Zadovoljna.si
Vroč par

Osebna rast in odnosi

Tudi Slovenci imamo svoj svingerski klub

Teja Grapulin
2010-06-14 18:40
28

Končno smo ga našli, prvi registrirani svingerski klub pri nas namreč. Niso se skrivali, a svingerska scena je pri nas precej zaprta, zato so lokacije, kjer se svingerji srečujejo, običajno znane samo vpletenim.

Tudi v Sloveniji imamo svoj prvi registrirani svingerski klub, v katerem si pari, ki jim je blizu spolna praksa izmenjevanja partnerjev oziroma svinganja, lahko privoščijo sproščujoč večer s spoznavanjem novih parov. Svinganje se v glavnem dogaja za štirimi stenami, v zasebnih stanovanjih, na zasebnih 'svinger partyjih', zato je v svet izmenjave partnerjev kar težko prodreti. A pari, ki radi svingajo, se za popestritev spolnega življenja in spoznavanje novih občasnih spolnih partnerjev odločijo tudi za obisk svingerskega kluba. Svingerji se za srečanja dogovarjajo v glavnem preko spletnih forumov, ki so namenjeni izključno temu in ne razkrivajo svoje identitete.

Tudi tujci radi svingajo pri nas

Številni slovenski pari si za popestritev seksualnega življenja izberejo svingerski klub Sungarden, ki jih čaka v vasici sredi Krasa. Kdo so njihovi običajni gosti? To so pari, stari od 30 do 45 let, pa tudi mlajši in starejši, večinoma so iz Slovenije, Italije in Hrvaške, vedno več pa je tudi gostov iz drugih evropskih držav, na primer Irske in Velike Britanije ter iz držav nekdanje Jugoslavije. Gre v glavnem za predstavnike srednjega in višjega sloja, ki si želijo privoščiti nekaj sprostitve. Poleti, kadar se dogajanje razširi tudi na zunanje prostore, se nabere tudi do 35 parov. Najbolj pestro dogajanje je seveda ob vikendih, ko je tudi največ gostov. Kdor želi, lahko tudi prenoči.

Nikogar ni moč prisiliti v seks

Svingerski klub ni nočni klub ali pa zgolj savna, sem pridejo pari, da lahko seksajo z drugimi pari, zato tu veljajo prav posebna pravila. Tako sta na prvem mestu urejenost in čistoča, vinjenih ne spustijo v klub. V klubu praktično ni oblačil, gostje se preoblečejo takoj, ko pridejo. Potem pa je odvisno od njih, lahko so odeti zgolj v brisačo, lahko so v erotičnem perilu, kakor se najbolje in nabolj seksi počutijo. Zelo pomembno pravilo svinganja je: NE pomeni NE in mora biti spoštovan, ne glede na to, kako je izražen, bodisi z besedo bodisi s kretnjo. Nikoli se nikogar v nič ne sme siliti, vsak odloča zase, kaj in s kom bo počel.

Moški si ne morejo plačati seksa

Svingerski klub je namenjen parom, vstop pa je dovoljen tudi samskim oziroma moškim in ženskam brez partnerja. Seveda je mnogo moških, ki mislijo, da bodo v klubu za denar prišli do seksa, a to je zmotno. Ker v svinger klubu seks ni plačljiv, morajo moški posamezniki počakati na povabilo para in nikakor ne smejo biti vsiljivi. Večina posameznikov pride v klub na povabilo oziroma priporočilo para. Eno pomembnih pravil je upoštevanje volje para, ki seksa. Tako v sobo, kjer se par predaja spolnim užitkom, ni mogoče kar priti in se jima pridružiti, če par tega ne dovoli. To pa lahko nakaže že z vrati. Če so vrata odprta, lahko zainteresirani vstopijo in se paru pridružijo, vendar morajo spoštovati želje para. Če je čez vrata varnostna verigica, ne smejo vstopiti, lahko samo gledajo in se samozadovoljujejo. Par pa se lahko odloči tudi za popolno intimo in vrata zapre in zaklene. Toda za to se običajno odločijo zgolj novinci, ki se morajo še privaditi na prisotnost drugih parov.

Obiskovalci se ne napadajo med sabo

V klubu zagotavljajo, da je predstava, da se v klubu seksa vsepovprek ter da se obiskovalci kar napadajo med sabo, napačna. ''Pri nas sta na prvem mestu spoznavanje ter prijetno druženje isto mislečih parov. Če pa dodatno deluje tudi kemija in če preskoči še prava iskrica, potem pa je doživetje svinger kluba popolno. Nekateri novinci, ki pridejo v naš klub, so na začetku nekoliko živčni in se najbolj bojijo tega, kako se bodo vklopili v ostalo družbo ter kako bodo vzpostavili kontakt z ostalimi pari. Ko pa vstopijo v klub, je tega strahu zelo hitro konec, saj je družba vedno pozitivna in sproščena ter jih z veseljem sprejme medse.“

