Zadovoljna.si
V drugem delu avtor predstavi 64 spolnih aktov.

Osebna rast in odnosi

Mala šola seksa: Kamasutra

P.V.
2010-01-03 19:18
0

Le kdo še ni slišal za Kamasutro? A večina zmotno misli, da gre le za priročnik o seksu. V resnici delo predstavlja veliko več: predajanje svetu zapeljivih dišav, telesnega užitka, afrodiziakov, čustev, erotike in čutnega seksa, ki ga ponujajo nauki Kamasutre.

Kamasutra je starodavni indijski tekst o seksualnem obnašanju človeka in šteje za najbolj pomembno literarno delo o ljubezni v sanskrtu, jeziku, ki je nastal okoli leta 1500 pred našim štetjem in je včasih imel podobno vlogo kot latinščina v Evropi.

Umetnost ljubljenja v aforizmih

Avtorstvo knjige sicer pripisujejo Vatsyayani, ki pa naj ne bi napisal celotnega teksta. Ta veliki moster je namreč zbral in povzel različne tekste ter jih oblikoval v aforizme. Vatsyayana naj bi, kot trdijo nekateri viri, živel v času med prvim in šestim stoletjem našega štetja. Zanimivo je, da je bila Kamasutra v osmem stoletju v Indiji tako pomembno in priljubljeno delo, da ni bilo knjižnice, kjer ne bi imeli izvoda. Poleg tega da je bilo delo zelo razširjeno, je obstajalo več različnih verzij. Ko je Britanec Richard Burton leta 1883 prevajal knjigo v angleški jezik, je moral preučiti pet različnih verzij, da se je dokopal do izvirnega teksta.

7 delov Kamasutre

Kamasutra obsega 36 poglavij, ki so razdeljena na sedem delov. Vsakega naj bi napisal drugi avtor, mojster na svojem področju. Prvi del knjige, ki vsebuje štiri poglavja, je neke vrste uvod in govori o ljubezni nasploh ter o njenem mestu v življenju človeka. Avtor med drugim uči, kako pravilno voditi gospodinjstvo, kako urediti dom in ne nazadnje kako do prave družice, s katero moški lahko doživi popoln seks.
Drugi del vsebuje deset poglavij in poglobljeno obravnava poljubljanje, različne oblike spolne predigre, orgazem, seksualne položaje, oralni seks, seks v troje. Avtor podrobno opiše 64 spolnih aktov. Drugi del je pravzaprav spolni priročnik in najbolj odgovarja splošni predstavi, ki jo ima večina o Kamasutri.

Tretji del, ki obsega pet poglavij, govori o dvorjenju in poroki. Ponuja podrobne napotke, kako poiskati popolno družico in kako jo osvojiti. V četrtem delu je podrobno opisano, kako naj poteka zakonsko življenje, kako bi se morala obnašati žena ipd. Drugih žensk se Kamasutra dotakne v petem delu, v katerem v šestih poglavjih govori o poželenju in skušnjavi. Prav toliko poglavij, torej šest, posveti kurtizanam, ki jim je namenjen šesti del knjige, v sedmem in zadnjem delu pa ponudi nasvete, kako lahko človek postane bolj privlačen za druge ljudi. Zanimivo je, da ponuja celo nasvet, kako povečati penis.

Spolnost je umetnost

Kamasutra bralca pouči o 64 seksualnih položajih. Vatsyayana je namreč verjel, da obstaja osem načinov ljubljenja, vsak z osmimi položaji, kar je skupaj 64. Seksualnim položajem je posvečenih le 20 odstotkov knjige, čeprav mnogi zmotno menijo, da je to bistvo Kamasutre. V resnici gre za veliko več. Ljudi že poldrugo tisočletje to znamenito delo uči umetnosti ljubljenja, tehnike popolnega užitka, obenem pa predstavlja običaje in seksualne navade Indije tistih časov.


 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 140