Zadovoljna.si
Varanje

Seks

Zvestoba do groba - je to danes sploh še mogoče?!

N.J./M.K.
19. 11. 2013 08.15
4

Žal živimo v družbi, kjer nezvestoba postaja sestavni del 'normalne' zveze. In čeprav si v resnici vsi želimo ob sebi imeti nekoga, s katerim bi se lahko postarali brez večjih pretresov v razmerju, pa zvestoba žal ni vrlina vseh ljudi. Prav zato je pomembno poznati nekatere skrivne znake, ki bi nam lahko dali vedeti, da v odnosu le ni vse tako rožnato, kakor se morda zdi na prvi pogled. To seveda ne pomeni, da morate prekiniti zvezo, če v kateri od spodaj naštetih kategorij prepoznate partnerja. Raje se z njim odkrito pogovorite.

Čeprav si v resnici vsi želimo ob sebi imeti nekoga s katerim bi se lahko postarali brez večjih pretresov v razmerju, pa zvestoba žal ni vrlina vseh ljudi.
Čeprav si v resnici vsi želimo ob sebi imeti nekoga s katerim bi se lahko postarali brez večjih pretresov v razmerju, pa zvestoba žal ni vrlina vseh ljudi.FOTO: iStockphoto
Če zamuja s plačevanjem računov

Ameriške raziskave so pokazale, da sta nezanesljivost in brezbrižnost značilna za ljudi s 'šibko zavestjo', ki je sama po sebi znak nezvestobe. Razmišljajte racionalno – če se moški ne ozira na svoje zadeve in je neodgovoren, kako lahko pričakujete, da bo mu bo mar za vas?

Ko kar naenkrat postane 'dobrodelnež'

Je v zadnjih časih velikokrat daroval denar za dobrodelno akcijo ali katero od društev? Imate občutek, da je tovrstnih akcij vse več, včasih kar preveč? Ena izmed ameriških študij je pokazala, da so ljudje, ki največ varajo, prepričani, da imajo najvišje moralne standarde. Zakaj? Razlag je več. Po eni od teorij naj bi ti ljudje svoje nepravilno ravnanje opravičevali z izgovori, da ne počnejo nič napačnega, druga teorija pa pravi, da nezvesti posamezniki z darovanjem za dobrodelne organizacije in društva čistijo svojo vest. No, tretja možnost je za prevarano partnerko verjetno najbolj boleča: čisto mogoče je namreč, da denar namesto za dobrodelnost zapravlja za ljubimko ali, še huje, za ljubimke.

Ena izmed ameriških študij je pokazala, da so ljudje, ki največ varajo, prepričani, da imajo najvišje moralne standarde.
Ena izmed ameriških študij je pokazala, da so ljudje, ki največ varajo, prepričani, da imajo najvišje moralne standarde.FOTO:
Ko je denarja v izobilju

Študija, ki jo je opravila ameriška revija za družinsko terapijo, je pokazala, da so premožni ljudje bolj nezvesti kakor tisti, ki imajo povprečne in nižje dohodke. In to ne zato, ker imajo ti več kreditnih kartic in debelejšo denarnico. Moški z nižjimi plačami so po eni strani odvisni od žene in potrebujejo še nekoga, da jim pomaga skozi mesec, zato redkeje tvegajo uničenje zveze.

Moška zadirčnost nikoli ni dober znak

Kričanje in jeza sama po sebi nista povezana z nezvestobo, je pa ena od avstralskih študij razkrila, da so posamezniki, ki so nagle jeze, veliko kričijo in so nasilni tako verbalno kakor tudi fizično, velikokrat tudi nezvesti.

Lastna hvala, cena mala

Po raziskavah sodeč, je nenadni narcisizem eden izmed glavnih znakov nezvestobe. Ti, vase zagledani ljudje, so tako zaljubljeni sami vase in obsedeni z lastno pomembnostjo, da se mnogokrat ne zavedajo, da lahko z varanjem nekoga močno prizadenejo, saj so prepričani, da si to lahko privoščijo in na prvo mesto vedno postavljajo sebe, svoj prav ter lastne užitke.

Pomembno je poznati skrivne znake, ki lahko pričajo o tem, da v odnosu le ni vse tako rožnato, kakor se morda zdi na prvi pogled.
Pomembno je poznati skrivne znake, ki lahko pričajo o tem, da v odnosu le ni vse tako rožnato, kakor se morda zdi na prvi pogled.FOTO: iStockphoto
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478