Zadovoljna.si
Nika Ambrožič Urbas

Zadovoljna

Nika Ambrožič Urbas: "Trenutno se navdušujem nad trendom močnih barv!"

J.V.
24. 03. 2021 13.25
0

28. marca ob 17.30 na POP TV prihaja oddaja Zadovoljna, ki jo bo vodila strokovnjakinja za modo in lepoto Nika Ambrožič Urbas. V oddaji, ki je produkt dobro sprejetih in zaželenih vsebin, ki jih spremljate na našem spletnem portalu, bo s praktičnimi stilskimi nasveti pokazala, kako v dnevno rutino vnesti lepoto in kanček glamurja, mi pa smo pred začetkom oddaje z njo poklepetali o modi, ki je njena velika ljubezen. Že kot deklica je namreč vedela, kaj si želi početi, svojo željo pa je tudi uresničila.

"Oddaja bo v celoti posvečena stvarem, ki jih kot ženska obožujem in za katere verjamem, da lahko izdatno pripomorejo h kakovostnejšemu življenjskemu stilu vsake od nas. Vsebinsko bi najbolj izpostavila neposreden stik z modnimi ustvarjalci, umetniki ličenja, lepotnimi strokovnjaki, guruji in ostalimi navdihujočimi ustvarjalci. Skupaj bomo odkrivale načine, kako še bolj uživati v lepih stvareh. Je odveč dodati, da bo oddaja prava paša za oči? Saj me poznate. Brez vrhunske estetike pri meni ne gre," pravi Nika Ambrožič Urbas. Če smo jo torej do zdaj poznali kot mojstrico besed v plesnem šovu Zvezde plešejo, se nam bo predstavila tudi v voditeljski vlogi, za katero priznava, da je uresničitev njenih sanj. Sicer pa Nika v življenju piše še marsikatero drugo uspešno zgodbo; med drugim je kreativna direktorica, ustanovila je lastno blagovno znamko, je ambasadorka številnim modnim in kozmetičnim znamkam, modna ikona in lepotna gurujka, poleg tega pa jo lahko brez težav okličemo še za pravo influencerko, saj na svojem Instagramu svetuje več kot 22.600 sledilkam. 

Na POP TV prihaja oddaja Zadovoljna!
Preberi še
Na POP TV prihaja oddaja Zadovoljna!

Da je moda njena strast, je vedela že, ko je bila stara komaj 5 let. "To sem začutila že zelo zgodaj. Mislim, da mi je bilo komaj pet let, ko sem že sanjarila o tem, da se bom ukvarjala z nečim, kar bo tesno povezano z blagom, oblačili. Dvomim, da sem bila tedaj sposobna razumeti, da se takemu poklicu reče modni oblikovalec, a vseeno mi je bilo jasno. Moda me je že izbrala. Šele ko smo ob koncu osnovne šole izbirali poklicno usmeritev, sem začenjala razumeti svoj privilegij. Mnogi sošolci so imeli pri tem težave, saj niso točno vedeli, kaj bi radi postali. Meni so bila razmišljanja in dileme prihranjene. Preprosto vedela sem," priznava. 

"Oddaja bo v celoti posvečena stvarem, ki jih kot ženska obožujem in za katere verjamem, da lahko izdatno pripomorejo h kakovostnejšemu življenjskemu stilu vsake od nas."
"Oddaja bo v celoti posvečena stvarem, ki jih kot ženska obožujem in za katere verjamem, da lahko izdatno pripomorejo h kakovostnejšemu življenjskemu stilu vsake od nas."FOTO: Ana Gregorič

Nika, modi ste posvetili življenje. Kaj vam moda pomeni?

Moda je zame najbolj neposreden način komunikacije. Če namreč znaš prisluhniti njeni govorici, ti o osebi pove vse. Pri tem ne mislim zgolj na nekoga, ki nosi modna oblačila po zadnjih trendih. Vsako še tako banalno oblačilo ima v sebi sporočilno vrednost. Zato se tako rada poigravam z lastnim načinom oblačenja in sem pri tem kar se da dosledna. 

Radi modno eksperimentirate ali se držite preverjenega?

Morda vas bo odgovor presenetil, a v resnici rada počnem oboje. Vsekakor imam jasno začrtano vizijo o tem, kaj je na meni videti dobro in kaj ne. To je posledica moje dolgoletne predanosti iskanju lastne modne govorice. Zato pri oblačenju ohranjam določene okvire, od katerih ne odstopam. Nikoli me na primer ne boste videli v oblačilih brez forme, saj sem v njih videti smešno. Po drugi strani pa se znotraj svoje modne zgodbe z užitkom predajam eksperimentiranju. Rada kombiniram nenavadne barve, oblačilom spreminjam namembnost in se poigravam z vzorci. 

