Zadovoljna.si
Premajhen kondom se lahko pretrga, prevelik zleze dol.

Osebna rast in odnosi

Tretjina moških ga natakne tik pred zdajci

V.P.
12. 05. 2008 14.59
0

Raziskava je pokazala, da številni predstavniki močnejšega spola ne znajo pravilno uporabljati kondoma. Več kot polovica pa jih ne preveri, ali se je pretrgal.

Če je kondomu pretekel rok uporabe, ga zavrzite.
Če je kondomu pretekel rok uporabe, ga zavrzite.FOTO: iStockphoto

Izbira je dobra, na voljo so različnih velikosti, celo XL si lahko omislite, so raznih oblik, okusov, gladki, nagubani, narebreni, z izrastki, vzorčki in še čim. Na voljo so torej različnih oblik, večina pa ima na koncu neke vrste žepek za spermo. Omislite si jih lahko z okusom čokolade, vanilije, breskve, pomaranče, limone, mentola, jagode, banane, češnje, maline in celo manga. Večina je prekritih z lubrikanti, mnogim pa je dodan spermicid.

Še vedno izredno priljubljeni

Še vedno so na vrhu lestvice priljubljenosti med kontracepcijskimi sredstvi. Raziskave kažejo, da se pari zanje najraje odločajo kar v dvanajstih evropskih državah, saj menijo, da so najprimernejša zaščita pred neželeno nosečnostjo, pred okužbo z virusom HIV in drugimi spolnimi boleznimi. Pri tem pa je najbolj zanimivo, da številni predstavniki moškega spola ne znajo z njim pravilno rokovati.

Več kot polovica ne preveri, ali se je pretrgal

Premajhen kondom se lahko pretrga, prevelik zleze dol.
Premajhen kondom se lahko pretrga, prevelik zleze dol. FOTO: iStockphoto

Skupina strokovnjakov iz Turčije je zbrala podatke o pravilni uporabi kondomov, ki jih je prispevalo 160 prostovoljk. Med spolnim odnosom so namreč posebno pozornost namenile uporabi kondoma in prišle do zanimivih ugotovitev glede ročnih spretnosti svojih partnerjev. Najmanj 34 odstotkov moških je spolni odnos začenjalo brez kondoma in so oblekico za svojega korenjaka namestili tik pred zdajci. Torej v povsem neprimernem trenutku. 22 odstotkov opazovanih na vrhu kondoma ni puščalo prostorčka za spermo in več kot polovica jih ni preverila, ali se je morda kondom med spolnim odnosom strgal.

Na kaj moramo biti pozorni

Ob natikanju kondoma bodite pozorni, da ga ne poškodujete z nakitom ali pa z ročno uro, embalaže kondoma pa ne odpirajte z zobmi. Če je kondomu pretekel rok uporabe, ga zavrzite. Kondom nataknite le na nabrekel penis. Pred tem se prepričajte, da je primerne velikosti. Če kupite premajhnega, je veliko možnosti, da se med spolnim odnosom strga. In ne nazadnje, čeprav se sliši čudno, je priporočljivo, da stanje kondoma med samim spolnim občevanjem preverjate.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413