Nekateri so lahko zelo glasni

Za zdaj v klubu ne izpolnjujejo posebnih želja na področju seksa, kot so na primer mučenje, bičanje, BDSM – Bondage and Dicipline, Sadism and Masochism, Glory hole, zaklepanje v kletke ... Vendar ne izključujejo, da bodo ponudbo razširili, če bo povpraševanje veliko. Kakšnih nenavadnih pripetljajev ne pomnijo, pravijo pa, da se ''včasih zgodi, da dogajanje popestrijo nekateri obiskovalci, ki so med seksom resnično zelo glasni, kar se morda nekomu zdi nenavadno, za nekoga pa je nekaj povsem vsakdanjega. Predvsem je pa za večino zelo zabavno.“

Svingerstvo ni reševanje partnerskih težav

Svingerstvo je kot oblika zabave in seksualnih užitkov primerna za ljudi, ki si ne zamišljajo, da bi celo svoje življenje seksali z eno samo osebo – z osebo, katero imajo resnično radi oziroma s katero so si ali si nameravajo ustvariti družino. Z osebo, katero spoštujejo in s katero želijo deliti svoje življenje. Partnerja, ki se odločita za svinganje, se morata imeti resnično rada. Morata si popolnoma zaupati in imeti med seboj zelo dobro razčiščeno, kdo se lahko kako daleč spusti in s kom. To je v svingerstvu ključnega pomena, saj sicer lahko pride do hude partnerske krize. Svingerstvo ni način za reševanje partnerskih problemov. Za tiste, ki svingerstvo izberejo, mora to biti poglobitev že dobrega partnerskega odnosa ter način za popestritev že dobrega seksa.

Pri svinganju ne gre le za zamenjavo partnerjev. Obstajajo tudi druge, bolj ''soft'' oblike. Partnerja lahko samo opazujeta drugi par, kako seksa, lahko pa sta ona dva tista, katera sta opazovana. Lahko gre za skupinski seks v istem prostoru na isti postelji, vendar brez menjave partnerjev. Zelo veliko je primerov, ko pride do seksa le med nežnejšo polovico, tj. med ženskami, katere pa potem nadaljujejo seks s svojim partnerjem.

Svingata za popestritev spolnosti

V svingerskem klubu Sungarden si svoje seksualno življenje občasno popestri mlad par, Mojca in Matej. Skupaj sta približno štiri leta, za izmenjavo partnerjev sta se odločila pred dvema letoma. Šestindvajsetletna Mojca pripoveduje, da je idejo dobil tri leta starejši Matej. Previdno ji je povedal, česa si želi in priznava, da sprva sploh ni bila navdušena. Njen dragi si je moral vzeti kar nekaj časa, večkrat sta se pogovarjala o tem, kaj si želita, zaupala sta si svoje seksualne fantazije in Mojca je spoznala, da si tudi sama želi poskusiti. ''Odločila sva se, da poskusiva in vidiva, ali nama bo to sploh všeč. Dogovorjena sva bila, če enemu ali drugemu ne bi bilo všeč, tega ne bi počela. A sva spoznala, da nama je všeč.“ Svinganje je zanju popestritev. Glede na to, da sta mlad par, bi pričakovali, da jima bo njuno seksualno življenje dovolj. Jima je med rjuhami dolgčas? ''Ne gre za to, da bi se dolgočasila, ampak bolj to, da si želiva še nekega vznemirjenja. Čeprav svingava ali pa morda prav zato, je najin seks super. Uživava tudi, ko sva sama. Nikoli nama ni dolgčas.“

'Ves večer samo uživaš'

Pred njunim prvim svingerskim srečanjem sta bila nekoliko živčna, priznava Mojca. Ko sta se odločila, da si želita preizkusiti izmenjavo partnerjev, sta pobrskala po spletu in našla neko zasebno zabavo. Dogovorila sta se in poskusila. ''Ni bil noben bav bav,“ pravi Mojca, ''Sprva sva morda imela nekoliko čuden občutek, dogajalo se nama je nekaj popolnoma novega, a sva se kaj kmalu navadila. Dogajanje je namreč sproščeno, nič ni grdega. Kmalu sva se že prav domače počutila.“ Kmali sta tudi poskusila z obiskom kluba. ''Gre za stvar kemije. Po kramljanju s pari vidiš, s katerimi si želiš nekaj več. Ali kemija je ali je ni. Skratka, ko spiješ pijačo, greš v sobo in uživaš. To je to. Ves večer samo uživaš.“

Vzburjenje, ko gledaš svojega partnerja z drugimi

Pri svinganju je ključno to, da se oba partnerja strinjata s tem. Mojca in Matej pravita, da sta takoj razčistila z dvomi, saj sta se skupno odločila, da si tega želita. Svinganje jima je všeč, ker imata rada občutek, ki ga daje gledanje partnerja, medtem ko seksa z drugo osebo. ''Gre za posebno vrsto vzburjanja, ko vidiš, kako tvoj dragi seksa z drugimi,“ pove Mojca, ''Ljubosumja ne sme biti, če se odločiš za to, ne smeš lagati sebi ali partnerju, vedeti moraš, kaj hočeš.“

 

 

KOMENTARJI (28)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 133