so lahko dokaj vznemirljive. Vedeti pa moramo, da imajo tudi svojevrstno sporočilo. Do takih sanj zelo poredko pride zaradi seksa, gre za združevanje različnih, nasprotujočih si delov samega sebe.

Seks z nekdanjim

Kadar sanjate, da imate spolne odnose z nekdanjim partnerjem, to ne pomeni, da si želite znova biti s to osebo, temveč še vedno razmišljate o nekaterih nerazčiščenih občutkih. Če imate novo razmerje, so take sanje lahko znak, da so v novi zvezi prisotni določeni strahovi ali pa oživljate občutke, ki ste jih gojili do nekdanjega partnerja. Bodite pozorni na naravo seksualne izkušnje in na to, kako ste se počutili, saj vam bo prav to dalo odgovor, kakšna so vaša čustva do bivšega partnerja.

Incest

Sanje o incestu so zagotovo tiste, ki vas najbolj vznemirijo, ko se prebudite. Če nikoli niste bili žrtev incesta, lahko pomenijo sanje o spolnem odnosu z enim od članov družine več stvari: seks z enim od staršev lahko pomeni, da odraščate ali pa tudi sami postajate starš. Seks s katerim od drugih članov družine pa je lahko povezan s sprejemanjem, globokim spoštovanjem, hrepenenjem po bližini ali reševanjem nesporazumov.

Kadar sanjate, da imate spolne odnose z nekdanjim partnerjem, to ne pomeni, da si želite znova biti s to osebo, temveč še vedno razmišljate o nekaterih nerazčiščenih občutkih.
Kadar sanjate, da imate spolne odnose z nekdanjim partnerjem, to ne pomeni, da si želite znova biti s to osebo, temveč še vedno razmišljate o nekaterih nerazčiščenih občutkih.FOTO: Shutterstock

Homoseksualne sanje

Če niste istospolno usmerjeni, a sanjate o seksu z osebo istega spola, so sanje povezane z vašo samozavestjo. Lahko nakazujejo odnos, ki ga imate do določenega dela svojega telesa, ali pa za sposobnosti, ki jih ne sprejemate. Homoseksualni seks s prijateljem lahko nakazuje na določene nesporazume med vama, negotovost o pristnosti vajinega prijateljstva ali pa se nanašajo na neko sposobnost oziroma kvaliteto, ki jo prijatelj ima in mu jo zavidate. Kakorkoli, vsaka skrb zaradi takih sanj je odveč, saj nikakor ne pomenijo, da v svoji globini želite spolno občevati z osebo istega spola.

Seks s slavno osebnostjo

Morda si sicer tudi v resnici želite spati z Bradom Pittom, Davidom Beckhamom ali Georgom Cloonyjem, vendar imajo sanje s slavnim moškim povsem drugačen pomen. Morda si le želite več pozornosti, slave, bogastva, odobravanja ali pa ugleda v družbi.

Seks s tujcem

Carl Gustav Jung, najpomembnejši raziskovalec sanj po Freudu, je postavil teorijo, da imajo vsi moški in ženske animo oziroma animus. Animus je moška energija ženske, anima pa je ženska energija moškega. Seks s tujcem nasprotnega spola je na nek način povezana z vašo animo. Gre za neke vrste ravnotežje, za povezanost moškega in ženskega aspekta vas samih. Sanje o seksu s tujcem, če niso travmatične, so lahko pokazatelj osebne rasti in razvoja.

Posilstvo

Če niste bili žrtev posilstva, so take sanje nekaj povsem običajnega. Posilstvo je grožnja vaši samozavesti. Morda v realnem življenju nekdo tepta vaš ponos ali pa vas sili v stvari, na katere v normalnih okoliščinah ne bi nikoli pristali. Morda morate opravljati delo, ki ga sovražite ali pa imate razmerje z osebo, ki vam ne izkazuje dovolj spoštovanja.

Sanje o seksu s tujcem, če niso travmatične, so lahko pokazatelj osebne rasti in razvoja.
Sanje o seksu s tujcem, če niso travmatične, so lahko pokazatelj osebne rasti in razvoja. FOTO: iStock

Nezvestoba

Sanje, v katerih ste nezvesti partnerju, niso vzrok za paniko. Sanje namreč nakazujejo le na dejstvo, da imate v razmerju določene težave ali negotovosti. Zakaj torej imate občutek krivde? Če so v sanjah prevarali vas, nikar ne postanite preveč sumničavi. Poglejte se v ogledalo, saj dejanje nezvestobe ni nekaj realnega, vaša nesamozavest pa gotovo je.

Seks s prijateljevim partnerjem

Občutek krivde, ki ga človek ima v realnem življenju po takih sanjah, je resnično lahko neznosen. Nikar ne bodite preveč samokritični, najverjetneje vas privlači le določena osebnostna lastnost te osebe in bi si jo radi prisvojili ali pa jo odkrili v svojem partnerju.

Čudna spolovila

Štiri dojke, dva penisa, penis in vagina skupaj, rep, ki vam raste iz zadnjice, le kaj se dogaja!? Če sanjate, da se dogaja nekaj nenavadnega z vašimi spolovili, je to povezano z vašo seksualnostjo ali pa kreativnostjo. Odvisno od vrste deformacije, morda preučujete svojo seksualnost ali seksualno željo. Občutite krivdo ali pa se morda sramujete svojega seksualnega življenja ali pa njegovega pomanjkanja? Morda odraščate, rastete, se spreminjate kot oseba ... Če ste ženska, ki sanja, da ima moško spolovilo, ali moški, ki sanja, da ima žensko spolovilo, morda poteka razvoj vašega animusa ali anime. Če sanjate, da imate tako moške kot tudi ženske spolne organe, je to lahko pokazatelj harmonije med vašo moško in žensko stranjo in nikakor ne, da ste dvospolnik. 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493