Kako ustvariti sijoč in mladosten mejkap po 40. letu?

J.V.
22.11.2021, 7:46
0
Mojstrica ličenja Jasna Oklešen je v oddaji Zadovoljna po korakih prikazala, kako ustvarimo naraven, sijoč in mladosten videz po 40. letu. A tako kot pri vsakem mejkapu se tudi pri tem vse začne z dobro nego kože. "Brez tega ni dobrega mejkapa," pravi Jasna in razkriva pet izdelkov, ki jih potrebujete za sijoč obraz.

Nega kože in njena priprava na ličenje sta med najpomembnejšimi koraki pri ustvarjanju lepega in obstojnega mejkapa. Lepotni ritual ali predpripravo na ličenje predstavljajo  ključni koraki, ki so nezahtevni in varni ter bistveno vplivajo na izgled mejkapa in na njegovo obstojnost. Razlika je, ali želimo pri ličenju želimo skriti »napake« in zato uporabljamo ličila s težko, agresivno strukturi, ali pa ustrezno skrbimo za kožo glede na njen tip in stanje ter si  z ličili pomagamo do lepega, negovanega in sijočega videza. 

Da bo vaša koža zdrava, strokovnjaki svetujejo, da pred ličenjem poskrbite za vlažnost in gladkost kože. Enkrat ali dvakrat tedensko koži privoščite piling, vaš vsakodnevni lepotni ritual pa naj na področju nege kože vedno vsebuje naslednje izdelke.

ZJUTRAJ

– čiščenje kože z vodo,

– tonik, ki na koži vzpostavi nevtralen pH,

– serum,

– krema za okoli oči,

– vlažilna krema,

– krema z zaščitnim faktorjem.

ZVEČER

– dvojno čiščenje kože,

– tonik/aktivna sestavina,

– serum,

– vlažilna krema,

– olje/maska.

Da bi ustvarile sijoč videz, kot ga je v zgornjem video prispevku prikazala Jasna Oklešen, pa potrebujete naslednjih pet kozmetičnih izdelkov.

5 izdelkov za sijoč videz
5 izdelkov za sijoč videzFOTO: Zadovoljna.si