Zadovoljna.si
Oddaljenost med klitorisom in vagino je pomembna.

Osebna rast in odnosi

Orgazem je odvisen od centimetrov

P.V.
06. 01. 2010 19.00
0

Veliko govorimo o velikosti in dolžini penisa, skoraj nikoli pa ne namenjamo pozornosti velikosti vagine. Povsem zmotno; tudi ta je namreč pomembna.

Kamasutra razvršča moške med slone, bike in zajce, ženske pa med slonice, kobile in srne.
Kamasutra razvršča moške med slone, bike in zajce, ženske pa med slonice, kobile in srne.FOTO: Reuters

Velikost nožnice vpliva na seksualni užitek, sicer pa je bilo o tem že veliko napisanega v Kamasutri. Velikost torej ni pomembna le pri moških, temveč tudi pri ženskah. Kamasutra glede na velikost spolovila opisuje moške kot slone, bike in zajce, ženske pa kot slonice, kobile in srne. Če je ženska po mnenju nekoga preozka, bo za drugega morda preširoka. Odgovor gre vselej iskati v anatomiji.

Vse je v centrimetrih?!

“Oddaljenost med klitorisom in vagino določa, kako zelo bo ženska uživala v seksu in kako dolgo bo trajalo, da doživi orgazem,”  pravi Kim Wallen z univerze Emory. Ženske, ki imajo klitoris oddaljen od vagine 2,5 centimetra, lahko zelo hitro dosežejo orgazem. Tiste predstavnice nežnega spola, ki pa imajo ščegetavček oddaljen več kot 2,5 centimetra, imenujejo jih “téléclitoridienne”, pa težje. Wallenova je preučila razsikave, ki so jih o tem opravili v preteklosti, ter uporabila v svoji študiji moderno tehnologijo. Njene ugotovitve so potrdile, da izsledki starih raziskav povsem držijo: ženske, pri katerih je klitoris bolj oddaljen od vagine, težje ali pa sploh ne doživijo orgazma.

Oddaljenost med klitorisom in vagino je pomembna.
Oddaljenost med klitorisom in vagino je pomembna.FOTO: iStockphoto

Pogost seks ne vpliva na velikost vagine

Tiste, ki so zaskrbljene zaradi velikosti svoje nožnice, bi se morale brez oklevanja posvetovati z ginekologom, saj jim bo lahko pomagal s koristnim nasvetom. Nekatere ženske in tudi moški mislijo, da pogosto seksanje poveča vagino, kar pa je popolna neumnost. Ne glede na število spolnih odnosov, se dimenzije vagine ne bodo spremenile, lahko pa na velikost vpliva rojevanje. Večkrat ženska rodi, več ima možnosti, da se bo njena vagina povečala. Porod namreč vpliva na vaginalne mišice, zaradi česar ta postane bolj ohlapna. Ženske lahko to preprečijo s poporodno vadbo in mišice ponovno učvrstijo. Na voljo so tudi kirurški posegi, za katere se odloča nemalo žensk.

Vagina je lahko velika ali majhna

Da bi bila nožnica premajhna, je bolj malo možnosti. Znaki, ki kažejo na majhnost vagine, so bolečine med spolnim odnosom ali celo onemogočena spolnost. Večina žensk, ki se pritožujejo zaradi takih težav, imajo v resnici normalno veliko vagino. Pogosto je njihova težava vaginizem, ki onemogoča penetracijo in lahko prizadene ženske vseh straosti. Vaginizem ali mišični krč na vhodu v nožnico, nastane ob poskusu spolnega občevanja in prepreči, da bi spolni ud prodrl v nožnico. Vzroki so različni, obilčajno pa so psihičnega izvora.

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493