Zadovoljna.si
Maldivi, splošno

Zadovoljna

Rajska destinacija, ki je navdušila znane Slovence

J.V.
17. 05. 2021 07.46
4

Hajdi Korošec Jazbinšek, Maja Malnar in Katarina Benček. To je le nekaj slovenskih estradnic, ki so si v zadnjem času privoščile nepozaben oddih na rajskih Maldivih. In glede na to, da številni popotniki pravijo, da po obisku Maldivov prenehaš iskati sanjske plaže, ker si jih našel, ni težko razumeti, zakaj si vsak, ki je kdaj obiskal to slavno otočje, želi nazaj!

Turkizno modro morje, bele peščene plaže, dih jemajoči sončni zahodi, bivanje na vodi, bogato morsko življenje in plavanje z morskimi psi ... To je le nekaj razlogov, zakaj Maldive vsako leto obišče več kot milijon turistov, med njimi tudi številni Slovenci. V zadnjem času je rajsko otočje postalo ena izmed najbolj priljubljenih destinacij influencerjev, obiskali sta jih tudi Hajdi Korošec Jazbinšek in Katarina Benček. Ta si je na enem izmed otokov privoščila romantičen oddih s partnerjem Markom in oba sta bila nad naravno lepoto, ki jo ponujajo Maldivi, več kot navdušena. 

5 razlogov, zakaj bi morali biti Maldivi na vašem 'bucketlistu'
Preberi še
5 razlogov, zakaj bi morali biti Maldivi na vašem 'bucketlistu'

Ja, Maldivi so brez dvoma ena tistih destinacij, ki bi si jo vsaj enkrat v življenju želel obiskati in doživeti vsak. So nizko koralno otočje, ki se v dveh nizih razteza na območju jugozahodno od Indije in Šrilanke, obenem pa gre za eno najbolj razpršenih držav, ki se razprostira čez 290 kvadratnih kilometrov in da, uganili ste, dostop s celine je možen praktično le z letalom. S povprečno nadmorsko višino 1,5 metra so najnižja država na svetu, njen obstoj pa je zaradi podnebnih sprememb in segrevanja ozračja posledično tudi najbolj ogrožen. 

Od obale Azije so oddaljeni 1000 km, tako da prestavljajo pravi morski raj na samem. Tvori ga skupina 26 atolov, ki se razteza od atola "Ihavandhippolhu" na severu do atola "Addu" na jugu. Ker se večji del države nahaja v podvodnem svetu, ki je še kako živ in barvit, Maldivom pravijo tudi "potopljeni vrt". Med ene najlepših plaž se uvršča "Hanifaru Bay" na atolu "Baa", ki je pod Unescovo zaščito, sicer pa Maldivi še vedno veljajo za luksuzno lokacijo, ki jo veliko turistov obišče le enkrat v življenju, še posebej popularni so kot izbira za medene tedne.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Oddaja Zadovoljna ima nov termin!

Oddaja Zadovoljna bo sedaj na sporedu vsako nedeljo ob 18.20 na POP TV, dan prej pa si jo je mogoče ogledati na VOYO, kjer je dostopna tudi pozneje.

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471