Zadovoljna.si
Kdo bolj uživa v seksu, starejše ali mlajše ženske?

Osebna rast in odnosi

V seksu najbolj uživajo 34-letnice!

Nuša Skala
28. 12. 2008 10.54
2

Če ste se bali, da se pri tridesetih vse konča, se motite. Britanci so dokazali, da v seksu najbolj uživajo ženske po 34. letu!

Medtem ko mladi energijo usmerjajo predvsem v študij, se starejši izobražujejo na bolj žgečkljivih področjih.
Medtem ko mladi energijo usmerjajo predvsem v študij, se starejši izobražujejo na bolj žgečkljivih področjih.FOTO: iStockphoto

Kdo bolj uživa v seksu, starejše ali mlajše ženske, je za moške večna uganka. Da bi se vsaj malce približali odgovoru, so v Veliki Britaniji začeli raziskovati. Na vprašanja o seksualnih navadah je odgovarjalo več kot tisoč žensk. Kljub različnim teorijam, da naj bi ženske v srednjih letih manj seksale, so rezultati raziskave potrdili, da najbolj uživajo v seksu ženske po 34. letu starosti.

Kdo bolj uživa v seksu, starejše ali mlajše ženske?
Kdo bolj uživa v seksu, starejše ali mlajše ženske?FOTO:

Raziskave so sicer potrdile, da imajo ženske srednjih let kar dvakrat manj bogato seksualno življenje, kot so ga imele pri svojih dvajsetih in zgodnjih tridesetih letih. Dame med 45. in 60. letom starosti naj bi v seksu vsak mesec uživale le štiri do petkrat, medtem ko se dvajset in tridesetletnice predajajo posteljnim užitkom desetkrat do enajstkrat na mesec. Pa vendar je več kot polovica vprašanih priznala, da v seksu veliko bolj uživa kot prej.

Ženske so v eksperimentiranju in odkrivanju novih erotičnih doživetij najbolj dejavne po 30. letu.
Ženske so v eksperimentiranju in odkrivanju novih erotičnih doživetij najbolj dejavne po 30. letu.FOTO: iStockphoto

''Seksualne potrebe, libido in način življenja se pri ženskah sčasoma spreminja. A ni razloga, da starejše ženske ne bi uživale v seksualnih dejavnostih, tudi ko vstopijo v globoko starost,'' je prepričana dr. Catherine Hood, vodja britanske raziskave.

'Permanentno izobraževanje'
'Permanentno izobraževanje' FOTO:

Rezultati raziskav naj bi izvirali iz dejstva, da se ženske počutijo najbolj privlačne pri 34 letih, posledično so bolj samozavestne in se ne bojijo izraziti svojih še tako skritih želja. Če še niste uresničili vseh svojih fantazij, še vedno ni prepozno. Ženske naj bi bile v eksperimentiranju in odkrivanju novih erotičnih doživetij namreč najbolj dejavne prav v obdobju po 30. letu starosti.

Dokler mladi svojo energijo usmerjajo na prvem mestu v kariero in študij, pa se ne le ženske, temveč tudi starejši moški raje izobražujejo na drugih, bolj žgečkljivih področjih. Raziskave namreč kažejo, da naj bi bili moški s svojim spolnim življenjem najbolj zadovoljni šele po srečanju z abrahamom, torej po 50. letu starosti.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471