Zadovoljna.si
Čutila je, da je deklica, ujeta v deško telo.

Novice

Nekoč deček, danes misica

Ni.J.
10. 05. 2012 12.30
10

Najstnik, ki je pri 16 letih kot najmlajša oseba na svetu spremenil spol in postal ženska, letos sodeluje na lepotnem izboru za miss Anglije. Zdaj 18-letna Jackie Green si je že zagotovila nastop na polfinalnem izboru, mnogi pa ji pripisujejo celo velike možnosti za zmago.

Jackie se poteguje za laskavi naziv miss Anglije.
Jackie se poteguje za laskavi naziv miss Anglije.FOTO:

18-letna Jackie Green se na tekmovanje za miss Anglije ni prijavila sama, temveč so jo k sodelovanju povabili strokovnjaki, ki so v njej videli potencialno zmagovalko izbora in ki z njeno preteklostjo niso bili seznanjeni. 18-letna Jackie Green je namreč na svet prijokala kot deček Jack. Nad uvrstitvijo v polfinale je navdušena. "Mnogi mi govorijo, da mi privoščijo zmago v finalu in da imam za to tudi velike možnosti," je dejala v enem izmed intervjujev. najstnica je, vse odkar se je pojavila na izboru, prejela na tone pisem, v katerih ji ljudje želijo veliko sreče in ji pišejo, da je njihova vzornica, inspiracija, kljub vsemu pa tako ona kot njena družina pravijo, da imajo številni še vedno predsodke, ker se je rodila kot deček. "Nikoli si nisem mislila, da bom lahko komu za zgled," je povedala, njena mama pa je dodala, da je zelo ponosna nanjo. "Že tako je veliko prestala, ampak se ni ustrašila. Odločila se je, da se bo izpostavila in tvegala," je še pojasnila 43-letna Susie. "Veliko je predsodkov, toda Jackie bi rada pokazala, da si ni sama izbrala, da je to, kar je, ter da s tem, da se je odločila za spremembo spola, ni nič narobe." Jackie Green je tako prva transseksualka, ki se bo sprehodila po modni brvi na polfinalnem izboru za miss Anglije.

jackie green
jackie green FOTO:

Mnogi jo podpirajo

Jackie je že od ranega otroštva čutila, da je z njo nekaj 'narobe', da ni enaka drugim dečkom. Rodila se je kot najstarejša izmed štirih bratov, a jim ni bila prav nič podobna. Obnašala se je kot deklica, oblačila se je raje v dekliške obleke, igrala se je z igračami za punčke. "Ni bilo le to, da se je igrala z igračami za deklice … presenečal me je njen način igrače," je povedala mama. Mali Jack naj bi ji nekoč celo rekel, da se mu zdi, da se je bog zmotil, ker mu je podaril deško telo in dekliške možgane. V osnovni šoli so se vrstniki norčevali iz njega, nasilje pa se je sčasoma še dodatno stopnjevalo.

Spoprijemal se je z vse večjim nasiljem

Jack je v zgodnjem najstniškem obdobju zaradi verbalnega nasilja vrstnikov in močnega nezadovoljstva s svojim telesom kar štirikrat poskusil storiti samomor, grozil pa je celo, da si bo sam z nožem odrezal genitalije. Za starša je bil to zadnji alarm, ob katerem sta trezno razmislila in se odločila, da bosta storila vse, da pomagata svojemu otroku premagati stisko. Starša sta mu za 16. rojstni dan plačala operacijo za spremembo spola, za katero sta odštela 28 tisoč funtov. Operacija, ki je so jo izvedli na Tajskem, v Veliki Britaniji namreč poseg opravljajo le osebam, ki so starejše od 18 let, je trajala dobrih 7 ur. "Vsem si želim dokazati, da sem popolnoma normalen človek, le rojen v napačnem telesu," je povedala Jackie, ki je zdaj končno zadovoljna sama s seboj.

Čutila je, da je deklica, ujeta v deško telo.
Čutila je, da je deklica, ujeta v deško telo.FOTO:

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368