Zadovoljna.si
Priscilla in Mark si dom delita s psom Beastom.

Novice

Kdo je dekle, ki je osvojilo računalniškega mogotca?

Z.M.
21. 05. 2012 11.08
6

Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg se je pred dnevi poročil z dolgoletno spremljevalko Priscillo Chan. Skromna študentka, ki je nedavno doktorirala iz medicine, je Markovo srce osvojila že pred devetimi leti, ko sta še oba gulila šolske klopi na Harvardu. Natančna, pridna in delu predana je bila popolna izbira za Zuckerberga, ki je leta 2003, ko sta se prvič srečala, že razvijal projekt 'thefacebook', ki se je pozneje izkazal za genialno in predvsem dobičkonosno idejo. Po devetih letih razmerja sta se odločila, da je čas, da si dahneta usodni da, to pa sta povsem nepričakovano storila na zabavi v čast Priscillinega doktorata.

Priscilla in Mark si dom delita s psom Beastom.
Priscilla in Mark si dom delita s psom Beastom.FOTO: Facebook
Mark Zuckerberg in Priscilla Chan sta se spoznala na univerzi Harvard leta 2003. Takrat 19-letni Mark se je ravno odpravljal v Kalifornijo, kjer naj bi delal na razvoju projekta 'thefacebook', družbenega omrežja, ki ga danes uporablja več kot 750 milijonov ljudi. Ves čas se je vračal v kampus in iskal potencialne sodelavce, delo je ponudil tudi Priscilli in tako se je rodila romanca, ki se je pretekli konec tedna zaključila s poroko.

Postavila je pravila

Priscilla, ki velja za natančno in odločno dekle, je v njunem razmerju že takoj na začetku postavila določena pravila. Med slednjimi je bila tudi točka, ki je določala, da morata vsak teden na vsaj en zmenek, ki se ne sme odvijati znotraj njunih domov ali pisarn. Njen pravilnik vsebuje tudi najmanj 100 minut skupnega teka dnevno, brez družbe prijateljev ali znancev. Mnogi so prepričani, da je ravno zaradi Priscille Mark ostal normalen in svojega bajnega bogastva ne zapravlja za neumnosti. Par živi v dokaj skromni hiši v Paolo Alti, večino skupnega časa pa Mark in Priscilla preživita doma, v družbi svojega psička pulija, ki sliši na ime Beast.

Zaradi Chanove je Mark ostal normalen.
Zaradi Chanove je Mark ostal normalen.FOTO: Facebook

Zaradi nje je normalen

Čeprav bi si par lahko privoščil prav vse, je njuno življenje podobno življenju tistih s povprečnimi prihodki. Še vedno se družita s prijatelji s faksa, sproščata pa se na sprehodih v naravi. Priscilla se je po končanem Harvardu vpisala še na doktorat, ki ga je zaključila na univerzi v San Franciscu, dela kot pediatrinja in je močno naklonjena dobrodelnim akcijam. Marka je prepričala, da je v okviru Facebooka izdelal aplikacijo za darovanje organov, ki šteje že več tisoč članov. Samozavestna 27-letnica ne skriva dejstva, da se njeno življenje ne vrti le okoli Marka, veliko ji pomeni tudi njena lastna kariera v medicini. Večina njunih znancev je prepričanih, da bi brez Priscille Mark ostal nedružaben 'piflar', z njeno pomočjo pa se je prelevil v sposobnega podjetnika.

Par se uspešno dopolnjuje.
Par se uspešno dopolnjuje.FOTO: Facebook

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413