Zadovoljna.si
analni seks

Seks

Vse, kar moraš vedeti o analnem seksu!

N.J.
07. 08. 2014 07.53
24

Čeprav analni seks prakticirajo mnogi pari, se mu številne ženske še vedno izogibajo. Pri nekaterih se razlog za izogibanje analni penetraciji skriva v strahu pred bolečino, druge tovrstno spolno prakso smatrajo za tabu, tretje pa se bojijo morebitne 'packarije' ... A dejstvo je, da je analni seks vse prej kot neprijeten, če ga pravilno izvajate.

vroča ritka
vroča ritkaFOTO: iStockphoto

Analni spolni odnos je dolgo veljal za spolno perverzijo, sodomijo v najširšem možnem pomenu. V antičnem Rimu je sodomija nad sužnjem pomenila znak moči lastnika, med 13. in 18. stoletjem pa je analni seks veljal za hud prekršek. Tovrstno početje je bilo zakonsko prepovedano, kdor ga je prakticiral pa je veljal za nemoralneža, pogosto pa so prestopnike kaznovali celo s smrtjo, sežigom na grmadi.

A vendar se je odnos do analnega seksa do danes temeljito spremenil. Prakticiral naj bi ga celo vsak tretji moški. Pa ne zaradi občutka nadvlade nad žensko, kot je zmotno prepričanih mnogo žensk, analni seks namreč moškim zagotavlja neizmeren užitek. Analna odprtina je mnogo bolj tesna kot vaginalna, zaradi česar je med penetracijo pritisk na penis veliko večji, užitek pa intenzivnejši. Če so moški nad analnim seksom večinoma navdušeni, seveda med njimi obstajajo tudi takšni, ki se jim tovrstna spolna praksa gnusi, pa je med ženskami odnos do analnega seksa drugačen. Le 25 odstotkov žensk namreč priznava, da so že preizkusile analni seks, zgolj 10 odstotkov pa jih je v njem tudi uživalo. Mnogo žensk se analnega seksa boji, nekatere pa se mu spretno izogibajo, ker se jim ta praksa zdi ponižujoča.

seks
seks FOTO:

No, analni seks ni ponižujoč, še manj pa ogaben in boleč, če ga izvajata moški in ženska, ki se med seboj spoštujeta, si zaupata, upoštevata želje, namige in pravila analnega seksa.

Podmažita

Nobenega dvoma ni, da je anus izjemno občutljiv. Prav zato je osnova analnega seksa ta, da uporabita dovolj lubrikanta. Za razliko od vagine se anus namreč ne vlaži sam od sebe. Najbolje je, če uporabita lubrikant na vodni ali silikonski osnovi, v erotičnih trgovinah pa na policah najdete tudi lubrikante, ki so namenjeni posebej analnemu seksu in pomagajo sprostiti mišice in tkivo okoli anusa ter tako olajšajo penetracijo.

Počasi in z občutkom

Ko pride do penetracije, je izjemno pomembno, da je partner nežen. Prodira naj počasi, z občutkom, pri tem pa je najbolje, če ga usmerjate kar sami. Začnita z nežno masažo anusa, zatem pa naj odprtinico postopoma širi – morda najprej s prstom ali dvema, kasneje pa penisom.

Izberita položaj

Da bo analni seks resnično prijeten, pa je pomembno tudi, da si izbereta najbolj udoben položaj. Najpogosteje se pari odločajo za pasji položaj, s penetracijo pa lahko poskusite tudi med ležanjem na boku (v t. i. položaju 'žlička') ali v sedečem položaju. Vsekakor so ženskam najljubši tisti položaji, pri katerih lahko moški med penetracijo istočasno stimulira tudi njen klitoris oziroma klitoris doseže sama.

analni seks
analni seksFOTO: Thinkstock

Preprečita okužbe in 'packarijo'

Je pa nekaj prav gotovo res: analni seks je lahko precej umazan, če partnerja ne poskrbita za ustrezno higieno. Prav zato je pomembno, da ženska pred analnim seksom vsaj dve uri ali celo več ne opravlja velike potrebe, da si analno odprtino pred seksom temeljito umije, za ustrezno higieno pa naj poskrbi tudi moški. Umivanje spolnega uda je tako obvezno, še bolje pa je, če se analnega seksa lotevate s kondomom, ki vas bo istočasno zaščitil tudi pred spolno prenosljivimi boleznimi.

A higiena ni vse. Ker lahko pri grobem analnem seksu pride do poškodb analne odprtine in kanala, se penetracije lotevajte počasi in z občutkom, nikakor ne na silo. Da bi se izognili morebitnim okužbam pa poskrbite, da vaš moški svojega penisa ne bo iz analne odprtine vtikal v vaginalno, prav tako mu ne dovolite, da bi vas po analni penetraciji prepričal v oralni seks, ne da bi svojega korenjaka medtem temeljito umil. Analna odprtina je namreč polna bakterij, ki lahko povzročijo marsikatero vaginalno okužbo, o tem, da analne bakterije ne sodijo v usta pa verjetno ni potrebno razlagati. Pa še majhen nasvet: če želita po analnem seksu prakticirati še običajnega, si privoščita skupno prho, ki bo še dodatno ogrela ozračje, zamenjajta kondom in nadaljujta s predajanjem strastem.

 

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493