Zadovoljna.si
Pokopališče

Osebna rast in odnosi

BIZARNO: Bi seksali na pokopališču?

T. G.
2010-03-16 18:40
4

Kadar vas razvname strast, se je težko zadrževati in takrat je primeren vsak kotiček. No, skoraj vsak. Kaže, da pokopališče in cerkev le nista kraja, kjer bi nam po mislih švigale 'poredne' misli. Kot pravi priznani seksolog, je to zato, ker nas daje občutek krivde.

Postelja je seveda prvi najbolj samoumevni kraj, kjer se pari predajajo strasti. Nič čudnega, da seksualnemu odnosu rečemo kar posteljne aktivnosti. Če pa uporabimo nekaj več domišljije oziroma ko postelja ni na razpolago, pridejo na vrsto različna, tudi nenavadna, mesta za seks. Avtomobil je prva nadomestna varianta, ki jo običajno že zgodaj spoznajo mladi pari, ki so prvič podajajo v svet spolnosti in se skrivajo pred starši. Kaj je bolj enostavnega, kot najti osamljeno mesto, kjer te nihče ne moti in ... akcija!

Na spletnem portalu Zadovoljna.si smo želeli preveriti, kateri kraji so za naše bralke in bralce tako zelo neprimerni, da tam ne bi seksali pod nobenim pogojem, tudi če bi bila potreba še tako velika. Izbirali ste lahko med več možnostmi – javno stranišče, postelja lastnih staršev, kjer koli v službi, pokopališče, cerkev, letalo, park, mogoče pa je bilo odgovoriti, da bi seksali čisto povsod, da bi le imeli možnost.

Grobovi odpadejo

Kaže, da bi se večina raje odpovedala seksu, kot pa to počela na kraju večnega počitka. Če dobro pomislimo, pokopališča res niso ravno kraj, kjer bi se človek predajal nasladi. Kar 38 odstotkov vas je dejalo, da na pokopališču ne bi nikoli seksali. Ob tem je seveda treba poudariti razliko med odgovori žensk in moških, saj je nežnejši spol veliko bolj prepričan, da med grobovi pa onih stvari že ne bi počel – kar 42 odstotkov, medtem ko je med moškimi 'le' 34 odstotkov takih. Še pomembneje je, da ne bistveno manj moških, 29 odstotkov, pravi, da jim je popolnoma vseeno, kje so spolno aktivni, samo da lahko to počnejo.

Cerkev ni primeren kraj za seks

Četrtina vas je dejala, da ne bi bili strastni v cerkvi. Kaže, da imajo sveti kraji posvečeno mesto med našimi bralkami in bralci. Za kar 27 odstokov žensk so cerkveni prostori prepovedan kraj in za 'le' 22 odstotkov moških. A kot že povedano, cerkev ni pri moških na drugem mestu, ampak šele na tretjem, saj so na drugo mesto postavili odgovor, da bi seksali kjer koli.

Petina bi kjer koli, samo da lahko

V 'skupnem seštevku' je odgovor 'vseeno mi je, samo da seksam' nabral 19 odstotkov glasov. Očitno je spolna aktivnost petini sodelujočih zelo pomembna. Se pa prav pri tem odgovoru pokaže očitna razlika med moškimi in ženskami, saj je kar 29 odstokov moških dejalo, da bi seksali kjer koli, in le 10 odsotkov žensk – se pravi skoraj tretjina moških in le desetina žensk.

So javna stranišča umazana?

Nekaj pomislekov ste tudi imeli, da bi seksali na javnem stranišču in v postelji lastnih staršev. Na javnem stranišču ne bi seksalo 9 odstokov glasujočih, od tega 11 odstokov žensk in 6 odsotkov moških. Ali gre tu bolj za strah, da bi par kdo zalotil med seksom, ali je igrala ključno vlogo higiena, ne vemo. Postelja staršev ostaja na nek način tabu prostor, čeprav vas v resnici le 7 odsotkov pravi, da se tam že ne bi onegavili.

Letalo, služba in park vas nič ne motijo, park je očitno zelo običajen kraj za seksanje, saj nihče od vas ne pravi, v odstokih gledano, da ne bi nikoli seksali v parku, bodisi ženske bodisi moški.

Strah in krivda nas zadržujeta

Seksolog in psihoterapevt Zoran Milivojević v komentarju na anketo pravi, da gre pri seksu v osnovi za potrebo, ki pa je ne zadovoljujemo, kadar nas prevevajo neprijetni občutki. Neprijetni občutki namreč motijo seksualni odnos. Strah in krivda sta na prvem mestu med temi. Od tod tudi razlaga, zakaj večina ne bi seksala na pokopališču. Na pokopališču nas preveva občutek strahu in krivde, v cerkvi pa krivda. Milivojeviću se zdi logično, da je več žensk dejala, da ne bi seksala na javnem stranišču, ker je ženske praviloma zelo strah tega, da bi dobile kakšno infekcijo, na splošno na javnih straniščih vlada strah pred telesnimi izločki. Po njegovem mnenju ni presenetljiva razlika med moškimi in ženskami v tem pogledu, da je moškim veliko manj mar, kje seksajo, samo da lahko. Pri moških je seksualni nagon veliko bolj izražen, je močnejši. Kot je dejal, so moški veliko bolj brezobzirni kot ženske, da bi le prišli do seksa. Ne preseneča ga, da postelja staršev ni kakšen poseben tabu, prepričan je, da bi večino bolj motilo seksati v sobi, ki meji na sobo staršev. Kajti če staršev ni doma, ni problema, nerodno pa je, če te med posteljnimi aktivnostmi starši slišijo.

Umiriti pričakovanja do seksa

Kar se neobičajnih krajev za seks tiče, Milivojević še dodaja, da nekateri iščejo neobičajne kraje, ker iščejo vzburjenje. Gre za željo po adrenalinu, ki jo nekateri dobijo na primer s seksom med vožnjo z avtomobilom. In prav tu priznani seksolog opozarja, da je treba pričakovanja glede seksa postaviti na realna tla, saj v nasprotnem primeru izginejo vse meje, iščemo vedno več in seksualni odnos izgubi svojo zdravo plat. In postane lahko celo nevaren.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 141