Zadovoljna.si
Ličenje - 1

Ličila

Kateri odtenki so top izbira za vašo barvo oči?

J.V.
11. 02. 2023 05.00
1

Ličila imajo za ženske velik pomen. Ko pa se je treba odločiti za primerno barvo šminke ali senčil, nastane dilema, kakšno barvo izbrati. Veste, kakšne so prave za vas?

Nika Ambrožič Urbas in umetnica ličenja Jasna Oklešen sta preizkušali žive barve in z njimi pričarali prekrasen in glamurozen mejkap, ki je Niki pisan na kožo. Sama je namreč velika ljubiteljica odtenkov, kot so zelena, zlata in vijoličasta, obenem pa so to tudi barve, ki najlepše poudarijo njene zelene oči. 

Kaj pa, če so vaše oči rjave? Ali pa modre? 

"Na zeleno barvo gredo kontrastne barve," pojasnjuje Jasna in dodaja: "S temi toplimi, rdečkastimi, oranžkastimi in zlatimi toni si zmagala." Seveda pa to ne pomeni, da zelenooke ne smejo izbrati senčila v zeleni barvi. In pa lila barva. Lila barva zelo lepo pride na zelene oči."

Ko gre za rjavookice, Jasna pravi, da imajo največjo srečo, saj se lahko igrajo praktično z vsemi odtenki. "Lahko gre za modre, zelene rdeče, kakršnekoli barve rjavookicam pašejo, če imajo seveda tudi rjave lase."

Kaj pa ženske z modrimi očmi? "Vedno gledamo barvni krog in kontrastne barve v tem krogu. Se pravi, k modri gredo oranžkaste barve. Sicer pa je bistvo mejkapa, da se žensko dobro počuti in če so ji zanimive barve, zakaj ne? Eksperimentirajte!"

Kateri odtenki so pisani na vašo kožo, v spodnjem videu razkriva Jasna!

Barvni krog
Barvni krogFOTO: Dreamstime

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368