Kako dosledno sledite modnim trendom in kateri vas je v zadnjem času najbolj navdušil?

Trendi so hočeš nočeš del našega vsakdana, sledimo jim pa vsi. Tudi če trdiš, da ne slediš trendom, je to le del gibanja, ki je v tem času in prostoru le še eden od trendov. Trenutno smo v nadvse zanimivem obdobju, ki ga imenujem 'modni post covid' vakuum. Počasi se namreč poslavljamo od nenehne reciklaže preteklih obdobij in se pripravljamo na nekaj novega. Zato se trenutno najbolj navdušujem nad trendom močnih barv, kot je rožnata, ki v naše življenje vnašajo veliko poživljajoče energije. 

Nika Ambrožič Urbas iskreno o dogajanju v šovih in zasebnem življenju
Preberi še
Nika Ambrožič Urbas iskreno o dogajanju v šovih in zasebnem življenju
"Moda je zame najbolj neposreden način komunikacije," pravi Nika.
"Moda je zame najbolj neposreden način komunikacije," pravi Nika. FOTO: Ana Gregorič

Katere modne kose bi morala imeti po vašem mnenju v svoji omari vsaka ženska?

Ženske smo si različne, živimo drugačna življenja in temu primerne so tudi naše garderobe. Zato je skoraj nemogoče posploševati. Kljub temu pa naj ima vsaka pri sebi en lep par elegantnih salonarjev v bež ali črni barvi, kakovosten kostim in lepo damsko usnjeno torbico. 

Iz katerih modnih kosov je sestavljen vaš najljubši outfit ta hip?

Uf, težko vprašanje je to. (smeh) Veste, mojih najljubših 'outfitov' je kar nekaj. No, če na primer dobro pomislim, pa je to vendarle kombinacija dolgih hlač v izraziti pink barvi, ljubkega kimono topa v nežni rožnati in tango rdečih lakastih salonarjev z vrtoglavo visoko peto. Ta 'outfit' sem izbrala za prvo oddajo Zadovoljna. 

Kaj vam v življenju prinaša največ sreče in zadovoljstva?

Vsak dan si rečem, da živim svoje sanje, saj delam to, kar me osrečuje, obdana sem z ljudmi, ki mi pomenijo največ, in uživam v lepoti, ki nas obkroža na vsakem koraku. To spoznanje me vsakodnevno bogati. Srečna sem, da imam svoje življenje. 

Pravijo, da imamo ženske zelo dober šesti čut oziroma razvito intuicijo. Bi rekli, da vam je to dvoje v življenju večkrat pomagalo pri sprejemanju odločitev?

Vsekakor je ravno intuicija tisto, kar me v življenju vodi. Sem izredno čustvena oseba in se znam poslušati. Če nekaj čutim, me še tako razumna razlaga ne prepriča o nasprotnem. Zato se v življenju držim načela, da je tisto, kar najprej začutim, vedno pravi odgovor. 

"Trenutno se najbolj navdušujem nad trendom močnih barv, kot je rožnata, ki v naše življenje vnašajo veliko poživljajoče energije."
"Trenutno se najbolj navdušujem nad trendom močnih barv, kot je rožnata, ki v naše življenje vnašajo veliko poživljajoče energije."FOTO: Ana Gregorič

Kakšno pa je sporočilo oddaje?

Najpomembnejše sporočilo je, da lahko ženske same sebi podarimo največ. Preprost lepotni navdih, modni utrinek ali iskriva misel so včasih dovolj, da v sebi vzpostavimo ali celo zbudimo stik z lastno ženstvenostjo. Ženska je boginja. Želim si, da skozi oddajo ženske v sebi začutijo, kako lahko s pomočjo modne estetike, lepote ali negovalnih ritualov ustvarijo svet, poln navdiha in ljubezni do sebe. 

Več Nikinih modnih nasvetov boste lahko izvedeli v oddaji Zadovoljna, ki bo na sporedu vsako nedeljo ob 17.30 na POP TV, prvič 28. marca. Dan prej si bo oddajo mogoče ogledati na VOYO, kjer bo dostopna tudi pozneje. Več o oddaji, številne koristne nasvete o negi telesa, modi in lepotnih trikih pa si boste lahko prebrali na našem portalu.  

To je ljubezen, ki traja in traja!
Preberi še
To je ljubezen, ki traja in traja!
Oddaja Zadovoljna je na sporedu vsako nedeljo ob 17.30 na POP TV.
Oddaja Zadovoljna je na sporedu vsako nedeljo ob 17.30 na POP TV. FOTO: POP TV

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368