Zadovoljna.si
Neja Brank

Zavedna. Zadovoljna

Neja Brank: Superženska je zame ženska, ki gre izven svojih meja!

J.V.
03. 09. 2019 20.11
0

Neja Brank, po večletnem boju z anoreksijo, depresijo ter drugimi adolescentnimi muhami, danes odpira teme, ki navdihujejo vse generacije. To je cilj njenega Instagram profila.

Kakšno sporočilo želiš poslati svojim sledilcem?

Sporočilo mojim sledilcem so možnosti. Torej možnosti razvoja, možnosti izobrazbe in možnosti iskanja notranjega miru. Sploh v današnjem svetu, ki nas zelo rad razburka. Zelo rada odpiram teme, ki navdihujejo celoten niz generacij. Seveda rada fotkam ter delam s podjetji, ampak postavljam tudi drugačne oblike navdihov.

Kakšen je tvoj življenjski moto?

Moj življenski moto je teorija HHH. To je iz angleščine prevzeto zaporedje, ki pomeni 'health, happiness, hunger'. Torej v tem vrstnem redu. Zdravje, za katerega mislim, da ne potrebuje dodatne razlage, sreča, ter “lakota” po tem, da želim več, verjamem v več, zase in VSE okrog mene.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kaj ti v življenju največ pomeni?

V življenju mi največ pomenijo točno te tri stvari, ki so pa seveda nadpomenke mojih splošnih kotičkov sreče. Zdravje zase, za družino ter zdravje drugih in njihovih družin.

Zakaj si se odločila postati vlogerka in influencerka?

Sreča ob tem, da počnem kar me veseli in to dopuščam tudi drugim. Še več, ob tem jih tudi spodbujam. Lakota za več pa je stvar motivacije in discipline, in mislim da kot influencerji najbolj lahko vplivamo prav na tem področju. Po resnici povedano, sploh ne vem, kdaj sem se začela ukvarjati z influencerstvom. Sprva sem začela objavljati kar je pač sedlo na mojo estetiko ali feed, kar se je razvilo v nekaj več šele, ko sem začela odpirati osebne bitke. Po vojnah, ki sem jih bila s svojim telesom in psiho, sem končno stopila iz okvirjev in namignila sledilcem, da LAHKO to dosežejo tudi sami. Da je ta sreča odvisna zgolj od njih samih. Zdi se mi, da je sreča (in resnični notranji mir) nekaj, k čemur strmimo vsi, in včasih pač potrebujemo neke “berglice” (ali influencerje), na katere se obrnemo ter preverimo, kako bi to lahko dosegli. To je moj cilj na Instagramu.

Če bi morala izbrati eno stvar, pri kateri si res dobra, bi izbrala ...

Izbrala bi predavanja. Sem ekstrovertne narave in zelo rada prevzamem kontrolo, če se mi zdi potrebno ali splošno rada improviziram.

Kako izgleda tvoj popolni dan?

Moj popolni dan bi vključeval družabne aktivnosti, kakšno dobro knjigo, mojo najljubšo hrano. Predvsem je umetnost v tem, da ne bi bil do potankosti splaniran ter bi “tekel s tokom”.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lastnost, na katero si pri sebi najbolj ponosna ...

Najbolj sem ponosna na to, da sem postala imuna na splošno sovraštvo. Na družbenih omzrežjih sem dovolj dolgo, da vem, da je ustreči vsem dobesedna misija nemogoče in k temu sploh ne bi smeli strmeti. Moj cilj je ustvariti čim večjo družinico, ki se z mojimi ideologijimi strinja, da me spremlja, ker to želi in misli, da lahko kaj črpa iz mojih dolgoletnih bojev za zdravje in psiho. Ter obratno. Zelo pogosto grem čez svoj inbox in prečekiram tudi druga mnenja ter na podlagi njih ustvarjam svoja. Drug od drugega se lahko marsikaj naučimo.

Kdo je zate superženska?

Superženska je zame ženska, ki gre izven svojih meja. Superženska je zame oseba, ki lovi to kar hoče ne glede na zunanje vplive in travme. Večina ljudi misli, da je omejena. Večina misli, da je med njimi in njihovim ciljem neko število ovir in ker jim nihče ne zrecitira smernic, ostanejo kjer so, ker so se prepričali, da so tako povsem v redu in se zanašajo, da bo čas uredil svoje. Ampak v resnici mi urejamo čas, in zame je superženska človek, ki si razjasni prioritete in svoj čas prilagodi le tem.

Kako se najraje sprostiš po napornem dnevu?

Ena zelo preprosta besedna zveza: mariniranje v banji napolnjeni z vodo in vanilijevo kopalno soljo.

Kaj bi moral vsak narediti vsaj enkrat v življenju?

Vsak bi moral prepoznati nek strah, ki se mu ne zdi realen, ter ga zgrabiti za roge in poslati stran. Ironično na mojo persono, sama sem se zelo dolgo bojevala z anksioznostjo pred javnim govorom in tremo. Danes brez problema stopim v publiko in zagovarjam svoja prepričanja skoraj ritualno. Ne pravim, da je dobra ideja skočiti s potujočega vlaka, zato ker smo si januarja zadali, da bomo letos premagali nek strah. To je zelo realno nevarno. Pravim, da prepoznamo nekaj, za kar mislimo, da nas osebno omejuje kot človeka, ki išče svoje najvišje potenciale. In preden se zavemo, se prestavimo iz sramežljive miške iz ozadja, v močno žensko, katere naslednji projekt je predavanje v Narodni univerzitetni knjižnjici.

Česa se v naslednjih 10 letih najbolj veseliš?

Sliši se površinsko, ampak česar koli. Glede na to, da spomin lahko vara, prihodnost pa ni jamčena, menim, da je točno ta trenutek najbližje realnosti kar imamo. Zato se raje fokusiram na zdaj. Seveda upam, da bom v desetih letih dosegla večino stvari na svojem 'bucket listu', ampak lotevam se jih danes in to s polno hitrostjo. Všeč mi je angleški rek, ki pravi: “One day or day one. It is your call.”

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399