Zadovoljna.si
Za tiste, ki imajo umetno povečane ustnice, Brodyjeva ugotovitev ne velja.

Osebna rast in odnosi

Ženske s polnimi ustnicami lažje doživijo orgazem

Z.B.
2011-07-11 16:00
21

Telo ne laže, pravijo. In na to so najverjetneje pomislili strokovnjaki univerze West of Scotland, ko so opravili raziskavo o tem, ali oblika ustnic lahko razkrije, kako zelo ženska uživa v seksu. Študijo, ki je pokazala, kaj vse razkriva žensko telo, je vodil psiholog Stuart Brody, da so dame z mesnatimi ustnicami bolj strastne.

V članku z naslovom 'Vaginalni orgazem je bolj pogost pri ženskah z mesnato zgornjo ustnico', psiholog Stuart Brody trdi, da je polna zgornja ustnica izraz močne seksualnosti. Psiholog ob tem opozarja, da tudi tiste predstavnice nežnega spola, ki imajo tanke ustnice, nimajo razloga, da bi bile zaskrbljene, saj je pomembna celota, tako oblika, kot tudi polnost ustnice. Do ugotovitev se je dokopal v spletni raziskavi, v kateri je sodelovalo 258 žensk, ki so odkrito govorile o tem, koliko uživajo v seksu. Predstavnice nežnega spola, ki so sodelovale v raziskavi, so bile v povprečju stare 27 let.

Mesnate ustnice in orgazem

Ko je zbral odgovore in analiziral obliko zgornjih ustnic vseh sodelujočih, je Brody ugotovil, da imajo ženske, ki imajo zgornjo ustnico nekoliko izbočeno navzven, več možnosti, da doživijo orgazem. Od tod tudi strokovnjakova domneva o povezavi med obliko ustnic in odzivanjem na seksualne dražljaje. Na komentarje skeptikov Brody odgovarja, da ne trdi, da imajo ženske z mesnatimi ustnicami in bolj izrazitimi izboklinicami bolj pogoste seksualne odnose, zato ker bi bile moškim bolj všeč. Prepričan je, da gre za biološko predispozicijo, da bolj uživajo v svoji seksualnosti, to pa se fizično odraža z bolj izrazito izboklino pod Kupidovim lokom. "Gre za nevrološki proces in ne zgolj za zunanji videz," trdi Brody, ki prav s tem utemeljuje svoje trditve. S silikonom napolnjene in le navidez mesnate ustnice v tem primeru ne igrajo nobene vloge.

 

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 138