Zadovoljna.si
Poletni seks lahko znova prižge plamen ljubezni.

Osebna rast in odnosi

S partnerjem na vroče počitnice tudi jeseni

J.G.
29. 08. 2008 15.31
0

Le nekaj stvari lahko istočasno utrudi in spočije naše telo tako dobro kot počitniški seks. Je ena najljubših strastnih zabav mnogih parov, saj ni bolj seksi stvari, kot to početi stran od doma.

Med dopustom pretrgamo svoje »življenjske vezi«, kot so mobilni telefoni in dostop do spletne pošte in tako poskrbimo, da nas ne bi zamikalo delo. Tako se izognemo pritisku delovnega mesta, skrbem in odgovornostim – vsemu, kar lahko zelo negativno vpliva na naše poželenje med počitnicami.

Vroč seks na plaži? Poletje ogreje tudi naše poželenje.
Vroč seks na plaži? Poletje ogreje tudi naše poželenje.FOTO: iStockphoto

Na počitnicah se lahko povsem posvetimo zadovoljevanju svojih spolnih potreb in potreb svojega ljubimca. Zato velika večina ameriških zakonskih svetovalcev priporoča, da se tudi med letom ob koncu tedna odpravimo iz domačega kraja in se sprostimo nekje drugje. To lahko pomaga tako zakoncem kot partnerjem, ki o poroki niti ne razmišljajo.

Novi kraji, novi položaji

Ljudje obožujejo vroč seks nekje, kjer še niso bili. Za to je delno kriv tudi živčni prenašalec dopamin, ki povzroči, da si nečesa močno zaželimo. Mnogi pari se v novem kraju odločijo poskusiti kaj, na kar prej niso niti pomislili. Vse je tako novo in razburljivo, zakaj ne bi bil tak še seks? In najbolje je poizkusiti kaj novega ravno na počitnicah.

Daleč od doma lahko znova obudimo romantiko z začetka razmerja ali se odločimo za vročo avanturo, za katero še ne vemo, kako se bo končala. Znova se lahko posvetimo svojemu partnerju in temu, da bi ga še bolje spoznali. Ko poskušamo hrano, ki je prej še nikoli nismo, ali si privoščimo nam nevsakdanje nočno življenje, dobimo občutek, da gremo vsak večer na prvi zmenek.

Strasti se razplamtijo, razpoloženje se izboljša, vez med ljubimcema pa postane le še močnejša, če se le prepustimo toku in uživamo.

Poletni seks lahko znova prižge plamen ljubezni.
Poletni seks lahko znova prižge plamen ljubezni.FOTO: Reuters


Mar obstaja svet zunaj postelje?

Kar naenkrat se zavemo, da želimo čim več časa preživeti samo s partnerjem. In to ne kjerkoli – postelja postane naše svetišče, kjer dajemo svojo ljubezen in prejemamo partnerjevo.

Med vročim počitniškim seksom si zaželimo še več seksa. Pri tem spoznavamo, kaj nam je všeč in kako in kaj je všeč našemu partnerju. Zato v razmerju začnemo ponovno uživati.

Počitniški seks stke še močnejšo vez med partnerjema, ki tudi sicer ves čas tičita skupaj. Lahko pa pomaga tudi tistim parom, ki se jim zdi, da so se stvari nekoliko ohladile. Le prepustiti se je treba.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413