Zadovoljna.si
Seks

Osebna rast in odnosi

Naučite se poti do vrhunskega orgazma

Jure Pestar
20. 03. 2009 19.00
1

Hrepenite po intenzivnejših in pogostejših orgazmih? Odkrijte novo in enostavno tehniko, ki se imenuje 'orgazemska zanka'.

Kako dobro poznate svoje telo?
Kako dobro poznate svoje telo?FOTO: iStockphoto

Seksualna terapevtka Susan Croin Bakos je dolga leta raziskovala povezavo med ženskim telesom in njenim umom. Svoje zamisli je s pomočjo povezovanja zahodne psihologije z vzhodnimi spolnimi tehnikami preizkusila na mnogih ženskah. Orgazemska zanka je eno največjih odkritij, do katerih je prišla v zadnjem času. Tako se imenuje zato, ker vas nenehno drži v pozornosti. Na začetku boste morda preveč pozorno spremljali, kaj počnete, zato se ne boste mogli popolnoma osredotočiti na partnerja, kar pa ga ne bi smelo motiti, saj vam tudi on želi nuditi čim več užitka. Kmalu pa se boste naučili spontanega izvajanja tehnike in gibov, ki vas bodo popeljali do najboljšega orgazma v vašem življenju.

Prvi korak: vzburite se z močjo misli

Najprej si vzemite nekaj časa zase. Naredite si kopel ali pa se uležite v posteljo. Zaprite oči in si zamislite prizor, ki v vas zbudi užitke. Slika naj bo preprosta, a dovolj erotična, da si lahko med predstavljanjem rečete: "Vzburjena sem." Nekatere ženske, ki so poskusile s to tehniko, so se vprašale, če je bila slika, ki so si jo predstavljale, mentalna slika njihovih partnerjev. Napaka! Ta reč nima nobene veze z vašim partnerjem, ukvarja se le z vami in povezavo z vašim telesom. Najprej morate črpati iz vzburjenja, ki je vaša notranja sila, šele potem se lahko povežete s partnerjem.

Tri prste pod popkom ...
Tri prste pod popkom ...FOTO: iStockphoto

Drugi korak: uskladite se s svojim telesom

Med predigro zaprite oči in si predstavljajte, da se je vsa energija v telesu zbrala v dveh točkah. Prva točka se nahaja blizu spolnih organov, neposredno pod popkom, in se v vzhodni ezoterični spolnosti imenuje 'notranji chi'. Druga točka je na spodnjem delu hrbtenice, v trtici, kjer je po kundalini jogi središče spolne energije. Z zamišljanjem energije na teh dveh točkah boste dosegle koncentracijo misli, s čimer se bosta na teh mestih povečala dotok krvi in temperatura – oboje predstavlja neizogibna pogoja za orgazem. Nato si zamislite, da je vaš dih kot ogenj. Ustvarite 'ognjeni krog', tako da v mislih energijo krožno poženete po telesu. Počasi in globoko vdihnite skozi nos in izdihnite skozi usta, nato pa poženite ta ognjeni dih po telesu. Energijo ognja občutite najprej v trtici, šele nato naj doseže spolne organe. Ognjeno dihanje povečuje količino kisika v krvi, kar okrepi moč orgazma.

Tretji korak: povežite se s partnerjem

Sedaj ste pripravljene uživati sadove velike 'orgazemske zanke'. Namestite se tako, da bo glavica penisa v stiku s klitorisom ali z G-točko, za dodatno stimulacijo uporabite roko. Ognjenega dihanja ne prekinjajte, posebej ne takrat, ko vas začne preplavljati energija orgazma, kajti prav to je vsa skrivnost do bolj intenzivnega ekstatičnega vrhunca.

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478